Komkommers zijn goed voor je hart. De antioxidanten helpen mee om je cardiovasculaire gezondheid op peil te houden. Maar er zijn ook studies die erop lijken te wijzen dat komkommers een cholesterolverlagende werking hebben. Vooral de zaadjes van de komkommer blijken heilzaam te zijn.
Komkommers hebben sowieso een hydraterende werking doordat ze voor 95 procent uit water bestaan. Wanneer je dagelijks een flink stuk komkommer eet, kan dit ervoor zorgen dat gifstoffen sneller uit je lichaam afgevoerd worden. Ook zit er veel vitamine C in de groente. Voornamelijk in de schil, dus verwijder deze niet.
Komkommers bestaan voor meer dan 95% uit water en leveren slechts 13 kcal per 100 gram. Het is een gezonde en caloriearme groente. Tijdens het dieet is het toegestaan om onbeperkt komkommers te eten.
De vezels uit de schil hebben als extra voordeel dat ze goed zijn voor de stoelgang, doordat ze water vast houden in het lichaam, waardoor de ontlasting zachter en soepeler wordt. Zonder schil bevat de komkommer meteen veel minder van de gunstige voedingsstoffen, dus met schil consumeren heeft zeker de voorkeur.
Komkommer is een ideale groente voor wie wil afvallen. Door het vocht en de vezels houdt komkommer je lang verzadigd, terwijl je zeer weinig calorieën binnenkrijgt.
Komkommer- en gembersap
Komkommer- en gembersap is een hydraterende en vetverbrandende combinatie die wonderen doet voor buikvet. Komkommers bevatten extreem weinig calorieën en hebben een hoog watergehalte, waardoor ze een ideaal ingrediënt zijn voor gewichtsverlies.
Komkommer is een fantastische groente om buikvet te bestrijden vanwege zijn zuiverende werking. Daarnaast hydrateert het jouw lichaam omdat het grotendeels uit water bestaat. Je kan een komkommer juicen en het sap drinken of natuurlijk komkommers toevoegen aan jouw menu.
Komkommer is water met mineralen
Je kunt daardoor zoveel komkommer eten als je wilt voor het slapen gaan. Als je vaak in je nachtrust wordt gestoord doordat je moet plassen dan is het beter om ook komkommer met mate te eten voor het slapen.
Komkommers zijn goed voor je hart. De antioxidanten helpen mee om je cardiovasculaire gezondheid op peil te houden. Maar er zijn ook studies die erop lijken te wijzen dat komkommers een cholesterolverlagende werking hebben. Vooral de zaadjes van de komkommer blijken heilzaam te zijn.
Sprenkel een beetje zout over de komkommer en zet een halfuur in de koelkast. Hiermee wordt de komkommer nog zachter en krijgt het een mooiere groene kleur.
Ten eerste bevatten ze weinig calorieën. Elke portie van één kopje (104 gram) bevat 16 calorieën, terwijl een hele komkommer van 300 gram 45 calorieën bevat. Dit betekent dat u veel komkommers kunt eten zonder de extra calorieën binnen te krijgen die leiden tot gewichtstoename .
Komkommers zijn kleine, groene wonderen boordevol goede stoffen! Het bevat voedingsstoffen zoals magnesium, kalium, biotine, vitamine A en B1 wat stressverminderend werkt, hydratatie, dikker haar, UV-bescherming en stevigheid biedt.
Een portie komkommer bevat ook 0,9 gram eiwit, 0,2 gram vet, 3,1 gram koolhydraten (waarvan 2 gram suikers), 1 gram voedingsvezel, 19,9 gram calcium, 0,3 milligram ijzer, 17 milligram magnesium, 29,8 gram fosfor, 193 milligram kalium, 2,8 milligram natrium 4,5 milligram vitamine C, 19,9 microgram foliumzuur, 44 ...
Veelgestelde vragen. Kunnen we 's avonds komkommer eten? Ja, komkommer 's avonds eten is gunstig omdat het weinig calorieën bevat en veel water bevat, wat de hydratatie bevordert en helpt bij gewichtsverlies .
Daarnaast is komkommer goed voor de gezondheid van je nieren omdat deze het urinezuur level in je lichaam verlagen.
De combinatie van 95% water, kalium en magnesium zorgt ervoor dat komkommers je huid hydrateren, een gezonde gloed geven én huidveroudering tegengaan. Last van een verbrande huid of wallen onder je ogen, komkommerplakjes zouden wonderen verrichten.
Spier- en gewrichtsverzorging
Het bevordert ook de spierflexibiliteit, terwijl het magnesiumgehalte van komkommers zorgt voor een goede bloedcirculatie en ontspannen zenuwen. Omdat komkommer zo rijk is aan mineralen, voorkomt het zelfs splijten van de nagels van vingers en tenen.
U moet voorzichtig zijn met het eten van te veel komkommer als u bloedverdunners gebruikt, zoals Jantoven (warfarine), of als u een bloedstollingsprobleem hebt . Dit komt omdat voedingsmiddelen met veel vitamine K ervoor kunnen zorgen dat bloedverdunners niet goed werken.
Wist je dat de komkommer tot de top drie behoort van meest gekweekte groente? Zo kom je bijna nooit voor een leeg schap te staan en dat is maar goed ook, want de komkommer is geschikt om elke dag te eten. Hij is lekker, gezond en bevat ook nog eens weinig calorieën.
Voedingsmiddelen die gasvorming en een opgeblazen gevoel kunnen veroorzaken, zijn onder meer bonen, linzen, rauwe appels, abrikozen, bananen, meloenen, perziken, peren, pruimen, artisjokken, asperges, broccoli, spruitjes, kool, bloemkool, maïs, komkommers, groene paprika's, uien, erwten, rauwe aardappelen, radijzen, tarwe, zuivelproducten en meer.
Spinazie en andere bladgroenten
Spinazie en andere groene bladgroenten, zoals boerenkool, zijn in staat om je vetverbranding te stimuleren.
Groenten zoals bijvoorbeeld komkommers bevatten ongeveer 14 kcal per 100 gram. Dat is erg weinig en zelfs door 1 kg komkommers te eten kom je nog maar aan 140 kcal. Daarom mag je vrijwel onbeperkt groenten eten als je wil afvallen. Je zal er echt niet van aankomen.
Maak maaltijden van komkommers, zoals een komkommersmoothie en komkommersalade. Gebruik een kleine hoeveelheid goede vetten, zoals olijfolie of lijnzaadolie. Combineer komkommers met andere eiwitrijke voedingsmiddelen zoals gekookte eieren, mager vlees, tonijn, kwark en noten.