Bewaren. Bewaar burrata in het gepekelde water in de koelkast, maar niet te lang: hoe verser, des te lekkerder.
Houdbaarheid (bewaaradvies)
Burrata bewaren volgens voorschrift op de verpakking. Eenmaal geopend, al dan niet aangesneden binnen hoogstens twee dagen consumeren. Altijd in de koelkast bewaren (maximaal 4°).
Bewaar verse burrata in de ongeopende verpakking tot de houdbaarheidsdatum of een paar dagen na de verkoopdatum. Als u de verpakking opent maar niet alles in één keer gebruikt, giet u de vloeistof over in een luchtdichte container en bewaart u de restjes een dag of twee in de koelkast .
Omdat burrata een zachte kaas is, is deze korter houdbaar dan halfharde of harde kazen. Als u deze kaas vers koopt, kunt u deze het beste direct of binnen een of twee dagen na opening opeten .
Zachte kazen kun je beter niet invriezen. Denk aan brie, mozzarella, burrata, zachte geitenkaas, roomkaas, ricotta en camembert. Het invriezen tast de structuur van deze kazen te veel aan. Zachte kazen bevatten namelijk meer vocht en dit gaat kristalliseren in de vriezer.
De delicate en romige textuur van burratakaas houdt het niet goed in de vriezer . Invriezen kan ervoor zorgen dat de kaas waterig wordt en zijn oorspronkelijke smaak en textuur verliest. Het is het beste om burratakaas vers te eten en binnen een paar dagen na aankoop te consumeren.
Ontdooien en gebruiken. Vers of op kamertemperatuur serveren. Gebruiken als ingrediënt voor pizzatoppings, salades of sandwiches .
Verse kaas (mozzarella, burrata, ricotta, primosale, enz.)
De verse kaas blijft meestal 4 tot maximaal 18 dagen goed. De beste manier om ze te bewaren is om de kaas in de originele verpakking te laten, alle verpakkingen in een doos te bewaren en de doos in de koelkast te laten staan (de bovenste lade is de meest geschikte plaats).
Hoe gezond is burrata? Als je kijkt naar de hoeveelheid calorieën en verzadigde vetten, dan is deze kaas misschien niet de meest gezonde keuze. Burrata is daarentegen wel een goede bron van eiwitten en calcium. Als je het combineert met verse groenten, kan je best af en toe genieten van deze heerlijke kaas.
Burrata smaakt geweldig met alle soorten zomerproducten die je in huis hebt. Scheur de buitenkant van je burrata in stukken en voeg het toe aan pasta's of salades . Besprenkel de romige binnenkant met olijfolie, bestrooi met vlokken zout en serveer met tomaten, gegrild brood of geroosterde groenten.
Bewaar overgebleven burrata in de koelkast in een luchtdichte container voor maximaal 2 dagen. Om licht op te warmen, verwarm de oven voor op 400F en zodra de temperatuur is bereikt, zet de oven uit. Leg de burrata op een bakplaat en zet hem 2-3 minuten in de oven om hem licht op te warmen .
Je hoort het met je handen te eten , niet met zilverwerk. Open de burrata. Eet binnen één tot twee dagen na opening.
In plaats van de burrata pas achteraf toe te voegen aan het gerecht, heb ik de kaas nu de laatste 5 minuten van de baktijd in de oven mee laten verwarmen. Hierdoor smelt de burrata lichtjes en kun je de kaas, samen met de doperwtjes en tomaatjes prakken tot een zálige roomsaus.
Dat komt voornamelijk doordat het een gevulde kaas is met een buitenlaag van mozzarella die een luxueuze vulling van room en wrongel omhult. Eet je burrata warm, koud of beide? Deze delicate kaas is het lekkerst op kamertemperatuur. We raden je aan hem ongeveer 30 minuten voor het serveren uit de koelkast te halen.
Burrata is simpelweg mozzarella gevuld met extra room. Ja, je leest het goed: mozzarella + room! Het prachtige kaasje komt uit Puglia (Italië) en is een ware delicatesse uit de Italiaanse keuken.
Hoewel burrata kaas veel gezondheidsvoordelen heeft, is het raadzaam om het met mate te eten omdat het veel vet en calorieën bevat .
Probiotische eigenschappen: Net als andere gefermenteerde zuivelproducten bevat burrata-kaas probiotica die een gezonde darmflora kunnen bevorderen door de groei van nuttige bacteriën te ondersteunen . 4. Rijk aan vitamines: Burrata-kaas is rijk aan vitamines zoals vitamine A, vitamine B12 en riboflavine, die belangrijk zijn voor verschillende lichaamsfuncties.
Burrata is een verse Italiaanse kaas gemaakt van mozzarella en room. Hoewel het heerlijk is, bevat het behoorlijk veel calorieën en vet, dus het is misschien niet de beste keuze voor gewichtsverlies als het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Een portie burrata van 1/2 kopje (104 g) bevat: Calorieën: 343 .
Zodra je de kaas opensnijdt, moet je hem direct opeten om te genieten van de zachte, romige binnenkant. Als je burratakaas toch moet bewaren, doe hem dan in een luchtdichte container en bedek hem met de vloeistof waarin je hem hebt gekocht . Je kunt hem ook in water bewaren.
Kazen met water in de verpakking
Wat mozzarella, feta en burrata met elkaar gemeenschappelijk hebben? Dat ze in vocht bewaard worden. Vandaar dat er telkens heel wat water uit de verpakking loopt wanneer je die openknipt. “Als je maar een stukje nodig hebt van deze kazen, kan je de rest in een plastic bakje doen.
Q2: Waarom is Burrata maar twee dagen houdbaar? A2: Vanwege de zachte aard heeft Burrata een kortere houdbaarheid dan halfharde of harde kazen . Als u deze kaas vers koopt bij Burrata House, is het beter om deze binnen een of twee dagen na opening te consumeren. Om bacteriegroei te voorkomen, bewaart u overgebleven Burrata in de koelkast.
Hoe lang is Burrata houdbaar? Burrata is het lekkerst als hij vers wordt geserveerd, binnen een paar uur nadat hij is gemaakt. Kaasproducenten zijn erin geslaagd om burrata zo te verpakken dat de houdbaarheid wordt verlengd, maar hij moet binnen vijf dagen na opening worden geconsumeerd.
Om te ontdooien, plaats het in de koelkast in de afgesloten verpakking bij +4°C, gedurende 12-24 uur . Het ontdooide product kan ongeopend worden bewaard bij +4°C gedurende vijf dagen na ontdooiing. Na opening binnen 24 uur gebruiken. Een ontdooid product niet opnieuw invriezen.
Snijd de burrata vlak voor het serveren: het beste is om de burrata pas aan te snijden als je klaar bent om de salade te serveren. Op die manier stroomt de romige vulling eruit en mengt het zich met de andere ingrediënten. Serveer met vers brood: een burrata salade is heerlijk om te dippen met vers brood.