Wij raden aan om de kaas in vetvrij kaaspapier te wikkelen. De binnenkant van dit papier bestaat uit vershoudfolie, waardoor het niet uitdroogt. Een kaasdoos of een Tupperware bak zijn ook manieren om het natuurproduct te bewaren, maar bij kaaspapier blijft de kaas het meest smeuïg en smaakvol wat ons betreft.
De meeste kazen moeten in bakpapier of gewaxt kaaspapier (als u dat kunt vinden) worden gewikkeld in een afgesloten plastic bak met vochtig keukenpapier of een doek om de luchtvochtigheid te reguleren en te voorkomen dat de kazen uitdrogen.
Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos
En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.
Regel één: gebruik vooral geen plasticfolie. Kaas moet kunnen ademen, en dat verhindert folie net. Gebruik liever bakpapier of speciaal kaaspapier (dat je in de gespecialiseerde handel kunt kopen). Vouw het papier zo strak mogelijk rond je restje kaas en maak het uiteinde vast met een stukje doorzichtige tape.
VERPAK JE KAAS IN SPECIAAL KAASPAPIEREN, OF ANDERS IN PERKAAPPAPIER EN EEN RITSSLUITING . Speciaal kaaspapier zorgt voor luchtstroom en vochtigheid, waardoor je kaas gezond en blij blijft. Wanneer je het inpakt om te bewaren, zorg er dan voor dat er geen delen onbedekt blijven, want de koelkast droogt ze uit en maakt ze knapperig.
Voordat u kaas bewaart, moet u het inpakken. Plasticfolie is uit den boze — kaas in plasticfolie wikkelen zorgt er alleen maar voor dat het sneller bederft. Kies in plaats daarvan voor bakpapier of vetvrij papier, waardoor de kaas kan ademen en extra vocht wordt voorkomen .
Kaas in vetvrij papier wikkelen helpt om de smaak vast te houden en vocht vast te houden . Het papier beschermt ook tegen bacteriën en schimmels, terwijl het ruimte laat voor uw kaas om te ademen.
Kaas bewaren in aluminiumfolie of huishoudfolie doe je beter niet, want die verhinderen dat de kaas kan ademen. Bakpapier gaat overtollig vocht tegen en voorkomt zo schimmelvorming. Net als alle zuivelproducten neemt kaas gemakkelijk geurtjes op, bijvoorbeeld van andere producten in de koelkast.
Het beste materiaal om kaas in te bewaren is kaaspapier of een kaasdoos, zoals een Tupperware doos. Het is belangrijk dat je in beide gevallen ervoor zorgt dat er geen lucht bij de kaas komt. Het allerbeste is wel kaaspapier. Dan houd je de kaas het smedigst.
Wikkel je kaas in, maar gebruik geen plastic
Er is speciaal kaaspapier te koop, maar slagerspapier of bakpapier werkt net zo goed .
Het papier dat de meeste retailers gebruiken om kaas in te pakken is slagers- of diepvriespapier , zegt Goldman. Het probleem: die papieren "zijn niet ontworpen om de luchtvochtigheid te reguleren of zuurstofuitwisseling mogelijk te maken, wat beide cruciaal is voor het goed bewaren van kaas", zegt hij. Formaticum-papier en andere soortgelijke papieren zijn gemaakt om die taak te doen.
Azijn blijkt het ontstaan van schimmel tegen te gaan. Je kan een klein beetje azijn druppelen op kaasdoek of keukenpapier waarin je de kaas bewaard.
Aluminiumfolie heeft allerlei toepassingen in de keuken, maar het is niet de beste manier om kaas te bewaren . Net als plasticfolie is het een vrij slappe barrière als het gaat om het vers houden van kaas — en het weghouden van droogte, overtollig vocht, schimmel en nare smaken van uw kaas.
Kaas is een levend, ademend ding, en het afsluiten van lucht is ongeveer het ergste wat je ermee kunt doen. Bovendien heeft plasticfolie een smaak, en het duurt maar een dag voordat die smaak zich in de kaas begint te verspreiden. De beste manier om je kaas te bewaren is in kaaspapier.
De beste manier om kaas vers en schimmelvrij te houden is door kaaspapier, bakpapier of een kaaszak te gebruiken . Deze wikkels zorgen ervoor dat de kaas kan "ademen", maar voorkomen dat er ongewenste lucht in de kaas komt. Gebruik nooit plasticfolie. Het verstikt de kaas, waardoor deze vocht vasthoudt en smaak verliest.
Als je geen kaaspapier hebt en het ook niet wilt kopen, is dat geen probleem. Je kunt het effect van kaaspapier nabootsen door kaas eerst in een laag bakpapier of vetvrij papier te wikkelen en het vervolgens in een plastic zak of een hersluitbare voedselcontainer te doen.
Met name de vochtige groentela in de koelkast is een goede bewaarplek. Hier is de temperatuur het minst laag. Wil je kaas gaan eten? Het beste is om de kaas een half uur tot een uur voordat je hem gaat eten uit de koelkast te halen, zodat hij op kamertemperatuur komt.
Kaaspapier zijn vellen papier die speciaal gemaakt zijn om kaas in te verpakken.
Kaas bewaren in aluminiumfolie of huishoudfolie doe je beter niet, want die verhinderen dat de kaas kan ademen. Bakpapier gaat overtollig vocht tegen en voorkomt zo schimmelvorming. Net als alle zuivelproducten neemt kaas gemakkelijk geurtjes op, bijvoorbeeld van andere producten in de koelkast.
Met een kaasdoos houd jij je kaas lekker lang vers
Met een kaasbak bewaar je jouw lievelingskaas onder optimale omstandigheden, zodat je er zolang mogelijk plezier van hebt. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof en kunnen tegen een stootje.
Kaas kunt u het beste bewaren in een vel kaaspapier dat u bij de kaasboer meekrijgt. Kaaspapier zorgt ervoor dat de kaas niet uitdroogt en de smaak het beste behoudt. Bewaar kaas niet in plastic want dat zorgt ervoor dat schimmels sneller kunnen groeien.
In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, kun je kaas in huishoudfolie wikkelen . Maar je moet het heel strak vastbinden om te voorkomen dat de kaas vocht afgeeft en de kaas er zweterig uitziet. Als dat toch gebeurt, maak je dan geen zorgen, dep de kaas met een papieren handdoek om vocht op het oppervlak te absorberen.
Echter, kazen die alleen in gewaxt of perkamentpapier waren gewikkeld, verloren vocht en droogden uit. De beste methode: gewaxt of perkamentpapier losjes omwikkeld met aluminiumfolie . Beide papieren voeren vocht af, terwijl de folie net genoeg water vasthoudt om te voorkomen dat de kaas uitdroogt.
Een alternatief voor bakpapier is aluminiumfolie, je kunt hiermee prima je bakplaat bekleden. Daarnaast zou je de bakvorm of bakplaat ook kunnen invetten met boter of olie. Alleen is daarbij de kans wel aanwezig dat er eten aan de bakplaat blijft plakken.