Sauzen zoals Hellmann's Mayo real zijn niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding.
Aan de Yogonaise en de fritessaus wordt echter veel suiker toegevoegd, resp. 1,4 tot 2 gr. per eetlepel, dat maakt dan de Mayonaise weer een betere keuze. Conclusie: Wanneer gekeken wordt naar aantal calorieën, is yogonaise de beste keuze omdat deze het minste aantal calorieën en vet bevat.
Hellmann's Organic Mayonnaise is USDA-gecertificeerd biologisch en wordt gemaakt met alleen de beste biologische ingrediënten, zonder kunstmatige smaakstoffen of conserveringsmiddelen!
De winnaar. De winnaar van onze mayonaisetest is Hellmann's met een score van 8,4 op 10. De tweede plaats werd weggekaapt door Carrefour en Vandemoortele met een gedeelde score van 7,5/10. Op de derde plaats staan Boni en Bertolli, beide met 7/10.
VOEDING. Canola-olie, water, vloeibaar heel ei, azijn, vloeibare dooier, zout, suiker , kruiden, geconcentreerd citroensap en calciumdinatrium-EDTA (behoudt smaak).
Mayonaise. De groothandelsprijs van mayonaise en andere saladedressings steeg met 33% sinds 2020. De redenen voor ten minste een deel daarvan: een recordpiek in de eierprijzen vanwege de vogelgriep die de afgelopen jaren kuddes leghennen uitroeide en een onverzadigbare consumentenvraag naar de goedkope proteïne .
Sojaolie, water, hele eieren en eidooiers, azijn, zout, suiker, citroensap, calciumdinatrium-EDTA (ter bescherming van de kwaliteit), natuurlijke smaakstoffen .
Duke's is zuurder, met een meer kenmerkende, bijna azijnachtige, geur. Hellmann's is neutraler . Dat gezegd hebbende, zal iemand onmiddellijk beweren de "zoutere, meer citroenachtige" smaak van Hellmann's te prefereren. Of erop wijzen dat Duke's geen suiker bevat.
De beste mayonaise maak je zelf
toegevoegd zout en suiker, wat in hoge mate slecht is voor de gezondheid. Door zelf mayonaise maken kun je deze toevoegingen vermijden. Kies daarbij wel een mosterd met weinig zout of gebruik mosterdzaadjes.
Tenzij je staat te popelen om viraal te gaan met een epische bakmislukking, houd je je gewoon aan het origineel. Miracle Whip heeft een zoetere smaak door de toegevoegde bewerkte suiker , dus het vervangen van traditionele mayonaise komt vaak neer op persoonlijke voorkeur meer dan wat dan ook.
NIET WAAR! Hellmann's mayonaise en mayonaisedressings bevatten een kleine hoeveelheid cholesterol, namelijk 10 mg (3%ADH) of minder per eetlepel . Deze cholesterol komt van de eieren en fungeert als emulgator.
Hellmann's en Best Foods zijn Amerikaanse merknamen die worden gebruikt voor dezelfde lijn mayonaise, ketchup, mosterd, saus, saladedressing, condimenten en andere voedingsproducten. Sinds 2000 zijn ze eigendom van het Britse multinationale bedrijf Unilever .
Sauzen zoals Zaanse mayonaise zijn niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. Zaanse mayonaise kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Canola-olie, avocado-olie en olijfolie mayonaise zijn beschikbaar als "gezondere" opties. Beide bevatten meer hart-gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten, maar de calorieën zijn hetzelfde. Bovendien combineren versies op basis van olijfolie vaak olijfolie met andere plantaardige oliën, zodat de smaak niet te overheersend is.
Wat is 'gezonder'? Wie louter calorieën telt kan het beste gaan voor fritessaus. Daar zitten minder calorieën in. Fritessaus bevat per 20 gram, 1 eetlepel, 5, 5 gram vet en 1,4 gram suikers en mayonaise bevat 14, 3 gram vet en 0,7 gram suikers per 20 gram.
Volgens ons testpanel is 'Jumbo mayonaise romig' de beste mayonaise uit de supermarkt. Deze mayonaise krijgt dan ook een mooie 8,3 als gemiddeld cijfer en koop je voor € 1,19 (pot van 350 ml). Daarmee is het ook nog eens één van de goedkoopste merken.
Als je op zoek bent naar een lichtere optie met minder calorieën, kan light mayonaise een goede keuze zijn. Als je daarentegen de voorkeur geeft aan een gezondere mayo zonder in te leveren op smaak, kan Mayoneur's gezonde mayo de juiste keuze voor jou zijn.
Als je bij elke maaltijd 2 volle eetlepels mayo toevoegt dan zal je behoorlijk snel te veel calorieën innemen en dus aankomen. Maar dat maakt van mayonaise geen verboden product, ook niet als je wil aankomen.
Amerikaanse roots. In 1905, twee jaar nadat hij in Amerika was gearriveerd, opende de Duitse immigrant Richard Hellmann een delicatessenzaak in New York. Zijn zelfgemaakte mayonaise, die hij onder meer gebruikte in salades, werd al snel zo populair onder honderden consumenten dat hij deze apart ging verkopen.
Fijn dat je het vraagt: de eerste drie ingrediënten die in Blue Plate staan zijn sojaolie, gedestilleerde azijn en eidooiers, dus het heeft iets van die intense Kewpie-rijkdom. Daarentegen is het tweede ingrediënt in zowel Kraft als Hellmann's water, gevolgd door hele eieren in plaats van alleen de eidooiers.
De beste kant-en-klare mayonaise, volgens chefs
" Voor mij is het Duke of niets ", zegt Surti, en Hereford beaamt dat gevoel en voegt eraan toe: "Ik ben een Duke's-man, beproefd en waarachtig."
Van de ingrediëntenlijst van Hellmann's Real Mayonnaise zijn de volgende producten van bijzonder belang: Sojaolie : 93 procent van de soja in de VS is GMO. Suiker: 54 procent van de suiker die in de VS wordt verkocht, is afkomstig van suikerbieten, waarvan meer dan 90 procent GMO is. Azijn: Gemaakt van maïs, waarvan 89 procent GMO is.
' Er is geen verandering in Hellmann's mayonaise in de VS, Canada en andere landen over de hele wereld .
Het blijkt dat Hellmann's en Best Foods exact dezelfde mayonaise zijn, ze hebben alleen andere namen — en dat heeft alles te maken met geografie. Vanuit de Rocky Mountains in het westen wordt Best Foods verkocht, terwijl iedereen die ten oosten van de bergketen woont Hellmann's in de schappen van hun winkel vindt.