Ja, je mag kaas meenemen in het vliegtuig. Maar zorg wel dat het geen vloeibare kaas is. Kaas mag mee naar landen in de EU, maar ook naar landen als Amerika. Wil je 100% zeker zijn dat het mee mag, stop het dan sealed in je ingecheckte bagage en niet in je handbagage.
Eigenlijk alles, zolang het maar niet op de lijst van gevaarlijke zaken staat en minder is dan 100 milliliter. Mini-pindakaascupjes zijn bijvoorbeeld geen probleem. Verder mag je gewoon etenswaren meenemen in je handbagage. Hollandse kaas en hagelslag kan je dus gerust in je tas stoppen.
In je hand- en cabinebagage mag je vaste etenswaren, zoals broodjes, salades en koekjes, meenemen. Vloeibare voedingsmiddelen zoals pindakaas, sauzen en soep moeten verpakt zijn in verpakkingen van maximaal 100 milliliter en samen in een doorzichtige zak van maximaal 1 liter passen.
Neemt u romige of vaste kaas mee? Dat maakt een verschil bij de TSA-screening. Hoewel vaste kaas is toegestaan, mag u geen romige kazen meenemen die groter zijn dan 3,4 ounces . Voor zowel vaste als romige kaas kan een extra veiligheidscontrole nodig zijn.
Kaas meenemen op vakantie in het vliegtuig
In zowel uw hand- als ruimbagage mag u uw favoriete Hollandse kaas meenemen naar EU-landen. Harde kazen zoals Goudse kaas, komijnekaas en boerenkaas vormen dus geen enkel probleem. Als deze kazen standaard vacuümverpakt zijn, zijn ze geheel luchtdicht.
Heel kort gesteld: eet een beetje kaas vanwege de voedingswaarde, maar wel de magere varianten vanwege het verzadigde vet. Voor volwassenen is het advies 40 gram per dag (twee plakken).
Meestal wikkel ik kaas losjes in bakpapier, zodat het kan ademen. Daarna doe ik het in een afgesloten bak om de luchtvochtigheid te beperken . Maar af en toe gebruik ik ook kaaspapier en kaaszakken.
Truck, trein, schip. Kaas wordt vervoerd in een geïsoleerde en indien nodig gekoelde ruimte, ideaal bij een temperatuur tussen 6 en 10°C, afhankelijk van het type kaas. Ventilatie is belangrijk om te schimmelgroei te voorkomen. Het transport gebeurt hoofdzakelijk per vrachtwagen, schip of trein.
U mag 1 liter aan vloeistoffen en gels meenemen in verpakkingen van elk 100 milliliter. Kleinere of aangebroken verpakkingen mogen uiteraard ook. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn.
Maar opgelet: je mag niet alle etenswaren meenemen. Voor de meeste vliegmaatschappijen geldt de regel dat alles wat kneedbaar is (choco, pindakaas, zachte kaas …), niet meegenomen mag worden. Een boterhammetje met kaas, snoep of fruit mag je wel gewoon meenemen op het vliegtuig.
Geneesmiddelen die je tijdens een vlucht nodig hebt, mag je gewoon mee aan boord nemen. Voor handbagage geldt over het algemeen een strenge beperking op vloeistoffen, maar die geldt niet voor medicijnen die je tijdens de vlucht nodig hebt. Voor niet-vloeibare geneesmiddelen gelden er in principe geen beperkingen.
Volgens de IATA is de algemene regel voor het reizen met handbagage dat het formaat niet groter mag zijn dan 56 cm hoog, 45 cm breed en 25 cm diep. Alle vermelde afmetingen per luchtvaartmaatschappij zijn de buitenafmetingen in cm, inclusief handvatten, wielen, zijvakken en andere externe onderdelen.
De meeste vaste etenswaren mag je meenemen in je handbagage in het vliegtuig. Denk hierbij aan belegde broodjes, salades, groente en fruit, vlees, snoep, koekjes, nootjes, snacks, taart. Als jij een huisgemaakte appeltaart mee wil nemen aan boord, mag dat gewoon!
Zachte kaasjes, als camembert en brie moeten gemaakt zijn van gepasteuriseerde melk. Harde kazen als Boerenkaas mag je altijd eten. Ook als deze gemaakt zijn van rauwe melk. Vanwege de zuurgraad in deze harde kazen kan de listeria bacterie hier niet in groeien.
Ja, je mag kaas meenemen in het vliegtuig. Maar zorg wel dat het geen vloeibare kaas is. Kaas mag mee naar landen in de EU, maar ook naar landen als Amerika. Wil je 100% zeker zijn dat het mee mag, stop het dan sealed in je ingecheckte bagage en niet in je handbagage.
De meeste kaassoorten worden verpakt in plasticfolie of aluminium- of tinfolie. Kaas wordt voornamelijk vervoerd in dozen .
Dingen als kaas, groente fruit en vlees mogen dus niet verstuurd worden. Ook goederen in een vacuüm verpakking mogen niet verstuurd worden.
Omdat het een vast voedingsmiddel is, is kaas iets dat u in uw handbagage mee kunt nemen . U bent misschien een liefhebber van zeevruchten, maar de meeste luchtvaartmaatschappijen verbieden het meenemen van vis, zeevruchten of welke vorm van vlees dan ook aan boord van de vlucht, ongeacht of het gedroogd, gekookt of zelfs bevroren is. U mag het ook niet meenemen in uw ruimbagage.
Harde en halfharde kazen moeten altijd vacuüm verpakt worden. "Veel onafhankelijke kaaswinkels in het buitenland zijn bekend met het helpen van toeristen met het inpakken van kaas voor lange vluchten," zegt Darlington. "Als het in krimpfolie verpakt is, blijven uw kazen vers en hoeft u zich geen zorgen te maken dat ze over uw goede wandelschoenen smelten."
Romige kaas
Romige kazen worden beschouwd als vloeistoffen, dus zorg ervoor dat je 3,4 ounces of minder hebt als je iets als brie of geitenkaas meeneemt . Of maak je vliegtuigsnacks wat minder bougie en neem in plaats daarvan string cheese mee.
Deze voorwerpen mag je nooit meenemen: Ontplofbare en ontvlambare stoffen; Chemische en giftige stoffen; Zelfbalancerende apparaten, zoals hoverboards, airboards, oxboards, e-skates, waveboards en aqua scooters.
Vuurwapens, munitie en vuurwerk zijn verboden, net als alle messen en veiligheidsscheermessen (inclusief zakmessen en Zwitserse zakmessen). Rechte scheermessen en vervangende mesjes voor rechte scheermessen zijn ook niet toegestaan. De meeste gereedschappen mogen ook niet in handbagage worden verpakt, omdat ze schadelijk kunnen zijn.