Tot 2 maanden na THT-datum en mogelijk langer, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Margarine, halvarine en bak- en braadproducten
Om te weten hoe lang je een margarineproduct kunt bewaren, kijk je in de eerste plaats op het etiket. Margarines, halvarines en bak- en braadproducten zijn ongeveer 3 maanden houdbaar.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De margarine is ranzig, ruikt en smaakt zuur of is donker verkleurd. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Niet per se . Boter verrijkt met olie is over het algemeen twee keer zo lang houdbaar na de houdbaarheidsdatum als pure boter (die je overigens gewoon in de winkel kunt bewaren). Margarine bevat meer toevoegingen dan boter en is dus langer houdbaar. Geopende margarine is ongeveer 2-3 maanden houdbaar, en ongeopend 4-5 maanden.
Het antwoord op deze vraag zal je vast bevallen, want volgens het Voedingscentrum kun je boter met een gerust hart nog na de houdbaarheidsdatum blijven eten.
Margarine is ongeopend 3-4 maanden houdbaar, moet in de koelkast worden bewaard en binnen 2 maanden na opening worden geconsumeerd. Boter en margarine kunnen worden ingevroren: tot 6-9 maanden voor boter en 6-8 maanden voor margarine. Boter en margarine zijn bedorven als ze een zure geur en smaak hebben, beschimmeld zijn of verkleurd zijn .
Wees gewoon slim en doe de tweestapstest: kijk en proef. De boter die het haalt, is perfect om van te genieten." Als algemene richtlijn geldt dat boter die in de koelkast wordt bewaard, één tot drie maanden houdbaar is , terwijl boter die in de vriezer wordt bewaard, tot een jaar houdbaar is.
Gekoelde boter zou tot een maand na de gedrukte datum houdbaar moeten zijn als het ongeopend is . Als de boter geopend is geweest, kan het tot twee weken na die gedrukte datum houdbaar zijn. Als u de boter langer wilt bewaren, kan ongeopende boter die in de vriezer is bewaard, negen maanden tot een jaar na de datum houdbaar zijn.
Doe de verpakking van de stick margarine in een hersluitbare diepvrieszak. Vries in vóór de vervaldatum op de verpakking en bewaar tot zes maanden bevroren. Voor kuipmargarine raden we af om in te vriezen . Invriezen kan de kwaliteit van het product beïnvloeden.
Margarine, met name een zachte kuipmargarine, kan zich scheiden in water en olie of water en vaste stoffen als het niet gekoeld wordt bewaard. Hoewel het veilig is om te eten, heeft het mogelijk niet de mondsmaak die u zoekt. Zowel margarine als boterachtige smeersels mogen niet worden weggelaten en moeten altijd direct na gebruik worden gekoeld .
Je wordt niet ziek als je ranzige boter eet. Ranzige boter kun je nog wel goed gebruiken voor het bakken of braden.
Simpel gezegd, bij producten met het opschrift 'ten minste houdbaar tot' is het perfect veilig om ze ook na die datum nog te consumeren. Staan de dag, maand en het jaar vermeld in de houdbaarheidsdatum, dan heb je nog drie maanden na die datum de tijd om het product te consumeren.
Blue Band margarine in wikkels kun je in de originele verpakking maximaal 12 maanden ingevroren bewaren.
Uiterste consumptiedatum (TGT) of minimale houdbaarheidsdatum (THT)? Verwar ze niet! Allereerst is het erg belangrijk om het verschil te begrijpen tussen TGT en THT. Zo kunnen producten waarvan de minimale houdbaarheidsdatum overschreden is zonder problemen geconsumeerd worden zolang hun verpakking nog intact is.
Het bewaaradvies voor margarine in de koelkast is hetzelfde als boter, namelijk één maand. Je kunt het één tot twee maanden in de vriezer bewaren. In een gesloten verpakking kun je het tot twee maanden (en soms zelfs langer) na de THT-datum eten. Let op, het moet er dan nog wel goed uitzien, ruiken en proeven.
Geschikt om in te vriezen. Binnen 1 maand na ontdooien gebruiken (ontdooien in koelkast). Na ontdooien niet opnieuw invriezen.
Wanneer je margarine gebruikt om vlees mee te bakken, dan is het belangrijk om tijdens het verhitten het schuim weg te laten trekken voordat je het vlees in de pan doet. Omdat margarine ongeveer 80 procent vet bevat, en daarnaast water, bestaat de kans dat het product gaat spetteren tijdens het verhitten in een pan.
Margarine "bederft" niet echt, tenminste niet op een gevaarlijke manier. Het kan heel funky worden en raar smaken. Maar er zit heel weinig in margarine waar bacteriën op kunnen leven, dus het is meestal "veilig" om te eten .
Elke zure of onaangename geur betekent dat het weg is . Hetzelfde geldt voor de smaak: als het zuur of vreemd smaakt, gooi het dan weg. 5 En maak je geen zorgen, een klein beetje ranzige boter kan geen kwaad. Natuurlijk zijn zichtbare schimmel, verkleuring en veranderingen in textuur zichtbare signalen dat het tijd is om de boter in de prullenbak te gooien.
Is de datum op I Can't Believe It's Not Butter! een echte houdbaarheidsdatum? Wij raden u aan om ons product vóór die datum te gebruiken . En vergeet niet om uw I Can't Believe It's Not Butter! altijd in de koelkast te bewaren.
En dat heeft te maken met de vetten in boter die reageren op de zuurstof, ook wel oxideren genoemd. Hierdoor ruikt en smaakt de boter wat zurig en krijgt het een donkere kleur. De boter is dan ranzig. Je wordt daar niet meteen ziek van, maar het is niet lekker om te eten.
Hoewel het onduidelijk is hoe lang ongezouten boter en smeerbare boters in de vriezer houdbaar zijn, suggereren anekdotische bronnen tot 6 maanden . Er is meer op bewijs gebaseerde data nodig. Stick butters kunnen 8-12 maanden in de vriezer bewaard worden, terwijl grote blokken boter tot 18 maanden houdbaar kunnen zijn zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit of smaak.
Hoe lang is boter houdbaar? Volgens Kerrygold is boter, eenmaal geopend, ongeveer een maand houdbaar in de koelkast. Om dit potentieel te maximaliseren, moet u ervoor zorgen dat uw koelkast onder de 40 F is — 37 F is de optimale temperatuur om bederfelijke levensmiddelen vers te houden, maar niet ingevroren.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De margarine is ranzig, ruikt en smaakt zuur of is donker verkleurd. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Margarines, halvarines en bak- en braadproducten zijn ongeveer 3 maanden houdbaar. Margarineproducten kun je het best in de koelkast bewaren.