Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
Donkere chocolade: Het bevat minder suiker dan melkchocolade en maar half zoveel als witte chocolade. Maar pure chocolade verlaagt de bloeddruk. 100% chocolade bevat geen toegevoegde suiker - maar het smaakt niet zoet en is niet noodzakelijkerwijs ieders smaak.
Nee, zo gezond is pure chocolade niet
Dus nee, pure chocolade is niet veel gezonder dan melkchocolade. Alle soorten chocolade bestaan uit een flinke hoeveelheid suiker en vet en een relatief kleine hoeveelheid goede antioxidanten. En dan kan chocolade ook nog je nachtrust verstoren.
Pure chocolade is veruit de gezondste vorm van de lekkernij, met de minste suiker en, vanwege het cacaogehalte, hogere niveaus van stoffen die de cellen van het lichaam beschermen. Als suiker uw grootste zorg is, raadt Allers aan om te zoeken naar hogere percentages.
AH's beste keuze voor pure chocolade is de Delicata Reep pure chocolade Uganda 80%. Deze reep bevat: cacaomassa (uit Uganda), suiker, cacaoboter en natuurlijk vanillearoma. Het kost €2,19 voor 100 gram.
Als je 10 tot 25 gram pure chocolade per dag eet ben je al gezond bezig. Het is aan te raden om niet meer dan 100 gram pure chocolade per dag te eten en maximaal 200 gram per week.
Van de drie soorten chocolade (puur, melk en wit) is pure chocolade het gezondst, zeggen voedingsdeskundigen.
Het eten van pure chocolade zou onderdeel moeten zijn van een verandering naar een gezondere levensstijl als je serieus bent over het verlagen van je cholesterol. Geef jezelf wat pure chocolade als beloning voor het eten van een gezond dieet, het verliezen van gewicht en het bereiken van je trainingsdoelen.
Pure chocolade , die veel cacao bevat, bevat veel minder suiker dan melk- of witte chocolade. De volgende tabel toont de hoeveelheid suikers in 10 gram chocolade, oftewel een standaardportie.
10. Chocolade helpt je lever niet om zeep. Nog zo'n wijsheid uit grootmoeders tijd die niet blijkt te kloppen: chocolade veroorzaakt géén leverproblemen. Sterker nog, onderzoekers beweren nu zelfs dat donkere chocolade leverschade door alcoholmisbruik of ziekte net kan helpen herstellen!
1. Stap over op pure chocolade. In pure chocolade zit veel minder vet en suiker dan in melkchocolade. Kies daarom tijdens jouw dieet voor chocolade die minstens 75% cacao bevat.
Fu Wan #1 Ping Tung 62% - bekroond als beste pure chocolade ter wereld.
Pascha Organic 85% Cacao Pure Chocolade Repen
Pascha Chocolate richt zich op het creëren van ambachtelijke chocolade zonder toevoegingen, vulstoffen of belangrijke allergenen. Met slechts 4 gram suiker en geen toegevoegde sojalecithine, gebruikt Pascha cacaoboter voor de ultieme romige textuur.
Pure chocolade is geliefd door velen! Helaas bevat gewone chocolade nog veel toegevoegde suikers. Daar heeft Steviala ® wat op bedacht want deze chocolade bevat geen toegevoegde suikers. Deze Steviala ® chocolade reep is namelijk verlaagd in koolhydraten (7.6 per 100 g) en suikers ( 4.3 per 100 g).
Wil je een gezond stukje chocolade eten, kies dan voor rauwe chocolade. In deze chocolade zit veel meer cacao dan in andere soorten chocolade. Daarnaast worden de bonen koud gemalen in plaats van gebrand; hierdoor blijven de gezonde stoffen beter bewaard.
Mensen met een verhoogd cholesterol vragen zich vaak af of het oké is om eieren te eten, omdat eidooiers rijk zijn aan cholesterol. Over het algemeen zou het prima moeten zijn voor de meeste mensen, als onderdeel van een gezond, uitgebalanceerd dieet, omdat de cholesterol in eieren geen significant effect heeft op het bloedcholesterol .
Ook heel bijzonder is dat echte chocolade je LDL–cholesterol verlaagt. Pure chocolade met veel cacao, dat wel. Keus genoeg. Denk aan vette vis.
Kleine hoeveelheden pure chocolade (ruim 6 gram of 30 kilocalorieën per dag) verlagen de bloeddruk, zonder dat ze leiden tot gewichtstoename. Dat melden Dirk Taubert c.s. van het universiteitsziekenhuis in Keulen in JAMA van 4 juli. Deze onderzoekers voerden een gerandomiseerde, gecontroleerde trial uit.
Consumer Reports zei dat veiligere keuzes onder andere Mast Organic pure chocolade, Taza chocolade, Ghiardelli en Valrhona zijn. "Er zijn veganistische 'melkchocolaatjes' die de hoeveelheid cacao zouden verdunnen, en daarom theoretisch gezien lood en cadmium zouden bevatten die je binnenkrijgt," zei Hunnes.
Goed nieuws voor de liefhebbers van chocolade. Het eten van chocolade zou namelijk helemaal niet dik maken. Spaanse onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die vaker chocolade eten doorgaans minder vet op hun gehele lichaam hebben.
Neem altijd pure chocolade met een zo hoog mogelijk cacaogehalte. Een cacaogehalte van 85 procent is ideaal, maar als dit te bitter is, dan bevat een cacaogehalte van 70 procent nog steeds voldoende antioxidanten. Maar hoe gezond rauwe chocolade ook zou zijn, het kan nooit onderdeel uitmaken van een gezond dieet.
Pure chocola is één van de voedingsmiddelen die de meeste antioxidanten bevat. Deze zogenaamde flavonolen hebben een sterke ontstekingsremmende werking en houden daarnaast ook je endotheel cellen en aderen gezond.
Cacao wordt gezien als superfood. Superfoods zijn rauwe, onbewerkte voedingsmiddelen met een pure, natuurlijke smaak en bevatten vele goede eigenschappen. Rauwe cacao is dan ook erg gezond. Het bevat vele vitamines en mineralen en kan heilzame effecten hebben voor je gezondheid.