Om soepen zoals
Maizena: mix en fix!
Voor een andere methode pak je bloem, maizena of aardappelzetmeel uit de kast. Twee eetlepels van een van deze goedjes doen wonderen voor je soep! Mix ze in een bakje met koud water totdat een vloeibaar papje ontstaat. Giet kleine delen van dit papje bij je soep terwijl je goed doorroert.
Ga voor bloem of maïszetmeel
Dat trucje kun je ook gebruiken als je soep te dun blijkt. Meng 1 el bloem of maïzena met 3 el soep in een apart kommetje, en voeg dat mengsel opnieuw toe aan je soep. Breng zachtjes aan de kook en laat enkele minuten pruttelen.
Bloem: Maak de chowder dikker met bloem voor alle doeleinden . Kruiden: Kruid de vissoep met Old Bay-kruiden, zout en peper. Verdampte melk: Verdampte melk maakt de chowder nog dikker en rijker.
Met maïzena (maïszetmeel) of aardappelzetmeel geef je soepen en ook sauzen namelijk extra binding in een handomdraai. Los een deel zetmeel op in een kleine hoeveelheid water tot je een glad papje hebt en voeg dit toe aan je soep om klonters te voorkomen.
Voeg bloem of maïzena toe
Doe een eetlepel van beide in een kleine kom en roer er 2-3 eetlepels soep door tot je een glad mengsel hebt. Roer dit terug in de soep en breng het aan de kook. Laat het een paar minuten koken zodat de zetmeelkorrels kunnen barsten en dikker worden en de bloemsmaak eruit kan koken.
Houd er rekening mee dat bloem een hoger eiwitgehalte heeft dan maizena, waardoor het de neiging heeft om meer te binden en een iets dikkere saus kan geven. Aardappelzetmeel: Aardappelzetmeel is een alternatief dat vergelijkbaar is met maizena.
Begin met het gebruiken van 1 eetlepel maizena per keer, gemengd met 2 eetlepels water. Er kan meer maizena-slurry worden toegevoegd, maar zorg ervoor dat u niet te veel toevoegt. Meng slechts een kleine hoeveelheid slurry per keer om ervoor te zorgen dat uw soep goed dikker wordt. Het gebruik van maizena is een snelle, effectieve manier om soep dikker te maken.
U kunt als vuistregel beginnen met 2 eetlepels bloem voor elke 1 kop vloeistof . Om een gladde pasta te maken, mengt u de bloem met een kleine hoeveelheid koude vloeistof. Roer de pasta geleidelijk door de soep. Om de bloem het mengsel te laten verdikken, kookt en roert u het een paar minuten.
Het verschil tussen een vissoep en een bouillabaisse? Vissoep wordt getrokken van vis'afval': de koppen en de graten en de bouillon wordt hierna gezeefd en gemixt. De bouillabaisse is een hele maaltijd. De bouillon wordt van hele vissen getrokken, hierna gezeefd en deze bouillon wordt als entrée geserveerd.
Een van de makkelijkste en snelste manieren om hem in te dikken is met zetmeel. Meng hiervoor maizena (maiszetmeel) of aardappelzetmeel met wat koud water tot een glad papje en laat het kort meekoken in de saus tot de gewenste consistentie is bereikt. Herhaal eventueel als de saus nog niet dik genoeg is.
Om een soep of saus te binden kun je boter gebruiken, maar ook een schep Maizena (merknaam voor maiszetmeel) doet de truc. Je kunt maiszetmeel gebruiken voor het opstijven van slagroom, het krokant bakken van ingrediënten of het verdikken van soepen.
Mogelijkheden zijn room, kokosmelk, yoghurt of zelfs gepureerde avocado . Als u kokosmelk kiest, wees u er dan van bewust dat het een zoete kokossmaak zal geven, wat niet voor elke soep geschikt is. Yoghurt zal het pittig maken.
Je wilt het opwarmen en de smaken van de andere ingrediënten in je soep laten absorberen, maar dat is alles. Het mag nooit langdurig op het fornuis sudderen . (Sommige tomatensoepen of chowders zijn uitzonderingen op deze regel — je voegt je zuivelproducten eerder in het kookproces toe.
Eieren toevoegen
Om een soep dikker te maken, klop je de eidooiers los in een mengkom en giet je er beetje bij beetje de hete soep bij, terwijl je voortdurend klopt, tot het mengsel warm aanvoelt .
Maizena is vergelijkbaar met bloem als verdikkingsmiddel, maar het werkt beter en heeft geen invloed op de smaak van je bouillon. Meng een eetlepel (7,5 g) maizena met 1 eetlepel (15 ml) koud water voor elke kop bouillon. Voeg, zodra het volledig gemengd is, beetje bij beetje de slurry toe, onder voortdurend roeren. Breng de bouillon aan de kook.
Maizena heeft twee keer zoveel verdikkingskracht als bloem . Wanneer een jus, saus, soep of stoofpot recept om bloem vraagt, gebruik dan de helft van de hoeveelheid maizena om te verdikken. Om hete vloeistoffen te verdikken, meng je eerst maizena met een beetje koud water tot het glad is. Roer geleidelijk door de hete vloeistof tot het gemengd is.
Antwoord: Groente-, gedroogde bonen- of erwten-, vlees-, gevogelte- of zeevruchtensoepen kunnen worden ingeblikt. USDA raadt af om noedels, andere pasta's, rijst, bloem, room, melk of andere verdikkingsmiddelen toe te voegen aan zelfgemaakte ingeblikte soepen .
Een handvol ongekookte rijst. Dat is alles, mensen, gewoon een handvol witte rijst. Alle soorten zijn goed: jasmijn, basmati, korte korrel, lange korrel. Wanneer toegevoegd aan een bouillonachtige (of waterige, zelfs) soep, en 20-30 minuten laat sudderen, breekt de rijst af, waardoor het zetmeel vrijkomt en de vloeistof waarin het kookt dikker wordt.
Gebruik ongeveer een eetlepel per kopje bouillon ... Ik kook de bloem altijd eerst, anders verliest het die rauwe smaak niet... laat het eerst bruin worden en voeg dan je bouillon toe... Als je braadvet hebt, kook dan de bloem in ongeveer dezelfde hoeveelheid vet als je bloem gebruikt, en roer dan geleidelijk je bouillon erdoor, zodat het niet klonterig wordt.
Aardappelzetmeel heeft een neutrale smaak en zorgt voor een heldere binding. Je kunt dit bindmiddel goed gebruiken voor het binden van bijvoorbeeld jus, heldere soepen en sauzen en compotes, maar ook bij stoofpeertjes.
Dikker maken
Het binden van een saus is heel simpel en kan door maizena en water toe te voegen of bloem en boter. Al roerend en door kleine beetjes toe te voegen ontstaat er een heerlijke zelfgemaakte gebonden saus of soep.
De beste soorten zetmeel om te gebruiken zijn die welke uitzetten bij contact met water en samenbinden om een rijkere consistentie te bieden. Bloem, aardappel, linzen, maïszetmeel, rijst, pasta, noedels en brood bevatten allemaal de nodige zetmelen om soep te verdikken.
Hoe maak je een soep dikker met aardappelpuree. Roer ¼ tot ⅓ kopje aardappelpuree per 1 kopje soep of stoofpot . Laat 5 minuten op laag vuur sudderen en pas dan de hoeveelheid aardappelpuree aan om de gewenste consistentie te krijgen.