Bekend is bemind De smaak van de doorsnee Vlaamse proever lijkt in ruim 8 jaar nog niet veel veranderd. In 2011 verkoos het toenmalige panel Nutella al tot lekkerste hazelnootpasta. Deze keer prijkt het merk opnieuw bovenaan.
De hazelnootpasta van het eigen merk van Jumbo komt als beste uit de test. Op de tweede plek staat chocoladepasta melk extra hazelnoot van Albert Heijn, gevolgd door Blue Band's Hazelnootpasta '80% minder suiker'.
De choco-hazelnootpasta van Nocciolata wint de smaaktest! De cijfers zijn opgeteld en de winnaar is... de choco-hazelnootpasta van Nocciolata! Met een gemiddeld cijfer van 8,6 verslaan ze hiermee La Vida Vegan die met een 7,5 werd beoordeeld.
Bij hazelnootpasta denk je al gauw aan Nutella, maar we weten dat deze best veel suiker en verzadigd vet bevat. Blueband komt nu met twee alternatieven, de een bevat minder verzadigd vet en de andere 80% minder suiker. Wat is voor jou belangrijk? 👍minder verzadigd vet, ❤️alleen de smaak, 😆 minder suiker.
Weetje: hazelnootpasta is ouder dan Nutella
Chocolade was duur en daardoor werd deze gemengd met hazelnoten en zo ontstond geleidelijk een variant zonder cacao: hazelnootpasta.
Hazelnootpasta – Van Walgreens, prijs varieert per winkel. Dit is de chocolade-hazelnootpasta van Walgreens. Het is hun generieke merk Nutella met vergelijkbare ingrediënten (hoewel het zegt dat het plantaardige olie gebruikt in plaats van palmolie).
Zoals elk voedsel met veel suiker, moet Nutella worden gezien als een traktatie . Het probleem is dat mensen het vaak meer als ontbijtspread gebruiken dan als dessert. Als u Nutella elke dag eet, neemt de hoeveelheid toegevoegde suiker in uw dieet toe, en de meeste mensen consumeren al veel meer toegevoegde suiker dan wordt aanbevolen.
Het onmiskenbare recept van Nutella® is wereldwijd hetzelfde. Het wordt gemaakt door 7 zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsingrediënten te combineren, waardoor het zijn unieke romigheid en intense smaak krijgt.
In het debat tussen Nutella en Pyure Hazelnut Spread komt Pyure naar voren als de superieure keuze voor degenen die op zoek zijn naar een suikerarme, keto- en veganistische* optie. Nutella heeft misschien zijn aantrekkingskracht, maar als je factoren als suikergehalte en ingrediënten in overweging neemt, springt Pyure eruit als de duidelijke winnaar.
In chocoladepasta zitten veel meer harde vetten dan in pindakaas . Ook de olie in chocoladepasta kan vaak minder goed tegen kou dan de olie in pindakaas. Daarom wordt chocopasta vaak wel hard in de koelkast en pindakaas niet!
Goed nieuws voor fans van gezond eten én van een dikke laag choco op de boterham. Alex Helsen (46) heeft Choco Yoco ontwikkeld, een smeerpasta op basis van yoghurt. “Die bevat fors minder vetten en suikers en kreeg wereldwijd als enige de Nutri-score A.”
Hazelnootpasta gezond
De onverzadigde vetten dragen bij aan het verlagen van cholesterolgehalte. Deze verlagen weer de kans op hart- en vaatziekten. Doordat de pasta rijk is aan vezels, eiwitten en onverzadigde vetzuren houdt je een lang en verzadigd gevoel.
Nutella bevat naast suiker ook veel vet, die samen veel calorieën leveren. Als je dit veel en vaak eet, kan het op den duur gezondheidsproblemen veroorzaken. Het moet gezegd dat Nutella wel meer natuurlijke ingrediënten bevat dan sommige soortgelijke producten.
Je zou dus kunnen zeggen dat de Hazelnootpasta met Cacao van Kraft gezonder is dan Nutella en een paar cent goedkoper, maar het voelt niet hetzelfde aan als de concurrent en het zal moeilijk zijn om ermee te concurreren.
De Smaaktest: "Nutella blijft de favoriete hazelnootpasta van het panel, maar is wel de meest gesuikerde" Hoe goed de concurrentie ook op het origineel probeert te lijken, de positie van Nutella als 'lekkerste hazelnootpasta' komt niet in gevaar. Maar sommige merken scoren wel beter op andere vlakken.
De delicaat zoete hazelnootcrème werd in 1940 ontwikkeld door de Italiaanse banketbakker Pietro Ferrero en is sinds 1965 ook in Duitsland verkrijgbaar.
Onder meer door corona zijn heel wat voedsel- en grondstofprijzen gestegen, en producenten trachten die kosten uiteraard door te rekenen. In het geval van Nutella zijn onder meer hazelnoten, een essentieel ingrediënt van de chocopasta, duurder geworden.
Ferrero, oorspronkelijk afkomstig uit Piëmont in Italië, heeft van dit lastige probleem een slimme oplossing gemaakt door een zoete pasta te maken van hazelnoten, suiker en een beetje van de zeldzame cacao. De voorvader van Nutella® werd geboren.
Hoewel hazelnoten voordelen hebben, kunnen toegevoegde suikers en vetten in de spread deze overtreffen . Matiging is de sleutel, en opties met minder toegevoegde suikers of zelfgemaakte versies kunnen gezonder zijn.
De meeste kinderen (en volwassenen) zijn dol op Nutella, en dat is niet voor niets: chocolade en hazelnoot is een geweldige smaakcombinatie. Maar er is nog een reden waarom Nutella zo lekker smaakt en zo populair is: het zit vol met toegevoegde suikers .
Nutella is wereldwijd populair geworden vanwege de romige textuur en zoete smaak . Met mate nuttigen kan zonder ernstige gezondheidsschade.
Beperkte concurrentie : Nutella heeft weinig directe concurrenten die passen bij de specifieke smaak, textuur en merkimago. Dit gebrek aan concurrentie stelt het merk in staat om zijn prijzen vast te stellen zonder significante neerwaartse druk.
Elevate Ontbijt
Roer Nutella door warme havermout en voeg een snufje noten of geraspte kokosnoot toe voor extra smaak en textuur . Smeer Nutella op pannenkoeken of crêpes in plaats van ahornsiroop en boter. Bananen zijn een geweldige toevoeging.
1 portie appels & nutella snack bevat 295 calorieën. De macronutriëntenverdeling is 60% koolhydraten, 36% vet en 3% proteïne. Dit is een goede bron van vezels (19% van uw dagelijkse waarde) .
Hazelnootpasta met chocoladesmaak heeft waarschijnlijk een lage glycemische index , zoals geschat door de AI Glycemic Index Estimator.