De smaak van chocopasta, maar zonder al die suikers? Dan heb je deze light chocopasta zeker nodig!
Dan is het Damhert zonder suikers gamma echt iets voor jou. Want Damhert maakte van verschillende klassieke suikerbommen een zonder suikers variant. Ideaal voor diabetici. Alle producten in dit gamma bevatten namelijk minder dan 0,5g suikers per 100g.
Je kunt de Steviala Oh' Choc! ook gebruiken voor werkelijk alle gerechten. Zo is de Steviala chocolade smaak pasta gezoet met Stevia zoetstof van natuurlijke oorsprong.
Goed nieuws voor fans van gezond eten én van een dikke laag choco op de boterham. Alex Helsen (46) heeft Choco Yoco ontwikkeld, een smeerpasta op basis van yoghurt. “Die bevat fors minder vetten en suikers en kreeg wereldwijd als enige de Nutri-score A.”
In het debat tussen Nutella en Pyure Hazelnut Spread komt Pyure naar voren als de superieure keuze voor degenen die op zoek zijn naar een suikerarme, keto- en veganistische* optie. Nutella heeft misschien zijn aantrekkingskracht, maar als je factoren als suikergehalte en ingrediënten in overweging neemt, springt Pyure eruit als de duidelijke winnaar.
Een eenvoudig, heerlijk alternatief voor Nutella, gemaakt met alleen hazelnoten en pure chocolade, perfect voor veganisten en mensen die geen zuivel eten.
Becel en Boerinneke lijken qua samenstelling in grote lijnen op Nutella.
Nee, chocolade is niet verboden als je diabetes hebt. Maar als diabetespatiënt kies je best voor chocolade zonder toegevoegde suiker. Die is 100% natuurlijk.
De choco-hazelnootpasta van Nocciolata wint de smaaktest! De cijfers zijn opgeteld en de winnaar is... de choco-hazelnootpasta van Nocciolata! Met een gemiddeld cijfer van 8,6 verslaan ze hiermee La Vida Vegan die met een 7,5 werd beoordeeld.
Een portie van twee eetlepels bevat 200 calorieën, 21 gram suiker en 12 gram vet . Het bevat ook kleine hoeveelheden proteïne, ijzer en calcium. Dit is niet veel voedingswaarde en veel van de ingrediënten zijn slecht voor je gezondheid. Nutella smaakt zoet omdat het een grote hoeveelheid suiker bevat.
Donkere chocolade: Het bevat minder suiker dan melkchocolade en maar half zoveel als witte chocolade. Maar pure chocolade verlaagt de bloeddruk. 100% chocolade bevat geen toegevoegde suiker - maar het smaakt niet zoet en is niet noodzakelijkerwijs ieders smaak.
Pure chocolade is geliefd door velen! Helaas bevat gewone chocolade nog veel toegevoegde suikers. Daar heeft Steviala ® wat op bedacht want deze chocolade bevat geen toegevoegde suikers. Deze Steviala ® chocolade reep is namelijk verlaagd in koolhydraten (7.6 per 100 g) en suikers ( 4.3 per 100 g).
Problematische (ongezonde) ingrediënten in chocoladepasta's en waarom. De belangrijkste problematische ingrediënten in chocoladepasta's zijn toegevoegde suiker en palmolie, vooral als ze de basis vormen van een recept. Zoals de naam al aangeeft, is toegevoegde suiker suiker die fabrikanten aan hun producten toevoegen als zoetstof tijdens de verwerking.
In chocopasta zit veel suiker en verzadigd vet. Daarom staat het niet in de Schijf van Vijf. 100% pindakaas, dus pindakaas waar geen zout of suiker aan is toegevoegd, staat wel in de Schijf van Vijf. Ongezouten noten en pinda's zijn goed voor je hart en bloedvaten.
Voor de Wereld van Morgen testte chocoladepasta's die gemaakt zijn zonder palmolie, palmvet of palmstearine. De klassieke Nocciolata kwam als beste uit de test.
Gezondheid
Zoet beleg zoals OriNoko Chocoladepasta 200 g is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. OriNoko Chocoladepasta 200 g kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Gebruik niet te veel suiker, jam, honing, siroop, stroop, witte pasta, witte meel, witte rijst of aardappelpuree. Er zitten veel 'snelle' koolhydraten in, waardoor de bloedsuikerspiegel omhoog schiet. Kies in plaats van een zoet toetje voor wat yoghurt met een stukje fruit.
Iemand met diabetes mag in principe alles eten, dus ook nog best een gebakje. Als hij er wel rekening mee houdt wat hij verder eet die dag. Suikervrije producten zijn niet nodig. Wel is het voor mensen met diabetes extra belangrijk om gezond en regelmatig te eten, en veel te bewegen.
Niks geraffineerds of bewerkts dus. Gewoon puur natuur, zoals het 't lekkerst is. Voor mensen met diabetes heeft dit dus geen tot weinig gevolgen. Pindakaas en andere notenrijke producten staan voor diabetespatiënten zelfs bekend als ontzettend gezonde voedingskeuzes.
Tadaa! Choco Yoco, de eerste chocopasta ter wereld met Nutri-Score A. We smeren allemaal onze bokes en pistoleekes met choco, waarvan we weten dat ze eigenlijk boordevol ongezonde vetten en suikers zitten. Nu we allemaal gezonder proberen te eten en leven, moet dit toch anders kunnen?
#1 Zelfgemaakte Nutella
Kies uw noten of zaden, maak het glutenvrij of zuivelvrij en selecteer uw keuze uit suiker, palmolie of kokosbloesemsuiker voor een natuurlijk gezoet, gezonder alternatief. Ingrediëntenlijst: Hazelnoten, plus dadels, rauwe cacaopoeder, pure vanille en uw keuze uit notenmelk.
Maar dit broodbeleg staat niet in de Schijf van Vijf. Hagelslag en chocoladepasta bevatten veel calorieën, verzadigd vet en suiker. Eet dit daarom niet te veel en niet te vaak.
Gezondheidsleraar Jeffrey Raucci merkt op: "Voor anderen die het als tussendoortje eten en niet erg actief zijn, zitten er veel verzadigde en transvetten in de ingrediënten die kunnen leiden tot een hoog cholesterolgehalte en hart- en vaatziekten." Te veel Nutella eten kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken.
Nutella wordt vaak op de markt gebracht als een gezond ontbijt of tussendoortje, maar het bestaat eigenlijk voor 55% uit suiker. Dit brengt het qua voedingswaarde erg dicht bij alle chocolade snoepjes op de markt .