Ruikt pindakaas bitter, vaag metaal- of zeepachtig, dan is het hoog tijd om de pot te vervangen. Pindakaas die bederft, wordt bovendien droog, donkerder van kleur en kan tekenen vertonen van schimmelgroei. Zie je olieafscheiding in je pot pindakaas? Dan is dit geen reden tot zorgen.
Tip 2: Gebruik een keukenmachine .
In het begin zien de pinda's er droog en erg kruimelig uit. Na nog een minuut of twee ziet het droge, kruimelige mengsel er meer uit als een dikke pasta. Ga door en je zult zien dat het mengsel zijn smaak verliest en verandert in een zijdezachte, gladde pindakaas.
Laagje olie
Bij het maken van pindakaas smelten deze vetten en worden ze dus vloeibaar. De harde stukjes pinda drijven eerst nog een tijdje in dit vet, maar zakken daarna naar beneden. Dit gebeurt dus vooral bij 100% pindakaas, omdat hier verder niets anders aan wordt toegevoegd dan pinda's.
Wanneer je de pindakaas in de koelkast koelt , stollen de oliën, waardoor de snelheid van scheiding afneemt.
Foodies magazine adviseert om pindakaas niet met de deksel naar boven te bewaren, maar omgekeerd: met de deksel onderop. Het natuurlijke laagje olie van de pinda's verspreidt zich zo gelijkmatig over de pot, waardoor je nooit meer last hebt van droge pindakaas. Je pindakaas proeft hierdoor veel smaakvoller.
Giet de pindakaas terug in een pindakaaspot en zet hem, zodra hij op kamertemperatuur is, in de koelkast. Ik garandeer je perfect smeerbare, zachte pindakaas tot de pot leeg is. Graag gedaan!
Gooi er een scheut neutrale olie bij (bijvoorbeeld zonnebloemolie of arachideolie) en mix het met een stevig mes goed door de verharde pindakaas heen. Als het te droog blijft, mix er dan wat extra olie bij.
Als je alleen pindakaas gebruikt, is hitte essentieel. Pindakaas bevat van nature veel vet, maar dat vet is bij kamertemperatuur bijna vast. Om het zacht te maken, heb je wat hitte nodig. In mijn geval verwarmde ik twee eetlepels in een hittebestendige kom en roerde ik er vervolgens flink doorheen .
Slaapvriendelijke eetgewoonten
Complexe koolhydraten kunnen de bloedsuikerspiegel stabiel houden en een goede nachtrust bevorderen, terwijl eiwitten de aanmaak van tryptofaan bevorderen. Een beetje vet, zoals pindakaas, kan de opname van koolhydraten vertragen, waardoor je uitgerust wakker wordt .
Als je pindakaas gebruikt in een gerecht of saus, zoals een pindasaus. Dan kun je de pindakaas vloeibaar maken door het toe te voegen aan een ander product. Doe beide producten, bijvoorbeeld amandelmelk en pindakaas, in een pannetje. Verhit vervolgens beide ingrediënten langzaam op een laag vuur.
Het gaat over de olie UIT de pinda's. En calve heeft zoveel toevoegingen dat de olie niet meer herkenbaar is.
Wat als je elke dag pindakaas eet? Zoals we hierboven al noemden, is er een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor pindakaas. Als jij elke dag lekker geniet van een boterham met pindakaas en hierbij onder de 20 gram blijft, is er niks aan de hand.
Je zou pindakaas moeten kunnen verdunnen door kleine hoeveelheden water toe te voegen tot je de gewenste consistentie hebt. Als je het wilt besprenkelen en je het vaak genoeg wilt doen om een fles dunnere pindakaas bij de hand te hebben, dan zou een knijpfles met een dop op de spuitmond vrij goed werken.
Pindakaas bestaat voornamelijk uit vet, waardoor het niet zo gemakkelijk bederft. De olie aan de bovenkant is gewoon de natuurlijke olie die naar boven drijft.
Pindakaas doorroeren om het smeuïg te krijgen
Wanneer de laag olie in uw pot ontstaan is, kunt u die het beste weer doorroeren om een smeuïge pindakaas te krijgen.
Die pindakaas is hartstikke vloeibaar. Het wordt echt een smeerboel, niet alleen op je handen maar ook op je boterham.
Nog steeds doet het verhaal de ronde dat je van pindakaas kanker zou kunnen krijgen. Dit is niet juist. De conclusie blijft: pindakaas geeft geen verhoogd risico op kanker.
Zelfgemaakte pindakaas bewaren
De pindakaas kan je ongeveer een maand bewaren. Maar vers is en blijft -ie natuurlijk het lekkerst.
Pindakaas bevat voornamelijk fermenteerbare vezels. Deze vezels worden door darmbacteriën afgebroken tot stoffen zoals boterzuur (butyraat). Deze stof wordt gebruikt voor de energievoorziening van de darmflora en darmwand.
Voeg een paar druppels neutrale olie (zoals koolzaad- of pindaolie) toe en roer tot alles goed gemengd is .
Het fornuis is altijd een optie, maar pindakaas smelten in de magnetron is snel en eenvoudig, zolang je je aan een paar richtlijnen houdt . Het duurt slechts ongeveer 30 seconden om een eetlepel lekkers van de beste pindakaasmerken om te toveren tot een gesmolten plasje heerlijkheid.
Omdat de TSA de pindakaas als vloeistof beschouwt, moeten vliegtuigpassagiers de hoeveelheid pindakaas die ze in hun handbagage meenemen, beperken. Net als alle andere vloeistoffen mogen passagiers maximaal 100 gram pindakaas in hun handbagage meenemen, maar de snack mag ook in hun ruimbagage worden meegenomen.
We adviseren om elke dag een handje noten (25 gram) te eten. Pinda's zijn eigenlijk peulvruchten, maar worden vanwege hun eigenschappen en samenstelling tot noten gerekend. 100% pindakaas kun je gebruiken om de aanbevolen hoeveelheid noten te halen.