Zij raden aan om voor de gezondheid dagelijks 2,5 gram hoog-flavanolgehalte cacaopoeder of 10 gram hoog-flavanolgehalte chocolade binnen te krijgen. Volgens ander onderzoek is het voor volwassenen veilig om dagelijks 2 gram cacaoflavanolen te eten.
Over het algemeen wordt aanbevolen om niet meer dan 20-30 gram rauwe cacao per dag te consumeren. Dit komt overeen met ongeveer 1-2 eetlepels cacaopoeder. Rauwe cacao bevat bioactieve stoffen en cafeïne. Daarom is het belangrijk om het met mate te consumeren.
Het heeft een gunstig effect op je hart en vaatstelsel en kan de stress doen verminderen. Daarnaast is de rauwe cacao een goede bron van mineralen en antioxidanten en kent cacaopoeder in zijn rauwe vorm geen extra toevoegingen. Het is dan ook niet voor niks dat cacao raw wordt gerekend tot de Superfoods.
Het is veilig om dagelijks cacao te drinken. Wij adviseren om naar je lichaam te luisteren en een dosis te vinden die voor jou het beste werkt.
Cacao is erg krachtig voor het centrale zenuwstelsel en het eten van grote hoeveelheden kan de calciumretentie verstoren. Consumeer niet meer dan 40 gram (of vier tot zes afgestreken theelepels) rauwe cacao per dag .
Het Van Houten hydraulisch persenproces
Omdat dit cacaopoeder de chemische verbindingen die van nature in cacao voorkomen, behoudt, blijven veel van de potentiële gezondheidsvoordelen na dit proces ontegenzeggelijk behouden (Minifie 1970).
Lepel de cacao in een drinkbeker. Giet er een beetje water bij, net genoeg om de cacaopoeder te bedekken . Meng met een lepel tot het dik en romig is. Giet de rest van het hete water erbij, terwijl u voorzichtig roert.
Rijk aan magnesium, kan cacao ontspanning bevorderen en spanning verlichten, wat mogelijk een goede nachtrust bevordert. Het is echter cruciaal om naar je lichaam te luisteren. Als je slaapproblemen ervaart na het nuttigen van cacao in de avond, is het het beste om je cacao-inname te verplaatsen naar een eerder deel van de dag .
Dus, laten we ter zake komen... kun je high worden van cacao? Ja en nee . Hoewel cacao niet zo psychoactief is als ayahuasca of acid, bevat het wel een mengsel van 'bliss chemicals' die de hartslag stimuleren en je goede vibes verhogen.
Teveel chocolade eten kan er wel voor zorgen dat je overgewicht krijgt. Dit vergroot de kans op het krijgen van hart-, en vaatziekten en diabetes. Door het eten van teveel chocolade krijg je teveel vetten en suikers binnen. Dit verhoogt je BMI, maar ook je cholesterolgehalte.
Cacao bevat van nature ook cafeïne, maar de hoeveelheid is te klein om een belemmerend effect te hebben op de nachtrust. Samenvatting: Cacao is rijk aan magnesium; een mineraal dat betrokken is bij een goede nachtrust en een ontspannen gevoel.
Cacao heeft een subtiel effect, sommigen merken het direct, anderen na een week cacao drinken. Je krijgt de meeste voordelen van cacao door het regelmatig te drinken en het is belangrijk om aan te voelen wat en hoeveel jou het beste ondersteunt. Het is een fijn alternatief voor koffie.
Velen kunnen de impact van Keith's Cacao direct voelen, wat wij begrijpen als een energieke vermenging met de Cacao Spirit. Binnen 20-30 minuten wordt er over het algemeen een soort buzz gevoeld, terwijl 45 minuten na inname het moment is waarop de volledige effecten optreden; als de maag niet vol is, dat wil zeggen.
Rauwe cacao beschermt tegen hart- en vaatziekten
Door het hoge gehalte antioxidanten heeft cacao een beschermend effect op hart- en vaatziekten. Cacao bevat daarnaast ook veel mineralen als magnesium die ook het hart ondersteunen, spieren ontspannen en de hersenfunctie stimuleren.
Biologische rauwe criollo cacao
De criollo cacaoboon wordt ook wel de koningin van de cacao genoemd vanwege de hoge kwaliteit en delicate smaak. De rauwe cacao producten zijn 100% zuiver en onverhit en biologisch geteeld.
Positieve energie. Theobromine is een alkaloïde die verantwoordelijk is voor het stimulerende effect van cacao. Het stimuleert het hart, verwijdt de bloedvaten en verlaagt de bloeddruk. Vergeleken met cafeïne geeft theobromine een langere en zachtere energie zonder de piek en de dip die veel mensen ervaren.
Cacaopoeder is net als heel wat andere poeders eigenlijk onbeperkt houdbaar. Uiteraard is het wel belangrijk dat u het op de juiste manier opbergt, wat dus betekent dat u het op een droge, koele en donkere plek moet bewaren.
Droste gebruikt pure (niet verhitte) cacaoboter.
In cacao vind je, net zoals in groenten en fruit, flavonoïden terug. Deze bioactieve componenten hebben antioxiderende en ontstekingsremmende effecten. Ze kunnen de darmgezondheid positief beïnvloeden, geeft wetenschappelijk onderzoek aan3, en zouden belangrijk kunnen zijn voor mensen met chronische darmziekten.
De flavonoïden die in cacao worden gevonden, zijn uiterst krachtige antioxidanten en ontstekingsremmende middelen, met bekende mechanismen die de hersenen en de cardiovasculaire gezondheid ten goede komen.
Cacao en chocolade worden gemaakt van cacao, naast de voedingswaarde, het te veel gebruiken, misbruik zal ook slapeloosheid veroorzaken . Omdat cacao een hoeveelheid cafeïne bevat - dit is een stimulerende verbinding die het vermogen van de hersenen om te functioneren vergroot, waardoor je altijd wakker bent en moeilijk in slaap valt.
Zoals met alles wat lekker is, moet je te veel van het goede vermijden . Een portie van twee eetlepels cacaopoeder bevat ongeveer 50 gram cafeïne, wat ongeveer de helft is van de hoeveelheid cafeïne in een standaardkopje koffie. Als je gevoelig bent voor cafeïne, kan cacao een negatief effect hebben op je slaap.
Het drinken van cacaopoeder kan het gevoel van volheid vergroten omdat het nog steeds een calorierijk voedsel is, dus het consumeren van cacao op een lege maag kan dienen als een gezonde maaltijd voor gewichtsverlies . Daarom moet u voor elke maaltijd ongeveer 20-30 gram eten en daarna andere gerechten eten.
Cacao bevat een verscheidenheid aan chemicaliën, waaronder antioxidanten die flavonoïden worden genoemd. Het is niet duidelijk hoe deze in het lichaam werken, maar ze lijken de bloedvaten te ontspannen . Dit kan leiden tot een lagere bloeddruk en ontstekingen en verstoppingen van bloedvaten verminderen.