SOEP BEWAREN IN DE DIEPVRIES Door de soep in porties in te vriezen, kun je de meeste soepen tot wel 3 maanden bewaren. Vergeet niet om de soep wederom eerst volledig af te laten koelen voordat je deze in de vriezer zet. Door de soep goed in te vriezen, kun je op elk moment genieten van een heerlijke kom soep!
Verander je grote portie soep in handige grab-and-go maaltijden door het in individuele porties in te vriezen . Diepvrieszakken van een kwart liter (of diepvriesbestendige plastic of glazen bakjes van 4 kopjes) zijn geschikt voor één portie en geven de soep ruimte om uit te zetten als hij bevriest. Bovendien zijn ze makkelijk te stapelen als ze plat worden ingevroren.
Vul je containers, en laat genoeg ruimte over voor de soep om uit te zetten als het bevriest. Een voordeel van het gebruik van glazen potten om in te vriezen is dat ze meestal luchtdichter zijn . (Laat gewoon ongeveer een inch ruimte over voor de soep om uit te zetten als het bevriest, zodat de pot niet breekt.)
Soep bewaren in een glazen pot
Een goed idee als je geen diepvries hebt, of als deze al vol zit met andere soepjes. In plaats van soep in te vriezen, kun je ze ook inmaken in steriele potten.
Het korte antwoord is ja, maar er zijn een paar regels die u moet volgen. Wanneer u Pyrex of glazen bak- of kookgerei gebruikt, moet u extreme temperatuurschommelingen vermijden . Zeer koude gerechten mogen niet in een hete oven worden geplaatst, en omgekeerd. Plotselinge temperatuurschommelingen kunnen ervoor zorgen dat de gerechten barsten of breken.
SOEP BEWAREN IN DE DIEPVRIES
Door de soep in porties in te vriezen, kun je de meeste soepen tot wel 3 maanden bewaren. Vergeet niet om de soep wederom eerst volledig af te laten koelen voordat je deze in de vriezer zet. Door de soep goed in te vriezen, kun je op elk moment genieten van een heerlijke kom soep!
Potten, minder waterige dingen en stukken met meer oppervlakte, ontdooien sneller in de koelkast. Als je minder georganiseerd bent en iets sneller wilt ontdooien, haal het dan uit de vriezer en doe het in een kom met koud water . Het is belangrijk dat het koud is, want warm water zal je pot doen barsten.
Kies voor glas of iets herbruikbaars zoals siliconen . Heb je een betaalbare en makkelijk op te bergen optie nodig? Plastic deli-stijl containers zijn een goede keuze, verkrijgbaar in verschillende maten. Plastic, glas en siliconen zijn allemaal geschikt om soep in te vriezen, hoewel glas en siliconen waarschijnlijk langer meegaan.
Duurzame glazen containers kunnen worden gebruikt in de vriezer , koelkast, oven en magnetron. Neem het mee naar de tafel en terug naar de koelkast. Vergeet niet om voedsel te ontdooien voordat u het kookt of opwarmt!
Soep ontdooien in een warmwaterbadje
Supersnel soep ontdooien, doe je in warm water. Je zet gewoon het afgesloten potje in een warmwaterbad. Eens je ziet dat de randen ontdooid zijn, kun je de soep in een kookpot doen en opwarmen op een laag vuur. Laat de soep niet koken en roer regelmatig!
Soep, saus en stoofgerechten kun je in een pan op heel laag vuur ontdooien en opwarmen. Giet eventueel een laagje water in de pan en sluit af met een deksel. Ovengerechten en gehaktbrood kun je zo uit de diepvries in de oven ontdooien en opwarmen of garen.
Te minste houdbaar tot
De meeste soepen zijn 2 tot 3 dagen houdbaar bij een temperatuur van ongeveer 4 graden. De koelkast is dus een geschikte plek. Bent u niet van plan de soep in 2 dagen op te maken, dan kunt deze beter in de vriezer bewaren. Dan is het tot wel 3 maanden houdbaar.
De tussenoptie is om de container onder te dompelen in warm water om de bevroren soepen van de zijkanten los te maken. Haal het er dan direct uit in een pan en laat het ontdooien op middelhoog vuur, roer om te voorkomen dat de soep verbrandt .
Zo'n restje kun je prima invriezen om later op te eten, dat is veilig. Maar mocht je nog steeds iets over hebben van het opgewarmde restje, dan kun je dat beter weggooien. Verwarm het dus niet een 2de keer en vries het ook niet een 2de keer in.
Het opwarmen van bevroren voedsel met Souper Cubes is eenvoudig. Laat de schaal ongeveer 3 minuten rusten op kamertemperatuur en verwijder dan het deksel. Haal de blokjes eruit, ontdooi ze en verwarm ze opnieuw . De schaaltjes zijn zelfs ovenbestendig tot 415 graden F.
Stijve containers en flexibele zakken of wikkels zijn twee algemene soorten verpakkingsmaterialen die veilig zijn om in te vriezen. Stijve containers van plastic of glas zijn geschikt voor alle verpakkingen en zijn vooral goed voor vloeistofverpakkingen . Rechte zijkanten op stijve containers maken het bevroren voedsel veel gemakkelijker om te verwijderen.
Om je soep koel te houden in de vriezer, moet je de beste manier vinden om ze in te vriezen. Hier zijn drie soorten containers die je kunt gebruiken: 1. Glazen containers: Je kunt glazen containers zoals weckpotten gebruiken om soep in te bewaren, zolang je de inhoud beschermt met plasticfolie .
Verpak, label en dateer een plastic diepvrieszak met ritssluiting van een gallon of quart, doe deze in een kom en sla de zak over de rand. Schep soep in elke zak, laat wat extra ruimte over, laat dan overtollige lucht eruit en sluit af. Vries de zakken in en leg ze plat in een enkele laag in de vriezer .
Potten om in te vriezen:
Het is belangrijk om op te merken dat niet alle potten geschikt zijn voor de vriezer. Potten met taps toelopende of rechte zijkanten zijn geschikt voor de vriezer ; potten met schouders zijn dat niet.
Weckpotten, Mason Jars of andere glazen containers
Een weckpot, Mason Jar of andere glazen container zijn ideaal om soep of bouillon in te bewaren; zowel in de koelkast als vriezer.
Leg de soep 12 tot 24 uur van tevoren in de vriezerverpakking in de koelkast, eventueel op een doekje om vocht op te vangen. Afhankelijk van de portiegrootte heeft de soep korter of langer nodig om te ontdooien.
Je bent misschien vastbesloten om elke laatste lepel soep in die diepvriescontainer te krijgen, maar stop voordat je hem te vol doet. Vloeistoffen zetten uit als ze bevriezen , dus als je de container tot de rand vult, loop je het risico dat de soep uitzet en mogelijk door de container heen breekt.
Soep met melk, room of crème kan schiften. Verwarm de soep al roerend en de witte vlokken zullen verdwijnen. Pasta, rijst en vermicelli zwellen op in water. Voorkom dit door de soep voor het invriezen te zeven.
Soep op basis van verse groenten of diepvriesgroenten bevat relatief weinig vet en is energie- of caloriearm (op voorwaarde dat je niet te gul omspringt met boter en room natuurlijk, en het is een goede bron van vitaminen (o.m. foliumzuur, vitamine E, beta-caroteen…), mineralen en vezels.