Andere bekende favorieten die geen gelatine bevatten zijn: Snoepringen. Sprotten. Likschelpen.
Halal Haribo Kersen zijn Haribo zonder varkensgelatine en smaken naar kersen.
Snoep halal
Halal snoep bevat bijvoorbeeld plantaardige gelatine, of helemaal geen gelatine. Producten die plantaardige gelatine bevatten, kunnen namelijk gewoon gegeten worden. Als snoepjes glutenvrij, vegetarisch of veganistisch zijn, weet u ook direct dat het gelatinevrij is.
Onze gelatinehoudende HARIBO-producten die in België en Nederland verkrijgbaar zijn worden voornamelijk vervaardigd met gelatine afkomstig van varkenszwoerd. Daarnaast biedt HARIBO al jarenlang producten aan die zonder dierlijke gelatine worden gemaakt.
De verleidelijke, halal-gecertificeerde Haribo Peaches Seftali halal zijn gemaakt om jouw smaakpapillen te prikkelen. Verpakt in een handige doos van 100 GRM, is dit snoepje niet alleen een traktatie voor jezelf, maar ook perfect om te delen.
02. Waar komt de gelatine in HARIBO-producten vandaan? De in Duitsland verkrijgbare HARIBO-producten met gelatine worden voornamelijk geproduceerd met gelatine van varkenshuiden . HARIBO biedt in geselecteerde landen al jaren ook producten aan die zonder dierlijke gelatine zijn geproduceerd.
Varkensgelatine wordt veel gebruikt in gummies, gelei en schuim, maar is niet halal . Geen alcoholische aroma's – Alle snoepjes die ethanol of alcoholextracten bevatten, zijn ongeschikt. Alleen halal-gecertificeerde rundergelatine – Indien gelatine wordt gebruikt, moet deze afkomstig zijn van dieren die volgens islamitische principes zijn geslacht.
Om bier en wijn mooi helder te houden, wordt soms varkensgelatine toegevoegd. Maar er zit ook vaak varken in appelsap, roomkaas, nougat, koffiemelkpoeder, tompouce, drop en medicijncapsules. Varken zit in hologrammen, veiligheidshandschoenen, kogels, kunstmest, foto's, verf en sigaretten.
Let op! Wordt in de zelfde ruimte geproduceerd als de noten. Kan dus sporen van noten bevatten! Dit product is halal en veganistisch.
Voedsel wat volgens de Koran verboden is, zijn producten die varkensvlees, gelatine, alcohol, etc bevatten. Chocolade die geen van deze producten bevat kan je dus halal noemen. Het is belangrijk dat de chocola die je eet geen alcohol bevat. Alcohol is een product dat volgens de Koran verboden is.
Bij snoepgoed staat vaak een tekentje als het halal is. Dit zie je bijvoorbeeld ook bij schepsnoep bij Kruidvat.
Aangezien gelatine goedkoop is, wordt inderdaad in enorm veel producten varkensgelatine toegevoegd om producten zachter te maken en te binden. Ook maakt het sommige producten zoals yoghurt luchtiger. In Duitsland moet het op snoep (en andere producten) specifiek staan als er várkensgelatine in zit.
Met halal-certificaat
Al onze snoepjes zijn halal gecertificeerd.
De Vegan Tum Tum Mix 1KG is een kleurrijke en vrolijke snoepmix die perfect is voor iedereen die van variatie houdt én plantaardig eet. Deze mix bevat een verrassende combinatie van fruitgums, gesuikerde snoepjes en kleine dropjes – allemaal zonder dierlijke ingrediënten.
Om te zien of ergens gelatine in zit kan je natuurlijk op het etiket kijken. Let daarbij op, want gelatine wordt ook wel 'colloïdaal proteïne' genoemd. En soms zit het vermomd in de e-nummers, onder benamingen zoals E160a, E160d, E160e, en E161b.
Uit varkensvet wordt ook glycerine gewonnen. Glycerine is een kleur- en reukloze vloeistof, die zoetig smaakt. Het wordt onder andere verwerkt in tandpasta, mondwater, handcrème en in boenwas voor de vloer. In autolak zorgt glycerine voor extra glans.
Samengevat: Gelatine van rund geslacht volgens islamitisch ritueel is halal. Ook collageen van huiden van niet ritueel geslachte dieren, maar wel een behandeling hebben gekregen worden halal.
Volgens de Koran zijn ook onder meer groenten, fruit, het eten uit de zee en dranken halal. Alcohol is echter verboden. Snoep met gelatine is vaak gemaakt op basis van huiden en beenderen van varkens en runderen en is niet halal.
Ook al het eten uit de zee, groenten, fruit en alle dranken, behalve alcohol zijn voor moslims halal of rein. Alles wat niet is toegestaan is 'haram', zoals het eten van varkensvlees, de meeste insecten en het drinken van alcohol.
De meeste mensen weten dat halalvlees op een bepaalde manier, de islamitische manier, is geslacht. Maar er komt meer bij kijken. Halal eten of halal leven is een islamitische zienswijze waarbij de overtuiging is dat het goed voor de mens, het dier, milieu en de maatschappij is. Het is hoe moslims moeten leven.
Ons assortiment Haribo halal snoep
Haribo Gummyberen: De iconische beertjes in een halal versie, met hun zoete en fruitige smaken. Haribo Colaflesjes: Heerlijk fris en zoet, deze colaflesjes zijn perfect voor liefhebbers van de klassieke colasmaak.
Ingrediënten: Glucosestroop; suiker; dextrose; gelatine; voedingszuur: citroenzuur; zonnebloemolie; aroma; vruchten- en plantenconcentraten: saffloer, spirulina, appel, vlierbes, zwarte bes, sinaasappel, citroen, kiwi, mango, passievrucht, aronia, druif; karamelstroop; vlierbesextract; glansmiddel: bijenwas wit en geel ...
Ingrediënten. glucosestroop, suiker, dextrose, gelatine, voedingszuur, citroenzuur, vruchten- en plantenconcentraten (spirulina, saffloer, appel), glansmiddelen (bijenwas wit en geel, carnaubawas), aroma's, invertsuikerstroop.