Dagelijks wat zure, gefermenteerde zuivel heeft een positieve invloed op onze bloeddruk, want het bevat vitamine K2. Dit is een belangrijke vitamine in de strijd tegen hart- en vaatziekten en houdt stolling, atherosclerose en de bloeddruk gezond.
Eet gezond en let op zout
Zout eten kan de bloeddruk verhogen. Het advies is om niet meer dan 6 gram zout per dag te eten. Probeer verzadigd vet te vervangen door onverzadigd vet en eet elke dag 250 gram groenten en 2 stuks fruit. Vermijd kant- en klare producten, deze bevatten vaak veel vet en zout.
De consumptie van vijf of meer porties yoghurt per week in het kader van een evenwichtige voeding wordt geassocieerd met een daling van het risico op hoge bloeddruk.
Magere zuivelproducten, zoals yoghurt of kwark, leveren bloeddrukverlagend calcium en zijn DASH-goedgekeurd . Zowel yoghurt als kwark bevatten ook eiwitten en wat vet, wat u een vol en tevreden gevoel kan geven. Combineer het met een stuk fruit naar keuze.
Dagelijks wat zure, gefermenteerde zuivel heeft een positieve invloed op onze bloeddruk, want het bevat vitamine K2. Dit is een belangrijke vitamine in de strijd tegen hart- en vaatziekten en houdt stolling, atherosclerose en de bloeddruk gezond.
Hij zei dat de meeste kazen, waaronder hüttenkäse, voedingsstoffen zoals vitaminen en calcium bevatten, maar dat ze ook veel natrium en vet kunnen bevatten. Daarom raadt hij aan om ze met mate te eten .
Broodbeleg: Betere keuze (< 1,5 g zout per 100 g): américain natuur, rosbief, vlees- of vissalade, tonijn in blik, platte kaas, Philadelphia, kruidenkaas ... Beperkte keuze (1,5 – 2,5 g zout per 100 g; max. 30 g per dag): gekookte ham, kippenham, brie, smeltkaas Gouda ...
REALITEIT. Je hoeft kaas niet uit je dieet te schrappen, maar als je een hoog cholesterol of hoge bloeddruk hebt, gebruik dan met mate vette kazen . Een portie van 30 gram kaas levert zeven procent van je dagelijkse calorieën en er kan meer zout in een portie cheddar zitten dan in een zakje chips.
Ei is een goede bron van omega-3 vetzuren, vooral wanneer het afkomstig is van een kip die extra van deze gezonde vetzuren te eten krijgt. Deze voedingsstoffen leveren een belangrijke bijdrage aan de hersenfuncties en zijn gunstig voor de werking van het hart en de bloeddruk.
Griekse yoghurt is rijk aan mineralen die helpen uw bloeddruk te verlagen, zoals calcium, magnesium en kalium. Talrijke studies hebben een verband aangetoond tussen yoghurtconsumptie en een verlaagd risico op hoge bloeddruk.
Griekse yoghurt is een uitstekende bron van calcium, wat kan helpen de gezondheid van de botten te verbeteren. Het bevat ook probiotica, die een gezonde bacteriële balans in de darmen ondersteunen. Het eten van Griekse yoghurt kan geassocieerd worden met een lagere bloeddruk en een lager risico op diabetes type 2.
Brood met weinig of geen zout.
Zout verhoogt uw bloeddruk. Brood dat verkrijgbaar is bij bakkers of supermarkten kan grote hoeveelheden zout bevatten, wat uw bloeddruk verhoogt . De hoeveelheden variëren, dus controleer de etiketten en vergelijk opties, en kies voor bruin of volkorenbrood in plaats van wit.
8910 Twee meta-analyses van prospectieve cohortonderzoeken gaven consistent aan dat zuivelconsumptie geassocieerd werd met een lagere systolische bloeddruk en een lager risico op hypertensie.
Wat zal de bloeddruk snel omlaag brengen? Langetermijnveranderingen in levensstijl, zoals het verminderen van de zoutinname en het beheersen van stress , zijn de beste manier om de bloeddruk omlaag te brengen. Een directe manier om stress te verminderen is om actief te worden, te stretchen en diep adem te halen.
Griekse yoghurt biedt meer calcium en minder vet . Maar je kunt gemakkelijk vetvrije, vetarme en volle opties vinden voor zowel kwark als Griekse yoghurt, die de vetgehalte-weegschaal kunnen laten doorslaan. Zorg er wel voor dat je de etiketten leest: een vetvrije optie bevat soms toegevoegde suiker, omdat het verminderen van vet ook de smaak kan verminderen.
Als je de hele dag alleen maar cottage cheese eet, krijg je niet de RDI van alle voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren . Je kunt gedurende de dag energie verliezen, vooral als je sport.
Let op natrium: kwark kan veel natrium bevatten, kies daarom voor kwark met weinig of geen natrium om uzelf te beschermen tegen hoge bloeddruk en hartziekten .
Cottage cheese kan veel natrium bevatten, en teveel natrium kan uw bloeddruk verhogen. U kunt echter ook kiezen voor varianten met weinig of geen natrium, wat het natriumgehalte aanzienlijk verlaagt.
Een belangrijke richtlijn die experten vooropstellen, is dat je de hoeveelheid zout beperkt tot 6 gram per dag. Ze raden ook het gebruik van toegevoegde suikers, transvetten en alcohol af. Eet in plaats daarvan voedingsmiddelen die goed zijn voor hart en bloedvaten, zoals groente, fruit, volkoren producten en vis.
Verder bevatten komkommers veel kalium, magnesium en ook vezels. Deze werken goed bij het onder controle houden van de bloeddruk. Of je nu een lage-, of juist hoge bloeddruk hebt, dit is in beide gevallen goed te behandelen met komkommer.
Dit wordt toegeschreven aan de hoge hoeveelheden van de mineralen calcium, kalium en magnesium, waarvan wordt gedacht dat ze allemaal helpen de bloeddruk te reguleren. Zoek naar ongezoete natuurlijke en Griekse yoghurt , die gemengd kunnen worden met fruit, zaden en noten voor een gezond ontbijt of tussendoortje.
Griekse yoghurt is niet alleen geschikt als ontbijt. Deze uitgelekte yoghurt zit vol met eiwitten, maar ook met calcium en kalium, die kunnen helpen bij het reguleren van de bloeddruk. Uit onderzoek is gebleken dat het consumeren van 3 porties zuivel per dag je risico op hoge bloeddruk met 13% kan verminderen!
De beste fruitsoorten voor het verlagen van de bloeddruk zijn onder andere bananen, appels, peren, abrikozen, druiven, rozijnen, kiwi's, mango's, watermeloen, granaatappel, pruimen, avocado, meloen, honingdauwmeloen, tomaten, citrusvruchten, bessen en nog veel meer.