Wel het is zo dat cacaopoeder hydrofoob is en dus niet wil oplossen in water (het hoofdbestandeel van melk). Daarom moet je goed roeren om het poeder op te lossen in de melk. Dit is ook de reden dat als je je zelfgemaakte chocolademelk een tijdje laat staan dat er veel cacao naar de bodem is gezonken 🤯🤯🤯
Dit cacaopoeder lost snel op in heet water of melk, waardoor het ideaal is voor situaties waarin snelheid en gemak belangrijk zijn, zoals op kantoren, scholen of andere openbare plaatsen.
Meestal is 75% van cacaopoeder onoplosbaar in water , wat betekent dat slechts 25% van cacaopoeder als bruikbare oplosbare componenten wordt aangetroffen. Na enzymatische behandeling kan de hoeveelheid oplosbaar materiaal van het cacaopoeder worden verhoogd tot ongeveer 40%, wat betekent dat 40% van het oorspronkelijke cacaopoeder wordt verkregen als bruikbare oplosbare componenten.
2) Cacao is een rijke bron van onoplosbare maar waterabsorberende vezels (voornamelijk cellulose), die ervoor zorgen dat de deeltjes het water aantrekken en opzwellen, waardoor de textuur verder verstoord wordt. De cacaodeeltjes duwen vervolgens de cacaoboter weg.
Een van de belangrijkste factoren die de oplosbaarheid van cacaopoeder beïnvloeden, is de pH-waarde. Alkalisatie verhoogt de pH-waarde van cacaopoeder , wat de oplosbaarheid ervan in water en andere vloeistoffen kan verhogen. Een betere oplosbaarheid kan ervoor zorgen dat het poeder gemakkelijker oplost in vloeistof, wat resulteert in een homogener mengsel.
Meng tot een schuimig drankje
Je kunt heet water of plantaardige melk gebruiken , wij raden 70-80°C aan, zodat het niet te heet is om te drinken. Schuim je cacao gemakkelijk op met een garde, melkopschuimer of blender.
Het is een fijn alternatief voor koffie. ⤖ Drink ook voldoende water, cacao is licht uitdrogend en dit voorkomt mogelijk hoofdpijn. Voldoende water drinken is altijd belangrijk :-).
Omdat de zetmelen volledig gehydrateerd zijn en het vet in de cacao hydrofoob is, kan er geen water doorheen en blijft de binnenkant droog . Je kunt proberen het te roeren, maar als er genoeg vloeistof is, zullen de capsules eerder rondgeduwd worden dan barsten.
Koffie bestaat enkel uit in water oplosbare stoffen, terwijl cacao een mengsel is van in water oplosbare componenten en onoplosbare kleine deeltjes.
Cacaopoeder is niet oplosbaar in water of olie . Wanneer het wordt toegevoegd aan een crème of lotion, zal het niet "intrekken" in de huid. Probeer in plaats daarvan cacaopoeder toe te voegen aan producten die bedoeld zijn om afgespoeld te worden, zoals scrubs, zepen en melkbaden.
Cacaopoeder is hydrofoob , wat betekent dat het niet gemakkelijk oplost in water.
De cacaopoeder bevat vet wat de cacaopoeder een hydrofobe kwaliteit geeft . Hydrofoob betekent “bang voor water” en het wordt zo genoemd omdat water niet makkelijk doordringt.
Moet cacaopoeder gemengd worden met warm of koud water? Cacaopoeder, wanneer gemengd in een drankje, om de smaak zijn natuurlijke aroma te laten behouden en een beetje vet te laten voelen van cacaoboter, moeten we het mengen met heet water en de ideale temperatuur is 70-80 graden Celsius.
We kunnen dit experiment ook herhalen met heet water. Dit water heeft meer energie, wat het vet en cacaopoeder zal afbreken . En omdat alles sneller beweegt, zal het iets gemakkelijker oplossen.
Cacaopoeder is het resultaat van het malen van cacaobonen tot een fijn poeder. Het wordt vaak gebruikt in bakrecepten en warme dranken. Cacao nibs daarentegen zijn kleine stukjes gefermenteerde, gedroogde en gebroken cacaobonen. Ze worden vaak gebruikt als topping voor desserts, smoothies en ontbijtgranen.
Giet 12 ounces melk (elke soort) in een glas en voeg langzaam 1 eetlepel ongezoete cacaopoeder toe terwijl u mengt met een staafmixer, lepel of een kleine garde . Een staafmixer of een kleine garde werkt het beste omdat ze het klonteren van de cacaopoeder verminderen.
Cacaopoeder, ook al ziet en voelt het droog, het bevat nog steeds een element van vet van cacaoboter. Dus om het op te lossen, moet het worden verhit. Je kunt het in hete melk doen, of een papje maken van cacaopoeder en hete melk of water, en dat dan aan de melk toevoegen .
Wanneer u een kop warme chocolademelk maakt, gebruik dan ongeveer ¼ kopje poeder per kop heet water of melk , of pas het aan naar uw smaak. Top het poeder af met ¼ kopje mini-marshmallows als u dit toevoegt. Giet hete vloeistof over het cacaopoeder en roer tot het poeder is opgelost. Geniet ervan!
Bij warme chocolademelk moeten de cacaobestanddelen en cacaoboter daadwerkelijk in de melk smelten. Cacaoboter begint te smelten bij ongeveer 93ºF (34ºC) . De suikers en andere vaste stoffen lossen ook sneller op bij hogere temperaturen, omdat hun moleculen sneller bewegen en sneller uit elkaar vallen.
Hoewel het gebruik van heet water geweldig is in een mum van tijd en misschien de betaalbare optie is voor grote hoeveelheden, brengt melk dit koude weer-hoofdbestanddeel een stapje verder. Dus waarom is het beter om melk te gebruiken bij het maken van warme chocolademelk? De rijke consistentie van melk maakt de drank over het algemeen zijdezachter en mengt beter met cacaopoeder.
Giet een kleine hoeveelheid cacaopoeder in de zeef en schud het dan voorzichtig heen en weer over de container . Deze bewegingen zorgen ervoor dat de cacao verschuift, waardoor fijne deeltjes door het gaas naar beneden worden gestuurd. Je kunt cacaopoeder ook zeven zonder zeef met een garde.
Giet er een beetje van je hete water uit de waterkoker in... genoeg om een cacao "modder" te maken . De modder zal veel hogere interne wrijving hebben dan wanneer je al het water in één keer zou toevoegen. Dit helpt je om alle klonten te breken, zodat al het poeder even nat is voordat je de rest van het water toevoegt.
Het drinken van cacaopoeder kan het gevoel van volheid vergroten omdat het nog steeds een calorierijk voedsel is, dus het consumeren van cacao op een lege maag kan dienen als een gezonde maaltijd voor gewichtsverlies . Daarom moet u voor elke maaltijd ongeveer 20-30 gram eten en daarna andere gerechten eten.
Doe het in smoothies en drankjes
Warme chocolademelk is een andere klassieke keuze die tot de laatste slok heerlijk is. Verwarm gewoon wat melk, voeg dan een lepel of twee cacaopoeder en een beetje suiker toe; voor een extra kick van smaak, voeg een snufje kaneel of cayennepeper toe! Probeer ons klassieke recept voor warme chocolademelk.
Cacaopoeder bevat niet alleen veel flavanolen, maar is ook een natuurlijke bron van: vezels, die een gezonde darmflora ondersteunen. eiwitten, die nodig zijn voor het behoud en de groei van spiermassa. kalium, dat belangrijk is voor de spier- en neurologische functie en het behoud van een normale bloeddruk.