Eet niet te veel gedroogd fruit. Gedroogd fruit bevat namelijk per 100 gram meer suiker dan 100 gram vers fruit. Hierdoor krijg je met gedroogd fruit al snel te veel suiker binnen. Eet daarom niet meer dan 20 gram (ongeveer 2 kleine handjes) gedroogd fruit per dag.
Door een portiegrootte van ongeveer één handje gedroogde abrikozen per keer aan te houden, kun je profiteren van alle gezonde eigenschappen van gedroogde abrikozen, zonder dat je té veel suiker binnenkrijgt.
Dit betekent helaas niet dat je onbeperkt abrikozen kunt eten. Ze bevatten nog steeds veel suikers, namelijk 7,6 gram per vier stuks. Te veel suiker binnenkrijgen kan ook het afvallen belemmeren. Sommige mensen krijgen daarnaast door zoete voeding extra zoete trek.
Het eten van drie ongezwavelde (liefst zure) abrikozen op de nuchtere maag heeft een positieve uitwerking op de bloeddruk.
Abrikozen bevatten weinig calorieën, zijn licht verteerbaar en zijn rijk aan vitamine E. Bovendien bevat de abrikoos veel kalium. Ideaal om je bloeddruk onder controle te houden en zowel spieren als zenuwen beter te laten werken. Verwelkom de abrikoos in je fruitmand als natuurlijk ontstresser.
Ten slotte zijn gedroogde abrikozen, net als andere gedroogde vruchten, door hun hoge gehalte aan vezels erg goed voor de stoelgang. Gedroogde abrikozen zijn dan ook aan te raden voor mensen met spijsverteringsproblemen. Superfood: Naast dat een abrikoos lekker is, is het ook nog eens gezond!
Gedroogde abrikozen kun je gelukkig het hele jaar door eten. Deze fruitsnack is ideaal als tussendoortje, maar doet het ook goed op de borrelplank of als smaakmaker in verschillende gerechten.
Gedroogde abrikoos heeft een anti-cholesterol effect; porties gedroogde abrikozen kunnen het slechte cholesterol verlagen . Daarnaast zijn gedroogde abrikozen een beschermend dieet tegen hart- en vaatziekten. Onderzoek toonde aan dat een hoog vezelgehalte in gedroogde abrikozen helpt het cholesterol te verlagen en het spijsverteringsproces te bevorderen.
Gedroogde abrikozen bevatten van nature veel suiker , dus probeer ze met mate te eten. Ondanks het feit dat ze een zeer laag vetgehalte hebben, kan uw totale calorie-inname relatief hoog worden als u zich niet aan de aanbevolen portie houdt.
De meeste abrikozen worden voor het drogen eerst gezwaveld. Hierdoor behouden de vruchten hun mooie oranje kleur die anders bij het drogen verdwijnt. Tip: door gezwavelde abrikozen te wellen in water voordat je ze opeet worden ze lekker zacht en sappig.
Gedroogde abrikozen bevatten ook meer kalium, ijzer en calcium. Maar ze bevatten ook veel meer calorieën en suiker . En ze verliezen het grootste deel van hun vitamine A en C tijdens het droogproces.
Gedroogde abrikozen
Deze zoetigheden bevatten echter ook veel fructose, een suiker die buikpijn kan veroorzaken als u er te veel van eet .
Je kunt abrikozen op elk moment van de dag eten. Omdat ze van nature zoet en taai zijn, worden ze echter vaak gegeten als dessert na de maaltijd 's avonds. Bevatten gedroogde abrikozen melatonine? Ja, abrikozen bevatten melatonine, waardoor ze een ideale snack zijn voor 's avonds laat.
Gedroogde abrikozen bevatten een indrukwekkende hoeveelheid vitaminen en mineralen, maar hun hoge natuurlijke suikergehalte kan de spijsvertering verstoren als ze in overmaat op een lege maag worden geconsumeerd. Om ze een beter verteerbaar tussendoortje te maken, kunt u gedroogde abrikozen combineren met een eiwitbron of volkoren granen .
Veel gedroogde abrikozen worden behandeld met zwaveldampen, wat zorgt voor langere houdbaarheid en kleurbehoud. Zo blijven de abrikozen mooi oranje! De ongezwavelde abrikozen zijn minder mooi van kleur en wat minder lang houdbaar, maar zijn wel voller van smaak en zonder kunstmatige toevoegingen.
Een enkele portie van 30 g ( 3 of 4 ) van onze nieuwe seizoen gedroogde abrikozen bevat 56 calorieën, minder dan de helft van het aantal in andere calorierijke snacks. Bovendien, omdat ze vezels en andere voedingsstoffen bevatten, is de kans groot dat u zich veel langer vol voelt.
Om deze reden adviseert het voedingscentrum om maximaal 20 gram gedroogd fruit per dag te eten. Tijdens het drogen gaat vrijwel alle vitamine C verloren. Andere vitamines in fruit zoals vitamine B en mineralen, bijvoorbeeld kalium, fosfor en magnesium, blijven tijdens het drogingsproces wel behouden.
Abrikozen zitten boordevol antioxidanten, die belangrijk zijn voor gezonde cellen. Antioxidanten vangen namelijk vrije radicalen op. Vrije radicalen zijn stoffen die schade aan cellen en weefsels kunnen veroorzaken. Abrikozen bevatten verschillende krachtige antioxidanten, zoals vitamine A en C.
Abrikozen zitten vol met kalium en dit zorgt nu juist voor de bloeddruk verlagende werking. Het eten van abrikozen heeft veel gezondheidsvoordelen en het is nog lekker ook.
Gedroogde abrikozen bevatten ook kalium en antioxidanten en staan erom bekend dat ze het cholesterol verlagen en de spijsvertering verbeteren. Gedroogde abrikozen zijn vetvrij , caloriearm en hebben een hoge smaak! Voeg ze toe aan zoete OF hartige recepten, gedroogde abrikozen geven ze een extra voedingsboost!
Afhankelijk van de persoonlijke calorie- en voedingsbehoeften kan het juiste aantal gedroogde abrikozen helpen bij gewichtsverlies. Er is geen one-size-fits-all richtlijn, maar het toevoegen van ongeveer 6 - 7 stuks gedroogde abrikozen aan het dagelijkse dieet kan helpen bij het bereiken van gewichtsverliesdoelen zonder te veel calorieën te consumeren.
1. ** Gesuikerde gedroogde vruchten **: Fruitsoorten zoals gekonfijte of met suiker bedekte varianten kunnen de suikerinname verhogen, wat een negatief effect kan hebben op het cholesterolgehalte. 2. **Gezouten of geroosterde noten**: Deze kunnen veel natrium bevatten, wat kan bijdragen aan een hoge bloeddruk, een risicofactor voor hartziekten.
Was abrikozen snel maar grondig in koud water. Doe ze in een pan. Voeg water toe, dek af en laat 2-3 uur weken.
Door gedroogde abrikozen een nacht te laten weken, worden ze zachter en gemakkelijker te kauwen . Sommige mensen vinden dit prettig, vooral als ze gebitsproblemen hebben of de voorkeur geven aan een zachtere textuur.
Voor gelijkmatig vochtig gehydrateerd fruit zonder veel extra vloeistof, doe je het fruit in een kom of pot en voeg je 1/2 kopje koud water toe voor elk kopje gedroogd fruit. Meng goed, dek af en zet het een nacht in de koelkast, meng het meerdere keren goed . 5.)