je kunt dat nog prima eten hoor. geen probleem.
Een tompouce is een dagvers product, bestemd voor onmiddellijke consumptie. Als je het later wil consumeren, zet het product dan weg op een koele plaats. Wil je het product langer bewaren (2/3 dagen ), Plaats het dan zo snel mogelijk in de koelkast. (temperatuur 7°C of lager ).
Bewaaradvies: Na aankoop direct in de koelkast plaatsen met een maximale temperatuur van 7 graden. De houdbaarheid is 2-3 dagen.
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Je moet het niet gebruiken na die datum. Dat is niet veilig. Het product kan ziekteverwekkers bevatten die je niet ziet, ruikt, of proeft. Dit icoon kun je tegenkomen op producten met een TGT-datum.
Simpel gezegd, bij producten met het opschrift 'ten minste houdbaar tot' is het perfect veilig om ze ook na die datum nog te consumeren. Staan de dag, maand en het jaar vermeld in de houdbaarheidsdatum, dan heb je nog drie maanden na die datum de tijd om het product te consumeren.
je kunt dat nog prima eten hoor. geen probleem.
Bij de klassieke versie van de tompouce is het glazuur roze, maar wanneer je ze zelf maakt kun je voor elke kleur gaan die je maar wilt. Onderaan het recept vind je een aantal leuke ideeën voor variaties.
Bakpapier tussen de stukken voorkomt dat ze aan elkaar kleven. Labeling: Markeer de verpakking met de invriesdatum. Houdbaarheid: Tompouce kan tot 2-3 maanden in de vriezer worden bewaard.
Omdat alle HEMA taarten dagelijks vers gemaakt worden, kunnen we je bestelling niet bewaren tot de volgende dag. Houd de sluitingstijd van de winkel dus in de gaten. Je kunt ook bij de gebakafdeling in een HEMA winkel een bestelling plaatsen.
Als u gebak de dag na aankoop eet, bewaar het dan een nacht in de koelkast. Als u het langer wilt bewaren, wikkelt u de individuele gebakjes stevig in aluminiumfolie en bewaart u ze in de vriezer tot u ze wilt eten. (Wij raden aan om bevroren gebakjes binnen een maand te consumeren en gekoelde gebakjes binnen drie dagen ).
Kies je voor de Franse spelling tompouce, dan is het officiële meervoud tompouces. Kies je voor de Nederlandse spelling tompoes, dan spreek je over meerdere tompoezen. Daarom kiezen wij voor die laatste variant: de oranje tompoes.
NL SUIKERWERK MET TOMPOUCESMAAK Ingrediënten: glucosestroop, suiker, dextrose, water, stabilisator E420, gelatine, natuurlijk aroma, kleurstoffen E100 E120 E150c.
"De tompouce, twee lagen bladerdeeg met room ertussen, komt oorspronkelijk namelijk uit Frankrijk", vertelt Norbert Cappetti van HEMA, waar ze sinds 1932 worden verkocht. Geschat wordt dat het gebakje daar voor het eerst in 1651 werd gegeten. Het Franse gebakje bestaat uit drie lagen bladerdeeg met banketbakkersroom.
Een tompoes of tompouce is een gebakje in Nederland en België . Het is de lokale variant van de mille-feuille of Napoleon, geïntroduceerd door een Amsterdamse banketbakker en vernoemd naar Admiraal Tom Pouce, de artiestennaam van de Friese dwerg Jan Hannema.
De tompouce is een van onze specialiteiten. Het gebakje bestaat uit twee plakjes krokante bladerdeeg met daartussen een laag frisse (gele) banketbakkersroom.
Het mag duidelijk zijn dat een tompouce niet het meest gezonde product is. Zo bevat het veel vet, suiker en maar weinig voedingsstoffen. Eén gebakje is goed voor maar liefst 259 calorieën. Dit is ongeveer net zo veel als twee volkoren boterhammen met 30+ kaas.
bladerdeeg ingespoten met chocolade, slagroomvulling en als afwerking roze geglaceerd. bevat geen alcohol of (halal)gelatine. Dit product wordt verwerkt in een bakkerij waar ook noten en gluten worden verwerkt.
Hoe lang na de houdbaarheidsdatum kan ik nog eten… Wanneer correct verpakt en bewaard of ingevroren bij de juiste temperatuur, zijn de volgende houdbaarheidsdatums over het algemeen waar: Ingeblikte goederen: Tot een jaar na de houdbaarheidsdatum houdbaar . Zuivel (en eieren): Tot twee weken na de houdbaarheidsdatum houdbaar.
Zelfs al één dag na de TGT-datum kunnen er gevaarlijke hoeveelheden bacteriën op de producten zitten. Heb je thuis een product dat bijna over de TGT-datum is, maar geen tijd om het ervoor nog op te eten? Geen probleem. Steek het in de diepvries en ontdooi en verwerk het wanneer je wél tijd hebt.
Natuurlijk, de tompoes kun je bij iedere lokale bakker halen. Maar de winkel die we allemaal associëren met de roze lekkernij is de Hema. Daar komen Nederlanders al sinds 1932 voor hun tompoezen. Ze verkopen er maar liefst 14 miljoen per jaar.
Tompouce heeft Franse wortels, namelijk de Franse naam Tom Pouce. Dat was weer een vertaling uit het Engels: Tom Thumb. Waarschijnlijk dankt de tompouce zijn naam aan het feit dat men het een klein taartje vond. Een tompouce, ook wel geschreven als tompoes, is een gebakje.
Zet je vork recht op de bovenste glazuurlaag en ga door alle lagen heen tot je de bodem bereikt. Als je dit rustig doet, dan heb je in een hap alle lagen van de tompouce op je vork. Doe je het snel, dan is de kans groot dat de volgende hap niet zo netjes wordt.