Je bewaart ze het best bij 15 tot 18°C. Boven de 30°C smelten ze (uiteraard het liefst in je mond). Pralines houden bovendien niet van licht en vocht. Stop ze in een luchtdichte doos in metaal of plastic.
Wat is de beste plaats om de Leonidas bonbons te bewaren? Bonbons worden het best bewaard op een droge en koele plaats, tussen 15 en 18°C. Liefst in een goed afgesloten verpakking zodat ze beschermd zijn tegen geuren en licht. Temperatuurschommelingen moeten vermeden worden.
Pralines met vulling op basis van verse room moeten zeker binnen de 2 weken gegeten worden. Pralines met vullingen op basis van boterroom, praliné, giandudja, karamel, marsepein kunnen 1 tot 2 maanden bewaard worden. Melkchocolade kan u tot 6 maanden bewaren. Pure chocolade kan u een jaar bewaren.
Bewaar je chocolade niet in de koelkast
Kou en vocht trekken namelijk in de chocola, ook wanneer de chocolade nog in de verpakking zit, en dat tast de structuur en smaak van het product aan. Bewaar chocolade dus niet in de koelkast, maar ook niet op een andere koude of vochtige plek.
Bewaar chocolade altijd op een koele, droge plaats, bij voorkeur bij een temperatuur tussen de 15 en 18 graden Celsius. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht, vocht en warmte, omdat deze factoren de kwaliteit van de chocolade kunnen aantasten en ervoor kunnen zorgen dat het sneller bederft.
Je bewaart ze het best bij 15 tot 18°C. Boven de 30°C smelten ze (uiteraard het liefst in je mond). Pralines houden bovendien niet van licht en vocht. Stop ze in een luchtdichte doos in metaal of plastic.
De aluminiumfolie zorgt dat de aroma's van de chocolade optimaal behouden blijven en geeft een luxe uitstraling. ideaal om uw chocolade assortiment op te waarderen passend bij het seizoen.
Bewaar je chocolade dus liever niet in de koelkast, en niet in de zon. Heb je een koele plek in huis dan zal die meestal prima voldoen. Maar warmt je hele huis tijdens een hete zomerdag op tot 25-30 graden dan kun je de chocolade toch beter in de koelkast leggen. Zorg dan wel voor een luchtdichte verpakking.
Na vijf minuten plaatst u de chocolade gedurende 30 minuten in een koelkast op 14-16 °C om ze volledig te laten kristalliseren. Vergeet ze daarna niet uit te halen want anders kunnen ze last krijgen van de condens.
Geen zorgen, er groeit geen schimmel op de chocola.
De ster van het event is Glorious, de duurste praline ter wereld. Het chocolaatje is bedekt met goud van 23 karaat en kost bijna 8.000 euro. De Portugese chocolatier Daniel Gomes werkte een volledig jaar aan de exclusieve chocoladetruffel, die de vorm heeft van een diamant.
Laat de praline zachtjes in uw mond smelten: u mag hierbij geen korreltjes voelen. Bij een tweede of derde beet komen de extra aroma's van de vulling vrij. Duw de praline tenslotte zachtjes tegen uw verhemelte zodat de smaak zich daar ten volle ontplooit. Neem uw tijd om ervan te genieten.
Zóveel kersenbonbons moet je eten voordat je dronken wordt. In een kersenbonbon zit alcohol. Niet veel: 0,6 milliliter om precies te zijn. Wil je er teut van worden: je moet ongeveer 42 stuks verorberen om de hoeveelheid alcohol van een halve liter bier binnen te krijgen.
Hou je van wit en melk of ga je liever voor pure chocolade? Ideaal als geschenk of voor jezelf. Een doos pralines van 500 g bevat ongeveer een 35-tal pralines.
Voor wie graag van lekkere chocolade geniet en toch zijn bloedsuikerwaarden stabiel wil houden, zijn de pralines Zonder Toegevoegde suiker van Leonidas een absolute aanrader!
Hoe lang kunnen pralines van Neuhaus bewaard worden? We garanderen een houdbaarheid van minimum 5 weken vanaf het plaatsen van de online bestelling. Op de verpakking kan je een “Tenminste houdbaar tot”-datum vinden. Bij een “Tenminste houdbaar tot”- datum gaat het om de kwaliteit, niet om de voedselveiligheid.
De ideale temperatuur voor het bewaren van pralines ligt tussen de 12°C en 18°C. Zorg ervoor dat uw pralines niet worden blootgesteld aan direct zonlicht of dicht bij warmtebronnen liggen.
Bewaar jouw chocolade lucht- en lichtdicht
Maar mocht je overvallen worden door een hittegolf en smelt je chocolade bijna weg. Verpak dan je chocolade lucht- en lichtdicht in aluminiumfolie en plaats dit weer in een trommeltje of in een ziplock verpakking.
Chocola is namelijk een voedingsmiddel dat niet snel bederft. Het is daarom vaak langer houdbaar dan deze datum. Het kan wel zo zijn dat de smaak, kleur, geur of kwaliteit van het product achteruitgaat, maar je kunt het zonder gevaar voor je gezondheid eten.
De witte waas op de chocolade is gelukkig geen schimmel, en is gewoon veilig om te eten. Die witte uitslag heet bloom en komt vanuit de chocolade zelf. Het wordt veroorzaakt door het smelten van de cacaoboter in de chocola. Dit gebeurt, zoals je misschien al verwacht, wanneer chocolade te warm wordt.
Laat de chocolade ca. 5 minuten stollen in de koelkast om te koelen. Stort de chocoladerepen voorzichtig uit de vorm door hem bijvoorbeeld omgekeerd op een schoon werkblad te tikken.
Chocolade bewaren in de koelkast
Chocolade blijft op zijn best als je het droog, donker en koel bewaart. Daarom bewaren veel mensen chocolade in de koelkast.
Chocolade kan jarenlang worden bewaard in een diepvriezer; Chocolade bewaren in een koelkast is beter dan op kamertemperatuur; Als de verpakking is geopend, moet de chocola luchtdicht worden verpakt om geen vreemde geuren te absorberen.
In de meeste huishoudens is wel een rol zilverfolie in de keuken te vinden. Met zilverfolie bedoelen we in feite aluminiumfolie.
Koken en bewaren in aluminium
Een tip is om daarom geen aluminium pannen, schalen, potten of folie te gebruiken voor het bereiden of bewaren van hele zure of zoute voedingsmiddelen. Denk hierbij aan vruchtensappen, rabarber, tomatenpuree of zoute haring.