Plakken kaas zijn 4 dagen houdbaar in de koelkast. Geraspte kaas 2 dagen. Invriezen kan, maar geeft kwaliteitsverlies.
Kaas vacuüm verpakt
Zolang het stuk goed vacuüm verpakt is kunt u deze tussen de 2 en 3 maanden bewaren. Dus maakt u zich geen zorgen dat u te veel besteld, het hoeft niet in 1 keer op! Wilt u dus al uw stukken kaas vers houden, bestel dan meerdere kleine stukken die u in 1/2 weken op eet.
Harde kazen, zoals Parmezaanse kaas of cheddar, kunnen 4 tot 8 maanden vacuüm verpakt in de koelkast bewaard worden, terwijl zachte kazen, zoals brie, ongeveer 1 tot 2 weken houdbaar zijn.
KOELKAST: De geschatte bewaartijden zijn: (1) Harde kazen (blok): 6 maanden, ongeopende verpakkingen; 3 tot 4 weken na opening . Geraspte harde kazen: 1 maand na opening. (2) Zachte kazen: 1 week; roomkaas, 2 weken.
Vacumeren zorgt ervoor dat het aanwezige vocht in de kaas blijft zitten. Zolang de kaas vacuüm verpakt is, droogt deze niet uit en blijft de kaas heerlijk romig zoals deze gemaakt is.
Om precies te zijn, kunnen vacuüm verpakte oude kazen 4 tot 6 maanden in de koelkast bewaard worden , halfrijpe kazen ongeveer 1 tot 2 maanden en verse kazen 3 tot 4 dagen tot 1 tot 2 weken.
Zowel het waxen als het vacuüm verpakken van kaas zorgt ervoor dat de kaas langer houdbaar blijft . Het verschil is dat kaas bij het vacuüm verpakken in een luchtdichte verpakking zit.
De meeste kazen hebben zoals eerder gezegd een THT datum. Vooral harde kazen kunnen lang meegaan. Algemeen geld dat jonge en jong belegen kaas 1 week houdbaar is en belegen en oude kaas 2 weken. Aangezien deze producten meestal een THT datum hebben, kan je waarschijnlijk de kaas nog prima na deze datum eten.
Om de kaas te laten 'ademen' moet je ze nooit in huishoudfolie wikkelen. Wikkel ze in plaats daarvan in kaaspapier of bakpapier om te voorkomen dat de kaas gaat zweten en de milde smaken te behouden . Deze kun je vervolgens in een luchtdichte container doen en onderin je koelkast bewaren.
Volgens Eat Pallet kunnen ongeopende plakken Amerikaanse kaas tot twee maanden na de gedrukte datum bewaard worden (hoewel je de kaas natuurlijk weg moet gooien als hij er uitgedroogd uitziet). Alles verandert echter wanneer je de kaas opent. Zodra je het plastic eraf hebt gehaald, moet je de plak binnen een week gebruiken.
Niet goed . Plastic laat geen luchtuitwisseling toe, wat betekent dat het uw kazen niet laat ademen, wat resulteert in een kortere houdbaarheid en afbraak van de smaken en aroma's. Er is nog erger; cellofaan geeft uw kaas vaak een smaak van plastic.
Houdbaarheid en opslag:
60 dagen gegarandeerde houdbaarheid . 150 dagen maximale houdbaarheid. GEKOELD BEWAREN.
Het type kaas is de belangrijkste overweging - harde kaas blijft langer goed en vormt minder snel een gezondheidsrisico, terwijl zachte en verse kazen gekoeld bewaard moeten worden en maximaal twee uur buiten de koelkast moeten blijven. Ongeacht de kaas, als u deze langer dan twee uur buiten de koelkast laat staan, kan dit de kwaliteit en smaak veranderen.
De sealmachine verwijdert alle lucht uit de zak, waardoor het verouderingsproces van de kaas stopt. Dit stelt de houdbaarheidsdatum tot wel twee maanden uit. Hierdoor kunt u de kaas lang hygiënisch bewaren. Dit betekent dat u veilig grote hoeveelheden kaas tegelijk kunt bestellen, zonder risico op bederf .
In zowel uw hand- als ruimbagage mag u uw favoriete Hollandse kaas meenemen naar EU-landen. Harde kazen zoals Goudse kaas, komijnekaas en boerenkaas vormen dus geen enkel probleem. Als deze kazen standaard vacuümverpakt zijn, zijn ze geheel luchtdicht.
U kunt vacuümverpakte Parmezaanse kaas (Parmigiano Reggiano) in de koelkast bewaren, bij een temperatuur tussen de 4 en 8 °C .
Bewaar alle soorten kaas in de groentelade van de koelkast, waar de temperatuur koud en stabiel is . Gebruik een nieuw stuk plasticfolie of vetvrij papier om kaas na elk gebruik opnieuw in te pakken. Hoe lang u kaas kunt bewaren, verschilt per soort; over het algemeen geldt: hoe harder de kaas, hoe langer deze houdbaar is.
Wikkel de kaas in was- of bakpapier en vervolgens in plasticfolie of aluminiumfolie . Ze kunnen maximaal een tot twee weken in de koelkast bewaard worden. Zachte kazen: Zachte kazen zoals brie, camembert en geitenkaas hebben een kortere houdbaarheid en moeten binnen een week na opening worden geconsumeerd.
Kaasbewaarzakken behouden hun versheid en smaak langer — alles in een snelle, gebruiksvriendelijke zak. Het materiaal is poreus genoeg om kaas te laten ademen en tegelijkertijd voldoende vochtigheid vast te houden om te voorkomen dat het uitdroogt.
Een vacuüm verpakte kaas kun je over het algemeen langer bewaren: ongeopend doorgaans drie maanden na ontvangst. Wij raden aan om een vacuüm verpakte kaas in de koelkast te bewaren, want zo behoud je als het ware nog meer smaak. Maar ook buiten de koelkast is het mogelijk om vacuüm verpakte kaas te bewaren.
Clostridium botulinum kan zich niet vermenigvuldigen op voedsel dat is opgeslagen waar zuurstof aanwezig is. Bepaalde voedselverpakkingsmethoden, waaronder inblikken, vacuümverpakken en verpakking in gemodificeerde atmosfeer, kunnen echter een geschikte omgeving creëren voor de bacterie om te groeien .
Kaas vacuüm verpakken
Zachte kaas kan indrukken, dus kies voor iets hardere kaas. Daarnaast is een goede vacuümsealer nodig om de lucht goed te verwijderen. Plaats de kaas vervolgens in de vacuümsealer. Als u klaar bent, moet de verpakking lucht- en waterdicht zijn om de kaas maximaal te beschermen.
Wat betreft hoe lang een ongeopende verpakking kaas in de koelkast houdbaar is, is er geen eenduidig antwoord, aangezien elk type kaas zijn eigen houdbaarheid heeft . Over het algemeen kun je echter verwachten dat harde kazen het langst houdbaar blijven, tot wel zes maanden.
Handig om langer van te kunnen blijven knabbelen.
U kunt de kaas ook in bakpapier of slagerpapier wikkelen. Wikkel het vervolgens losjes in een Ziploc-zak . Controleer voordat u de rits sluit of er nog wat lucht in de zak zit, zodat uw kaas voldoende zuurstof en vochtigheid heeft.