Hij is flink stevig en daardoor niet direct smeerbaar. Daarom heeft Lurpak nu naast gewone boter ook een direct smeerbare variant. Daar roert Lurpak een beetje raapzaadolie door, wat hem zachter maakt. Het is dus net als margarine direct smeerbaar, maar is qua smaak en hoe het gemaakt wordt compleet iets anders.
LURPAK® KWALITEITSBOTER SINDS 1901
We hebben al sinds 1901 een compromisloze aanpak voor het maken van echte roomboter van hoge kwaliteit. Lurpak® boter wordt alleen gemaakt met ingrediënten van de hoogste kwaliteit en heeft een kenmerkende, romige, delicate en frisse smaak.
Lurpak licht gezouten smeerbare mix van boter en koolzaadolie 250g.
Lurpak smeerbaar is direct vanuit de koelkast goed smeerbaar. Het is een romige substantie en minder zwaar dan roomboter. Het laat geen vet laagje in de mond achter, en daarnaast is Lurpak smeerbaar 100% natuurlijk.
Gezondheid
Zoet beleg zoals Lurpak smeerbare boter gezouten 500 g kuipje is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. Lurpak smeerbare boter gezouten 500 g kuipje kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Het meest waardevolle en smaakvolle deel van de melk – de room – wordt zorgvuldig "gerijpt" vóór het boterproductieproces. Er worden melkzuurculturen toegevoegd, wat een frisse en licht aromatische noot geeft met de onmiskenbare romigheid die de karakteristieke Lurpak®-smaak creëert . Dat is alles.
Gebruik bij voorkeur een smeersel met minder verzadigd vet. In de regel zijn dierlijke vetten verzadigd en plantaardige vetten onverzadigd. Het wordt dus aangeraden om meer plantaardige vetten te gebruiken. Halvarine, dieetmargarine en olijfolie zijn gezonder dan boter.
Kerrygold is goed om mee te koken (het voegt niet teveel zout toe aan een gerecht, net genoeg om het te verheffen), maar het is ook lekker om op een stuk brood te smeren. Het is ook de beste smeerbare boter: het smeert als een droom.
Het blijkt dat de aanbevolen hoeveelheden vitamine A en D moeilijk te halen zijn als je geen halvarine of margarine op je brood smeert. Daarom adviseren we om het brood te besmeren met halvarine of margarine.
Die heeft namelijk een erg lekkere, romige smaak. Ten opzichte van de Blue Band margarine smaken de Lurpak boters veel puurder. Je schijnt trouwens ook erg goed met Lurpak Smeerbaar te kunnen bakken. De boter geeft dan een boterachtige smaak en een mooie bruine kleur.
Overige informatie. Volledige productnaam: Blended Spread 75% (52% melkvet en 23% koolzaadolie). Koel bewaren .
Lurpak® boter gemengd met koolzaadolie. Alleen van geperste koolzaadolie. Vrij van palmolie .
Melk: Koe, gepasteuriseerd. Ingrediënten: Gepasteuriseerde verse koemelk, zout . Vermelde mogelijke allergenen: koemelk.
Lurpak is een merk boter in blokken en smeerbare boter van Arla Foods.
Met Lurpak® aan je zijde ben je als kok altijd klaar om te koken, bakken en wonderen te braden. Met zijn delicate smaak verbetert Lurpak® roomboter ongezouten de smaak van alles waar je het aan toevoegt.
Overige informatie. Volledige productnaam: Blended Spread 57% (32% melkvet en 25% koolzaadolie). Geschikt om in te vriezen .
Minder verzadigd vet met halvarine en margarine
Wij adviseren daarom halvarine of margarine uit een kuipje of fles te gebruiken. Ter vergelijking: als je 6 boterhammen per dag eet, krijg je bij roomboter zo'n 16 gram verzadigd vet binnen, bij margarine ongeveer 6 gram en bij halvarine zo'n 3,5 gram.
Boter wordt gepromoot als slecht voor je hart vanwege het hoge gehalte aan verzadigd vet, wat, wanneer je het in overmaat eet, het cholesterolgehalte in het bloed kan verhogen en het risico op een hartaanval kan vergroten. 'Smeerbare' boters zijn qua voedingswaarde erg vergelijkbaar, maar er is meer olie aan toegevoegd om ze makkelijker smeerbaar te maken .
Qua voedingswaarde bevat grasboter minder verzadigde vetten, meer PUFA's en meer van de hart-gezonde omega-3- en geconjugeerd linolzuur (CLA)-vetzuren dan gewone boter.
Het meest waardevolle en smaakvolle deel van de melk – de room – wordt zorgvuldig "gerijpt" vóór het boterproductieproces. Er worden melkzuurculturen toegevoegd, wat een frisse en licht aromatische noot geeft met de onmiskenbare romigheid die de karakteristieke Lurpak®-smaak creëert . Dat is alles.
Aldi smeerbare boter
Dit bevat Aldi's boter gemengd met koolzaadolie om het smeerbaar te maken - 64 procent boter, 26 procent koolzaadolie, water en zout. Dit leek zo op Lurpak, ik had moeite om het verschil te proeven! Het had een geweldige smaak en smeerde net zo goed als de Lurpak.
Grasgevoerde boter
Dit type boter komt van koeien die grazen op gras, wat leidt tot hogere niveaus van omega-3-vetzuren en geconjugeerd linolzuur (CLA), volgens onderzoek. Dit vetprofiel is gezonder voor je hart dan traditionele boter, dus ik zou het de gezondste boter noemen.
Gezondheidseffecten: Rijk aan verzadigd vet - Regelmatige consumptie kan het LDL (slechte) cholesterolgehalte en het risico op hartziekten verhogen .
Onverzadigde vetten in voedingsmiddelen zoals plantaardige oliën, noten, zaden, avocado en vette vis zijn gezonde vetten die kunnen helpen om een gezond cholesterolgehalte in het bloed te behouden. Probeer deze swaps om uw inname van verzadigd vet te verminderen: vervang boter door plantaardige olie spreads zoals zonnebloem-, olijf- of koolzaadolie spreads .
Zo kan bijvoorbeeld het eten van een banaan cholesterol helpen verlagen omdat ze rijk zijn aan die onverteerbare vezels. Daarnaast vind je deze vezels ook in biologische peulvruchten, psyllium, zoete aardappelen, appels, aardappels, citrusvruchten en peren.