Verhit het eten door en door tot stomend heet. Schep het goed om tijdens het verhitten. Verwarm niet iets voor de derde keer. Heb je een restje één maal opgewarmd en blijft er alsnog van over, gooi dat eten dan weg.
Heb je een afhaalmaaltijd? Zet hem in de magnetron, maar zet hem niet aan … Het is een stuk makkelijker dan de oven opwarmen en net zo effectief voor korte momenten. Als je afhaalmaaltijd vroeg arriveert en je nog niet helemaal klaar bent om te eten, is het een geweldige manier om je aankoop te isoleren en warm te houden door hem in de magnetron te zetten en de deur te sluiten.
Koeltas of geïsoleerde tas
We denken er misschien aan om onze koelbox of geïsoleerde boodschappentas te gebruiken bij het vervoeren van voedsel dat koud moet blijven, maar beide zijn ook geweldig om voedsel warm te houden. Als het voedsel niet in een afgedekte schaal zit, doe het dan in een afgedekte container of wikkel het in aluminiumfolie en bewaar het in de koelbox of tas.
Bereidingen zoals een aardappelpuree, rijst,gestoofde groenten, sauzen enz kan je een tijdje warm houden in een pot met gesloten deksel op een zeer zacht vuur, zodat er geen kans bestaat dat de bereiding aanbrandt. Je kan de potten ook in een voorverwarmde oven van 50°C plaatsen, of maak gebruik van een bain marie.
Verhit restjes door en door
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op. Eten opwarmen in de magnetron is makkelijk, maar het voedsel wordt niet altijd gelijkmatig verhit.
Als u de ruimte hebt, zet u de gerechten in de oven of warmhoudlade op een zeer lage temperatuur . Plaats de gerechten op voorverwarmde bakplaten. Een warmhoudplaat helpt warmteverlies te voorkomen terwijl u andere componenten van het gerecht bereidt en opdient. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over het te gaar koken of uitdrogen van het warme eten.
Vlees kun je het beste warmhouden door de oven op 60 – 70 graden te zetten. Wil je het gerecht langer dan 25 minuten warm houden in de oven? Dan kun je het gerecht het beste afdekken met aluminiumfolie of een deksel om te voorkomen dat het vlees uitdroogt.
Bedek een bakplaat met een laagje bakpapier en leg daar je pizzapunten op. Bedek de plaat daarna met aluminiumfolie: zo droogt je pizza niet uit. Schuif de bakplaat onderaan in de oven. De ideale temperatuur om een pizza op te warmen is 180°C.
Hij legde uit dat mensen met verwarmde stoelen in hun auto's deze konden gebruiken om hun maaltijd op een aangename temperatuur te houden. De man stelde voor om de functie gewoon aan te zetten en je tas voor afhaalmaaltijden erbovenop te leggen voor een warme rit naar huis.
Gebruik geïsoleerde zakken of verpakkingen
Een thermische of geïsoleerde voedselbezorgtas voorkomt dat warmte wordt overgedragen. Geïsoleerde pizzatassen worden vaak gebruikt voor pizzabezorging, maar ze zijn ook handig voor andere soorten voedsel. Vergeleken met plastic of papieren tassen is het een geweldige optie om voedsel warm te houden tijdens de bezorging.
Social media-gebruiker Tabby Louise onthulde dat je volgens The Sun alleen de bovenkant van je frietjes hoeft te bedekken met papieren servetten van McDonald's om ze warm te houden. Ze deelde op haar TikTok-account: "McDonald's-truc! Doe wat tissues in de frietjes om ze warm te houden voor afhaal. Houdt de warmte vast.
Doe eerst je eten in een afgesloten bak. Wikkel vervolgens dikke aluminiumfolie om het eten en zorg ervoor dat er geen gaten ontstaan waar warme lucht uit kan ontsnappen. Wikkel ten slotte 2-3 handdoeken strak om het eten en de folie . Afhankelijk van het eten, kan dit alles lekker warm houden voor 30 minuten tot 2 uur.
Warmhoud ovens doen uitstekend werk om eten warm te houden totdat het klaar is om naar het bord van de klant of een stoomtafel te worden gebracht. De meeste gerechten kunnen warm worden gehouden in een van deze ovens, inclusief groenten en zelfs rijst. Warmhoud ovens hebben ook andere toepassingen. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om borden te verwarmen of brooddeeg te laten rijzen.
Bekleed de kist met een quilt of een dikke handdoek, leg de in aluminiumfolie verpakte lasagne erop, vouw de quilt eroverheen om de warmte vast te houden en vertrek naar het feest.
Warm eten bevindt zich in de ‘gevarenzone’, een temperatuurbereik waarin bacteriën zich snel vermenigvuldigen. Houd het afhaaleten daarom niet langer dan 1 uur in die zone als het eten warmer is dan 32°C , en niet langer dan 2 uur als het eten kouder is.
In dat geval kunt u overwegen om de stoelverwarming in uw auto te gebruiken, zodat uw afhaalmaaltijd lekker warm blijft terwijl u uw maaltijd naar huis brengt.
😱 Als je voedsel wilt warm houden, is het handig om het in te pakken met de reflecterende, en dus glanzende kant van de aluminiumfolie, naar binnen gericht.
Wikkel elke pizzapunt in aluminiumfolie zodat de pizza zijn warmte kan vasthouden . Als de punten koud zijn tegen de tijd dat uw gasten arriveren, zet u de pizza — nog steeds in folie gewikkeld — in de oven op 400 graden gedurende ongeveer 5 tot 10 minuten. Nadat de pizza is opgewarmd, verwijdert u de aluminiumfolie en serveert u de pizza aan uw gasten.
Werkwijze: – Gebruik een pan met antiaanbaklaag, bij voorkeur een roestvrijstalen pan . – Zet de pan op hoog vuur, leg de pizza in de pan en verwarm deze gedurende 2 minuten, zodat de bodem knapperig wordt maar niet verbrandt. - Plaats vervolgens een deksel op de pan en houd deze afgedekt.
De pizza in aluminiumfolie wikkelen is een snelle en gemakkelijke manier om warmte vast te houden. Een andere optie is om een geïsoleerde tas te gebruiken, wat vooral handig is als je de pizza moet vervoeren.
Houd warm afhaaleten — zoals gebarbecued vlees of Chinees eten — warm door het over te brengen naar een ovenvaste ovenschaal terwijl u een ander gerecht klaarmaakt om erbij te serveren . Als u aardappelen in een ovenvaste pan pureert, zet ze dan in de oven om ze warm te houden terwijl u de andere gerechten afmaakt.
Afhaalmaaltijden (vooral Chinees)
Rijst kan besmet zijn met de bacterie Bacillus cereus. En die is hardnekkig, want hij gaat niet dood door verhitting. Bewaar rijst altijd in de koelkast en wees dus voorzichtig met het opnieuw opwarmen van deze gerechten. Doe het bij voorkeur niet.
Kant-en-klare maaltijd
Gemakkelijk op te warmen in de magnetron of de pan. Warm de bami gemakkelijk op in de magnetron (ongeveer drie minuten op vol vermogen) of in een pan.
Door uw eten af te dekken met een ovenvaste deksel of aluminiumfolie voorkomt u dat het uitdroogt tijdens het opwarmen.
De meeste gerechten kunnen worden opgewarmd bij 150 tot 180 graden Celsius. Gebruik hiervoor een ovenbestendige schaal of bakplaat. Controleer tijdens het opwarmen regelmatig of het eten gaar is door even in de oven te kijken of het gerecht te roeren.