17 ingrediënten zout, smaakversterker (E621), glucosestroop, suiker, palmolie, aroma's (met TARWE, SELDERIJ), kleurstof (E150c), zonnebloemolie, specerijen (karwij, laurier, peper, nootmuskaat). Bevat mogelijk MELK, EI.
Waarom wordt palmolie gebruikt bij de productie van MAGGI®? Palmolie wordt gebruikt vanwege de verschillende fysieke eigenschappen en samenstelling, die gewenste sensorische kenmerken en stabiliteit verlenen aan de voedingsmiddelen die ermee worden bereid .
gehydroliseerde plantaardige eiwitten (water, TARWE-eiwitten, zout), water, aroma's (met TARWE), smaakversterkers (E621, E631), zout, suiker.
Zout, smaakversterker (E621), plantaardige olie (palm), glucosestroop, gedroogde groenten 5,1% (prei, ui, wortel), gistextract, aroma's (bevat SELDERIJ, TARWE), peterselie, extracten van SELDERIJ, tijm, laurier, dragon. Mogelijke sporen van melk, eieren, mosterd, sesam.
We controleren al onze grondstoffen regelmatig op lood, inclusief testen door geaccrediteerde laboratoria. Deze testen hebben consequent aangetoond dat lood in Maggi-noedels binnen veilige grenzen ligt .
Hoeveel kan ik veilig eten? Het hart wil wat het wil, er is geen manier om je ervan te weerhouden om echt je maggi te krijgen. Als je een hopeloze verslaafde bent, maar je geeft om je gezondheid, is een of twee keer per maand relatief oké, maar een of meer keer per week is een recept voor een ramp.
Lavas. Dit kruid uit de schermbloemenfamilie groeit voornamelijk in Zuid-Europa, maar duikt gelukkig ook steeds vaker op in Nederland. Zijn bijnaam verklapt zijn vermelding in deze blog: lavas wordt ook wel de maggiplant genoemd.
Nestlé's MAGGI gaat voor minder zout. Zout speelt een belangrijke rol in voeding op het gebied van smaak, textuur en houdbaarheid. Nederlanders krijgen echter nog steeds meer zout binnen dan het door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aanbevolen maximum van 6 gram per dag.
Kies een bouillon met minder dan 0,6g zout per 100 ml (dit moet je zelf berekenen). Kies een bouillon met een aanvaardbaar percentage groenten. Voor de producten uit onze analyse varieerde dit tussen 0,1g en 28,8g groenten per kom van 250 ml bouillon.
De geur van de lavasplant doet sterk denken aan de smaakmaker Maggi en wordt daarom ook wel 'maggiplant' genoemd, ook al zit er in Maggi helemaal geen lavas.
Gezondheid
Soep zoals Maggi Smaakmaker tomaat is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. Maggi Smaakmaker tomaat kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Ingrediënten: palmvet, gemodificeerd zetmeel, TARWEbloem, zout, LACTOSE, gistextract, suiker, smaakversterker (mononatriumglutamaat), MELKeiwitten, stabilisatoren (polyfosfaten, natriumfosfaten), uien, aroma's, knoflook. Bevat mogelijk EI, SOJA, SELDERIJ, MOSTERD, VIS.
Ingrediënten: Geraffineerd tarwemeel (Maida), palmolie, gejodeerd zout, tarwegluten, verdikkingsmiddelen (508 & 412), zuurteregelaars (501(i) & 500 (i)) en bevochtigingsmiddel (451(i)) .
Het totale palmolie-areaal in Indonesië is ongeveer 7.1 miljoen hectare en in Maleisië ongeveer 4.6 miljoen hectare. In Zuidoost Azië is 45% van de palmolieplantages aangelegd op plekken waar eerst regenwoud was. Palmolie zit niet alleen in voeding. Het is ook een grondstof voor biodiesel.
Meer en meer merken kiezen bewust voor duurzame palmolie, zoals Sonett en Ecover. Method en Weleda zijn lid van de RSPO. Faith in Nature en Sukin gebruiken geen palmolie, maar enkele van hun producten bevatten soms wel sporen van duurzame palmolie.
Op sommige producten waar palmolie in zit, staat het RSPO keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat minimaal 95 procent van de palmolie in een product duurzaam geproduceerd is. Op de website van Milieu Centraal vind je een Keurmerkenwijzer met een beschrijving van het RSPO keurmerk.
Soep zoals Maggi Opkikker Drinkbouillon Kip 40 x 4,0 g is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding.
Maak eens een mengsel van verse groenten, kruiden en zout. Dit werkt erg goed als alternatief voor een bouillonblokje. Bovendien zitten er geen toegevoegde geur-, kleur- of smaakstoffen bij én kun je zelf bepalen hoeveel zout je toevoegt.
Ingrediënten. gejodeerd zout, aroma's (bevat SELDERIJ), aardappelzetmeel, suiker, palmvet, gehydrolyseerde plantaardige eiwitten (TARWEGLUTEN, zout, zonnebloemolie), uien, knoflook, kleurstof (karamel), koriander, kruidnagel.
Zoals besproken bevat Maggi transvetten, die de hoeveelheid slechte cholesterol in het lichaam kunnen verhogen, waardoor het hart problemen krijgt om goed te functioneren . Volgens experts kan overmatige consumptie van transvetten ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals diabetes, hartaandoeningen en voedingstekorten.
Lavasbladeren zijn groen van kleur en hebben een bouillonachtig aroma, dat doet denken aan Maggi. De plant wordt ook wel 'Maggiplant' genoemd.
Wat betreft gezondheidsvoordelen, bevatten al onze Maggi bouillons gejodeerd zout en de meeste zijn verrijkt met ijzer . Elke portie (d.w.z. een maaltijd voor 6 personen bereid met 5 blokjes of 2 tabletten) voorziet in meer dan 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid jodium en 15% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer.
Wat betreft smaak, geloven meer klanten dat Knorr een mildere, minder zoute smaak heeft dan Maggi . Een behoorlijk aantal mensen zei dat Knorr een unieke smaak toevoegt aan elke maaltijd. De meningen van consumenten over de hele linie laten zien dat ongeveer 56% van de mensen denkt dat Maggi een hoog zout-, jodium- en natriumgehalte heeft.
1. Ramennoedels : Ramennoedels zijn een populair Japans gerecht gemaakt van tarwemeel, zout en water. Ze worden meestal geserveerd in een bouillon met verschillende toppings zoals groenten, vlees en eieren. Ramennoedels hebben een kenmerkende textuur en een rijke, hartige smaak die veel mensen lekkerder vinden dan Maggi-noedels.
U kunt er zeker van zijn dat MAGGI® Noodles en de Masala Tastemaker geen Monosodium Glutamate (MSG/E621) bevatten . Onze strenge kwaliteitsnormen en -processen zorgen ervoor dat de ingrediënten en additieven die in onze producten worden gebruikt, voldoen aan de voedselvoorschriften.