Als het te dik is, moet je een beetje olie toevoegen. Dat kan pinda-olie zijn, of olijfolie. Ironisch genoeg voeg je water toe om het dikker te maken.
Als je alleen pindakaas gebruikt, is hitte essentieel. Pindakaas bevat van nature veel vet, maar dat vet is bij kamertemperatuur bijna vast. Om het zacht te maken, heb je wat hitte nodig. In mijn geval verwarmde ik twee eetlepels in een hittebestendige kom en roerde ik er vervolgens flink doorheen .
Om pindakaas dikker te maken, voeg je water toe . Hetzelfde effect treedt op wanneer je een hap pindakaas kauwt: de eiwitten absorberen het water uit je mond, waardoor het moeilijker wordt om te slikken.
Laagje olie
Bij het maken van pindakaas smelten deze vetten en worden ze dus vloeibaar. De harde stukjes pinda drijven eerst nog een tijdje in dit vet, maar zakken daarna naar beneden. Dit gebeurt dus vooral bij 100% pindakaas, omdat hier verder niets anders aan wordt toegevoegd dan pinda's.
Als je pindakaas gebruikt in een gerecht of saus, zoals een pindasaus. Dan kun je de pindakaas vloeibaar maken door het toe te voegen aan een ander product. Doe beide producten, bijvoorbeeld amandelmelk en pindakaas, in een pannetje. Verhit vervolgens beide ingrediënten langzaam op een laag vuur.
Waarom is natuurlijke pindakaas zo vloeibaar? (En waarom dat goed is!) Als je ooit een pot natuurlijke pindakaas hebt geopend en de olieafscheiding hebt opgemerkt, vraag je je misschien af waarom die zo anders is dan de traditionele variant. Het antwoord ligt in gehydrogeneerde vetten – of beter gezegd, het gebrek daaraan .
Als u uw kant-en-klare of zelfgemaakte notenpasta wilt indikken, hoeft u alleen maar beetje bij beetje water toe te voegen tot u de perfecte textuur hebt bereikt.
Je zou pindakaas moeten kunnen verdunnen door kleine hoeveelheden water toe te voegen tot je de gewenste consistentie hebt. Als je het wilt besprenkelen en je het vaak genoeg wilt doen om een fles dunnere pindakaas bij de hand te hebben, dan zou een knijpfles met een dop op de spuitmond vrij goed werken.
Doe die pot natuurlijke pindakaas in een pan, zet hem op middelhoog vuur en roer tot het glad is en je de pinda's kunt ruiken . Dat is alles, probleem opgelost!
Doe de pindakaas in een kleine pan op laag vuur op het fornuis en roer voortdurend met een lepel tot een gladde massa ontstaat .
Hoewel volledig natuurlijke pindakaas een duidelijke reden heeft voor de verandering, kunnen pindakaassoorten die zijn verrijkt met volledig gehydrogeneerde oliën die als emulgatoren fungeren, nog steeds waterig worden. Veelvoorkomende oorzaken zijn overmatige blootstelling aan hitte of het te lang laten liggen van de pindakaas .
Het gaat over de olie UIT de pinda's. En calve heeft zoveel toevoegingen dat de olie niet meer herkenbaar is.
De makkelijkste en snelste manier om een pot natuurlijke pindakaas dikker te maken, is door je pindakaas in de koelkast te bewaren . Pindaolie begint bij ongeveer 2 graden Celsius vast te worden, dus door je pindakaas op een koelere plek te bewaren, wordt deze ten minste gedeeltelijk hard en voorkom je dat de pindakaas gaat schiften.
Water werkt absoluut niet . De pinda's absorberen het water en de boter wordt dikker - tenzij je er een flinke scheut water aan toevoegt, wat de aard van de boter volledig verandert - en het bijna op een ongezoet glazuur laat lijken.
Wel wordt de pindakaas hierdoor wat harder. Om dat harde tegen te gaan kun je dit doen: Je kunt de pindakaas in de koelkast bewaren, doe dit wel alleen als je het voor meer dan 4 maanden wegstopt. Voor het eten is niet gekoeld veel smaakvoller.
Melk, yoghurt, honing en zelfs vruchtensap maken de pindakaas los en zorgen voor een zoete, romige smaak. Azijn en sojasaus geven de pindakaas daarentegen een hartige smaak.
Omdat de TSA de pindakaas als vloeistof beschouwt, moeten vliegtuigpassagiers de hoeveelheid pindakaas die ze in hun handbagage meenemen, beperken. Net als alle andere vloeistoffen mogen passagiers maximaal 100 gram pindakaas in hun handbagage meenemen, maar de snack mag ook in hun ruimbagage worden meegenomen.
Wat als je elke dag pindakaas eet? Zoals we hierboven al noemden, is er een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor pindakaas. Als jij elke dag lekker geniet van een boterham met pindakaas en hierbij onder de 20 gram blijft, is er niks aan de hand.
Wanneer je honing toevoegt, gebeuren er verschillende dingen: 1. HYDRATATIE: Honing hydrateert de nootdeeltjes, waardoor ze water absorberen. 2. CAPILLAIRE BRUGGEN: De honing vormt kleverige bruggen tussen de deeltjes, waardoor ze samenklonteren .
Goed voor je darmen
Ook je darmen worden gelukkig van pindakaas. Wanneer je last hebt van darmklachten, is het verstandig om vezelrijke voeding te eten. Een volkoren boterham met pindakaas is in dat geval een slimme keuze.
Pindakaas bevat tryptofaan, een voorloper van serotonine, wat een kalmerend effect op je hersenen kan hebben", aldus de arts in een video op Instagram. Pindakaas zorgt ook voor een goede nachtrust .
Niet te veel
Te veel pinda's of pindakaas eten is niet goed. De onverzadigde vetten bevatten namelijk veel calorieën, ook al hebben ze verder een gezonde werking in het lichaam. Als je niet zo veel calorieën verbrandt op een dag, moet je oppassen dat je niet te veel vetrijke producten, zoals pindakaas, neemt.
Natuurlijke technieken voor het mengen van pindakaas
De lepelmethode: De meest gebruikte methode, waarbij u met een lepel of mes de olie en de vaste bestanddelen door elkaar roert (en roert en roert) tot de pindakaas weer homogeen is .
De hoeveelheid pinda's die je gebruikt, moet in verhouding zijn tot de grootte van je keukenmachine . Ik gebruik 3 kopjes pinda's in mijn keukenmachine met een inhoud van 7 kopjes. Als die van jou veel groter is, heb je meer noten nodig voor een gladde, romige pasta.