Pure chocolade is de enige soort chocolade die is toegestaan in een koolhydraatarm dieet (mits het minimaal 85% cacao bevat).
Melkchocolade en witte chocolade bevatten suiker en lactose uit melkbestanddelen. Deze ingrediënten dragen bij aan uw koolhydraatinname, wat betekent dat ze geen deel uitmaken van een koolhydraatarm dieet . Als u van de rijke en fudgy chocoladesmaak houdt, kunt u melkchocolade of witte chocolade vervangen door pure chocolade.
Keto-vriendelijke chocolade moet 70% cacao of meer bevatten . Chocolade met een lager cacaopercentage heeft een hoger suikergehalte, wat uw koolhydraatinname zal verhogen. Een portie van 3,5 ounce (100 g) chocolade met 70% cacao bevat 43 g koolhydraten, 7 g vezels, 47 g vet en 7 g proteïne.
Hoewel 1 ounce (28 gram) pure chocolade van hoge kwaliteit in een ketogeen dieet past, zal een grotere portie waarschijnlijk uw limiet overschrijden. Pure chocolade past in een ketogeen dieet. Het is echter belangrijk om uw porties in de gaten te houden en pure chocolade te kiezen die is gemaakt met ten minste 70% cacao om te voorkomen dat u uw koolhydraatlimiet overschrijdt.
Pure chocolade: Omdat pure chocolade voornamelijk uit cacaobestanddelen bestaat, bevat het wel koolhydraten , maar over het algemeen in lagere hoeveelheden dan melk- of witte chocolade. Hoe donkerder de chocolade (hoger percentage cacao), hoe lager de suiker en dus hoe minder koolhydraten het doorgaans bevat.
Je KAN en moet absoluut (bij voorkeur pure) chocolade eten met mate, zolang je iets selectiever bent in je keuzes (sorry, alle massa geproduceerde chocolade is van tafel). Het belangrijkste om te onthouden is dat cacao minder dan 1 procent suiker bevat en een zeer voedzaam voedingsmiddel is.
Pure chocolade is de enige soort chocolade die is toegestaan in een koolhydraatarm dieet (mits het minimaal 85% cacao bevat). Pure chocolade wordt gemaakt van cacaoboter, cacaopoeder en suiker.
Specifiek moet je streven naar pure chocolade met een hoog percentage cacaobestanddelen - idealiter boven de 70% . Dit komt omdat pure chocolade met een hoog cacaogehalte doorgaans minder suiker en een lager koolhydraatgehalte heeft, wat overeenkomt met de koolhydraatarme vereisten van een ketodieet.
Om samen te vatten, ja, pure chocolade kan inderdaad worden genoten als onderdeel van een keto-dieet, mits het een hoog cacaogehalte heeft (meer dan 70% is ideaal) en weinig suiker . Het is een heerlijke manier om die zoete trek te stillen terwijl je je aan je dieetplan houdt.
Het is onwaarschijnlijk dat een klein stukje chocolade je uit ketose haalt . Dit hangt echter wel af van de hoeveelheid die je eet.
Als je een reep chocolade (of zelfs een klein deel) naar binnen werkt, kan dat een insulinerespons veroorzaken die je uit ketose haalt en je gezondheids- en gewichtsverliesdoelen in de war schopt. Het kan ook leiden tot een energiecrash later, omdat je lichaam de glucose verbrandt en op zoek gaat naar meer om energie te behouden.
Je kunt uit ketose raken en je krijgt misschien al vrij snel na het eten van die chocolade weer cravings/honger/trek. Wat is dan wel een goed idee? De allerbeste optie! 99% of 100% pure chocolade met max rond 5 gram koolhydraten per 100 gram.
Conclusie: chocolade helpt niet bij afvallen en is lang niet altijd gezond. Cacaopoeder, rauwe chocolade en pure chocolade hebben een gunstig effect op de bloedvaten door het hoge gehalte aan antioxidanten. Echter, bevat het ook veel verzadigd vet, waardoor het risico op hart- en vaatziekten juist verhoogt.
Eet groenten die laag zijn in koolhydraten, zoals bladgroenten, broccoli, bloemkool, komkommer, asperges en courgette. Beperk de inname van fruit en kies vooral bessen, zoals aardbeien, frambozen en bosbessen. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen en suikers, zoals frisdrank, snoep, gebak en wit brood.
Wil je tijdens het koolhydraatarme dieet genieten van een stukje chocolade kies dan voor 85% chocolade. De chocolade van: Lindt Excellence 99% cacao, dark noir, Hands Off Seriously dark 85% cocoa en Delicata Puur 85% zijn daarin de beste keuzes omdat ze de minste koolhydraten bevatten.
Om keto-compliant te blijven zonder ook maar een greintje van de ziel van chocolade op te offeren, is Lindt 90% Cocoa mijn eerste keuze . De sterke bitterheid is misschien te intens voor mensen met een zoetekauw, maar je zult moeten aanpassen als je je chocoladefix op keto wilt. Simpel.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
Het antwoord is ja! Pure chocolade past niet alleen in het ketodieet, maar kan ook gunstig zijn voor uw algehele gezondheid . Het eten van pure chocolade is in verband gebracht met lagere niveaus van slechte cholesterol, verbeterde cognitieve functies en een verminderd risico op hartziekten.
Als het pure chocolade is (70% + cacao), maak je dan geen zorgen, want het is toegestaan op het ketodieet . Als het geen pure chocolade is, dan hangt het ervan af hoeveel je ervan hebt gegeten. Als het een klein vierkantje is, kun je het goedmaken door extra gezonde vetten te eten en te vasten.
Hershey's Unsweetened Baking Chocolate (1 blok) bevat 4 g totale koolhydraten, 2 g netto koolhydraten , 7 g vet, 2 g eiwit en 70 calorieën.
Pure chocolade is geliefd door velen! Helaas bevat gewone chocolade nog veel toegevoegde suikers. Daar heeft Steviala ® wat op bedacht want deze chocolade bevat geen toegevoegde suikers. Deze Steviala ® chocolade reep is namelijk verlaagd in koolhydraten (7.6 per 100 g) en suikers ( 4.3 per 100 g).