Wikkel de porties in aluminiumfolie of huishoudfolie en doe alles in luchtdichte dozen. Zo voorkom je dat je pralines vocht of geuren van andere levensmiddelen opnemen.
Hoe pralines te bewaren. Laat de pralines volledig afkoelen en bewaar ze vervolgens tussen lagen waspapier in een luchtdichte verpakking . Ze blijven op kamertemperatuur, op een koele en droge plek, minstens vijf dagen of langer goed. Pralines kunnen goed worden verzonden, dus ze zijn een goed cadeau voor een verzorgingspakket!
Wat is de beste plaats om de Leonidas bonbons te bewaren? Bonbons worden het best bewaard op een droge en koele plaats, tussen 15 en 18°C. Liefst in een goed afgesloten verpakking zodat ze beschermd zijn tegen geuren en licht.
Vanwege de verse aard van onze snoepjes, raden we aan om ze eerder dan later te eten. Onze Pralines blijven ongeveer 3 weken vers. Onze Tortues blijven ongeveer een maand vers.
Bewaar je chocolade niet in de koelkast
Kou en vocht trekken namelijk in de chocola, ook wanneer de chocolade nog in de verpakking zit, en dat tast de structuur en smaak van het product aan. Bewaar chocolade dus niet in de koelkast, maar ook niet op een andere koude of vochtige plek.
Pralines met vulling op basis van verse room moeten zeker binnen de 2 weken gegeten worden. Pralines met vullingen op basis van boterroom, praliné, giandudja, karamel, marsepein kunnen 1 tot 2 maanden bewaard worden. Melkchocolade kan u tot 6 maanden bewaren. Pure chocolade kan u een jaar bewaren.
Stop ze eerst in de koelkast en dan in de diepvries. Als je ze wil opeten, ga je omgekeerd te werk: haal ze uit de diepvries en stop ze in de koelkast. Aangezien je een ontdooid product nooit opnieuw mag invriezen, moet je je pralines vooraf in kleine porties verpakken. Zo haal je alleen uit wat je nodig hebt!
De beste plek om chocolade te bewaren is in een koele, droge en donkere omgeving, zoals een voorraadkast of keukenkastje . Je wilt het bewaren uit de buurt van hitte, vocht en licht. Chocolade gedijt bij kamertemperatuur en lage luchtvochtigheidsniveaus, idealiter tussen 65 en 68 graden Fahrenheit, en minder dan 55 procent luchtvochtigheid.
Waarom zitten er witte vlekken op mijn pralines? De witte vlekken zijn een natuurlijk proces genaamd kristallisatie .
Bewaar uw chocolade op een donkere plaats
Om de vorm van uw chocolade te behouden, is uw eerste stap om het uit de zon en extreme hitte te houden. Licht is een energie die warmte uitstraalt, waardoor uw chocolade sneller smelt. Het is het beste om uw chocolade in een kast of kastje te bewaren om te voorkomen dat ze smelten.
Laat de praline zachtjes in uw mond smelten: u mag hierbij geen korreltjes voelen. Bij een tweede of derde beet komen de extra aroma's van de vulling vrij. Duw de praline tenslotte zachtjes tegen uw verhemelte zodat de smaak zich daar ten volle ontplooit. Neem uw tijd om ervan te genieten.
Chocolade moet altijd droog bewaard worden, tussen de 15° en 18° C. Dat is precies hoe wij al onze LEONIDAS chocolade bewaren, zodat ze in de best mogelijke conditie bij u aankomen.
Bewaar chocolade op de koelste plek in het huis. Dat kan bijvoorbeeld een donkere gang zijn of in de garage. Achterin de onderste keukenla is het vaak ook al wat koeler. De kelder is een ideale plek om chocolade te bewaren, maar dan alleen als de ruimte droog is en niet muf ruikt.
Adianne beklaagt zich en raadt aan om de volgende keer minder te roeren . Dona raadt aan om een nauwkeurige thermometer en een zware pan op middelhoog vuur te gebruiken: "Roer helemaal niet totdat het 240° F bereikt, en roer dan continu totdat het 295 tot 300° F bereikt."
Er vormen zich kristallen als de temperatuur te hoog is , of als u de zijkanten van de pan niet regelmatig afveegt met een borstel gedoopt in koud water.
Bij warm weer kun je evengoed bonbons eten, als je ze op een koele en donkere plek bewaart. Bijvoorbeeld in de koelkast.
Vermijd de vochtigheid
Plan om je pralines te maken op een koele, droge dag. Als het vochtig of regenachtig is, zoals de eerste keer dat ik pralines maakte, kan het snoepgoed een meer suikerachtige, korrelige textuur krijgen.
Zóveel kersenbonbons moet je eten voordat je dronken wordt. In een kersenbonbon zit alcohol. Niet veel: 0,6 milliliter om precies te zijn. Wil je er teut van worden: je moet ongeveer 42 stuks verorberen om de hoeveelheid alcohol van een halve liter bier binnen te krijgen.
Chocoladechips: Ongeopend in de voorraadkast zijn chocoladechips twee tot vier maanden houdbaar . Je kunt ze ook zes tot acht maanden in de koelkast bewaren of twee tot drie jaar in de vriezer als je ze wilt gebruiken voor een toekomstige partij koekjesdeeg.
HOUD CHOCOLADE UIT HET LICHT !
Houd chocolade uit de buurt van zonlicht (tenzij u fondue bereidt) en kunstlicht. Ze verspreiden allebei dezelfde soort slechte smaak als zuurstof. Vergeet niet om chocolade altijd op een droge, donkere en gekoelde plek te bewaren! Chocolade blijft een tijdje goed als u het op deze manier bewaart.
Chocolade kan tot wel zes maanden in de vriezer bewaard worden, zolang het goed is ingepakt in een luchtdichte verpakking. Houd er wel rekening mee dat chocolade na het ontdooien mogelijk wat witte vlekken vertoont. Dit komt door condensatie en heeft geen invloed op de smaak of kwaliteit van de chocolade.
Hoewel het gebruik van een vriezer chocolade sneller kan laten uitharden, kan het wel leiden tot verkleuring, wat resulteert in verkleurde chocolade . Witte chocolade stolt over het algemeen sneller dan melk- of pure chocolade, en stolt in ongeveer 10-20 minuten. Aan de andere kant duurt het meestal 20-30 minuten voordat melk- en pure chocolade hard worden.
Hoe lang kunnen pralines van Neuhaus bewaard worden? We garanderen een houdbaarheid van minimum 5 weken vanaf het plaatsen van de online bestelling. Op de verpakking kan je een “Tenminste houdbaar tot”-datum vinden. Bij een “Tenminste houdbaar tot”- datum gaat het om de kwaliteit, niet om de voedselveiligheid.
Of u nu alleen gourmettruffels eet of chocolade eet die voor u wordt neergezet, bewaar chocolade alstublieft niet in de koelkast . Dit komt omdat chocolade gemakkelijk de geuren absorbeert van alles wat het in de buurt van de koelkast legt, wat een schadelijk effect kan hebben op de smaak.
Condensatie heeft geen invloed op de smaak, maar wel op het uiterlijk. Je kunt chocolade maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren, zolang het maar in luchtdichte verpakking zit .