Bewaard bij maximaal 25°C is het product circa vier weken houdbaar (zie de datum op de verpakking). Na opening in de koelkast bewaren onder 4°C en binnen zeven dagen gebruiken. Invriezen op de dag van aankoop kan ook – de eiwitten zijn dan tot twee jaar houdbaar.
Als de verpakking voor vloeibare producten een houdbaarheidsdatum heeft, neem deze dan in acht. Vloeibare eiproducten zonder houdbaarheidsdatum kunnen maximaal zeven dagen bij 40 °F of lager worden bewaard. Na opening binnen drie dagen gebruiken.
Het eiwit is uitgedroogd. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Het eiwit hoef je niet weg te gooien. Je kunt eiwit namelijk 3 dagen in de koelkast bewaren, goed afgesloten in een bakje. Dat geldt trouwens ook voor de eidooier.
Vloeibare ei-eiwitten kun je op vele verschillende manieren consumeren. De meest populaire manier is om het te bakken en er een heerlijke omelet of roerei van te maken. Maar je kunt het ook gemakkelijk met je eiwitshake mengen, mixen met taart of cake beslag, of meringues mee maken.
Ze kunnen overal worden gebruikt waar je een heel ei zou gebruiken, inclusief in omeletten, roerei en bakken . En omdat de eiwitten uit een doos gepasteuriseerd zijn, kun je ze ook veilig toevoegen aan dingen als smoothies en saladedressing om het eiwitgehalte te verhogen.
Verpakte vloeibare eiwitten zijn van nature vloeibaarder dan eiwitten die van een heel ei zijn gescheiden vanwege het pasteurisatieproces tijdens de productie. Dit verandert niets aan de voedingswaarde of smaak van de vloeibare eiwitten, maar kan het wel lastiger maken om luchtige eiwitten te kloppen.
Bewaard bij maximaal 25°C is het product circa vier weken houdbaar (zie de datum op de verpakking). Na opening in de koelkast bewaren onder 4°C en binnen zeven dagen gebruiken. Invriezen op de dag van aankoop kan ook – de eiwitten zijn dan tot twee jaar houdbaar. Ontdooien in de koelkast en binnen 24 uur gebruiken.
Het korte antwoord: eiwitpoeders bederven niet zoals vlees of zuivelproducten. Dit betekent dat - tenzij er iets ernstig mis is gegaan - je oude bak met eiwitpoeder niet snel zal beschimmelen of bederven.
Het consumeren van eiwitten kort na de houdbaarheidsdatum is waarschijnlijk veilig als er geen tekenen zijn dat het bedorven is , zoals een ranzige geur, bittere smaak, kleurveranderingen of klontering. Als deze tekenen aanwezig zijn, is het het beste om uw pot weg te gooien en een nieuwe te kopen.
Ten eerste is er de geurtest. Als je eiwitten een sterke, zure geur hebben , dan is het tijd om afscheid te nemen. Ten tweede, inspecteer de eiwitten visueel. Als ze verkleurd zijn of een roze of bruine tint hebben gekregen, of als je tekenen van schimmel ziet, zijn dit duidelijke aanwijzingen voor bederf.
Vloeibare eiproducten moeten altijd gekoeld worden bewaard en binnen twee tot zes dagen na aankoop worden gegeten, of ze kunnen worden ingevroren . Gekoelde vloeibare eieren kunnen ongeopend in de vriezer worden bewaard en maximaal een jaar worden bewaard. Ontdooi ze alleen indien nodig, omdat bevroren eieren niet opnieuw kunnen worden ingevroren nadat ze zijn ontdooid.
Ongeveer 1/4 kopje vloeibaar ei staat gelijk aan één ei . De grootte van de eieren verschilt, dus het is niet exact, maar het werkt zeker!
Breek je ei dan in een kommetje en kijk even goed naar hoe het eruit ziet. Het ei is vers als de eierdooier er stevig uitziet en het eiwit dik en slijmerig is. Loopt de dooier een beetje uit het midden loopt en is het eiwit ook wat vloeibaarder? Dan is het wat ouder, maar kun je het nog prima eten.
Al onze Muscle Milk-producten hebben een "Best Taste Date", wat heel anders is dan een houdbaarheidsdatum die vaak op bederfelijke producten zoals zuivel- en vleesproducten staat. Onze "Best Taste Date" is een zelfopgelegde indicator die op de schouders van onze flessen en containers staat.
Whey proteine poeders hebben een houdbaarheid van 24 maanden (na productie). Ook na opening is de poeder lang houdbaar, mits de verpakking goed afgesloten op een koele (<25 ℃), droge en reukvrije plaats bewaard wordt. Let op: bewaar whey proteïne poeders niet in de koelkast.
Het eiwit hoef je niet weg te gooien. Je kunt eiwit namelijk 3 dagen in de koelkast bewaren, goed afgesloten in een bakje. Dat geldt trouwens ook voor de eidooier.
Vloeibaar eiwit is gemaakt van 100% gepasteuriseerde ei-eiwitten. Dat zijn dus gewoon de eiwitten uit eieren, kant-en-klaar in een flesje of pak gestopt. vloeibaar eiwit is een geweldig alternatief voor eieren en voor mensen die hun cholesterolgehalte willen verlagen of de eiwitinname willen verhogen.
KUN JE DE VLOEIBARE EIWITTEN VAN TWO CHICKS OPKLOPPEN? Ja, maar houd er wel rekening mee dat het invriezen van onze Two Chicks vloeibaar eiwit de kloppende eigenschappen van het eiwit vermindert. Bedenk dat de belangrijkste factor bij het kloppen van eiwit eigenlijk de lucht is.
Vloeibare eiproducten
Eggland's Best 100% Liquid Egg Whites zijn gepasteuriseerd, zodat ze veilig rauw gegeten kunnen worden in saladedressings, shakes en meer . Naast het gepasteuriseerd zijn, vaccineert Eggland's Best zijn kippen tegen Salmonella, wat een extra laag voedselveiligheid toevoegt ten opzichte van.
Absoluut! Eggland's Best 100% Liquid Egg Whites vormen een handige, veelzijdige en gezonde vervanger voor eieren in de meeste recepten.
Je kunt het zowel puur drinken, toevoegen aan jouw eiwitshake of tijdens het koken/bakken gebruiken.
In de vriezer kun je Vloeibaar ei-eiwit tot 12 maanden bewaren. Na openen is het product 48 uur houdbaar, mits bewaard in de koelkast. Aan Vloeibaar ei-eiwit zijn geen conserveringsmiddelen toegevoegd.
Gepasteuriseerde eiwitten hebben een dunnere consistentie dan verse eiwitten (bijna als water als je ze uit het pak giet), maar laat dit je er niet van weerhouden om ze te gebruiken – je kunt ze nog steeds goed opkloppen .
30 gram Liquid Egg Whites staat gelijk aan het eiwit van één ei. Een volledig pak staat dus gelijk aan het eiwit van maar liefst 16 eieren! Liquid Egg Whites maken het makkelijk om meer eiwitten toe te voegen aan je dagelijkse dieet.