Met zijn lichtbruine kleur, romige textuur en zoete smaak is melkchocolade waarschijnlijk de populairste smaak chocolade. Het wordt gemaakt door chocoladelikeur (cacaobestanddelen en cacaoboter) te combineren met suiker en melk.
Chocolade is een zeer geliefde en bekende lekkernij. Je kunt het krijgen in de soorten puur, melk en wit. Melkchocolade is van deze drie soorten het meest populair.
Melkchocolade is de meest populaire chocola soort.
De winnaar
De gedecoreerde figuurtjes van Aldi kwamen het best uit de test, met een score van 20,5/25. De chocolade Sinterklaas van Hema (die van 125 g) kaapte de zilveren medaille weg met 19,5/25 en de derde plaats is voor Carrefour met een mooie 18,25/25.
Met stip op nummer één is het alom bekende merk Mars dat meer produceert dan de Marsreep alleen. Snickers, de candybar met nougat vulling met karamel en pindanoten omhult in een laagje chocolade (jullie kennen hem vast wel), wordt door vele bronnen de populairste chocoladereep ter wereld genoemd!
Snickers is de bestverkopende chocoladereep in de Verenigde Staten en wordt geproduceerd door Mars, Inc. Deze klassieke chocoladereep is gemaakt met nougat, karamel en pinda's en is sinds de introductie in 1930 een favoriet onder Amerikanen.
1. Snickers, verschillende locaties . Rijk aan nougat, pinda en karamel, deze chocoladetraktatie is 's werelds bestverkochte reep. Geproduceerd door Mars, Snickers werd voor het eerst gelanceerd in de VS in 1930 en was eigenlijk vernoemd naar het paard van de familie Mars.
Met zijn lichtbruine kleur, romige textuur en zoete smaak wordt melkchocolade algemeen beschouwd als de populairste soort chocolade.
Pure chocolade is veruit de gezondste vorm van de lekkernij, met de minste suiker en, vanwege het cacaogehalte, hogere niveaus van stoffen die de cellen van het lichaam beschermen. Als suiker uw grootste zorg is, raadt Allers aan om te zoeken naar hogere percentages.
Vanwege de hogere concentratie cacao zit pure chocolade vol met verbindingen die goed kunnen zijn voor je hart, zoals flavonoïden. Flavonoïden zijn een soort polyfenolen, wat natuurlijk voorkomende chemicaliën zijn die in planten voorkomen.
De chocoladeletters 'M', 'P' en 'S' zijn het meest populair. Veel Nederlandse namen beginnen met de letter 'M', maar ook de woorden mama en moeder.
Friis-Holm Chokolade (Denemarken) was de meest bekroonde met 16 prijzen, waaronder 7 zilveren en 9 bronzen. Andere meervoudig prijswinnaars dit jaar waren: Fu Wan Chocolate (Taiwan) met 11 prijzen, Kasama Chocolate (Canada) 10 prijzen, Fjåk Chocolate (Noorwegen) 10 prijzen. Een van de hoogste scores ging naar Mary Chocolate Co.
Fu Wan #1 Ping Tung 62% - bekroond als beste pure chocolade ter wereld.
Dagelijks worden in onze fabrieken vele miljoenen tabletten tedere Milka Alpenmelkchocolade geproduceerd. Om ervoor te zorgen dat elke Milka tablet even goed smaakt, wordt de chocolade volgens een uniform recept en in een nauwkeurig gecontroleerd proces geproduceerd.
De aantrekkingskracht ligt in de gladde textuur en klassieke smaak. De populariteit van pure chocolade neemt toe vanwege de gezondheidsvoordelen en rijke smaken. Witte chocolade is minder populair , slechts 11% van de Amerikanen geeft de voorkeur aan witte chocolade.
Consumer Reports zei dat veiligere keuzes onder andere Mast Organic pure chocolade, Taza chocolade, Ghiardelli en Valrhona zijn. "Er zijn veganistische 'melkchocolaatjes' die de hoeveelheid cacao zouden verdunnen, en daarom theoretisch gezien lood en cadmium zouden bevatten die je binnenkrijgt," zei Hunnes.
Chocolade met veel cacao en polyfenolen verbetert de bloeddruk bij patiënten met diabetes en hypertensie. Shin, JH, et al. (2022). Consumptie van pure chocolade met 85% cacao verbetert de stemming in samenhang met veranderingen in de darmmicroben bij gezonde volwassenen : een gerandomiseerde gecontroleerde studie.
Om het meeste "gezondheidsvoordeel" te krijgen, kies je voor pure chocolade (70-80% cacao) met de minste hoeveelheid toegevoegde suiker . "Ik denk dat een sleutel tot succes op de lange termijn met een gezond dieet is om af en toe te genieten - of het nu een klein dessert is of een groot stuk pure chocolade," zegt gediplomeerd diëtiste Haley Dockrey.
Snickers is een van de bekendste chocolade- en snoeprepenmerken in de Verenigde Staten. Ongeveer 93 procent van de internetrespondenten is bekend met Snickers.
Ondanks de romige textuur en zoete smaak, staat witte chocolade onderaan de voorkeurslijst van veel chocoladeliefhebbers. In een recent onderzoek kreeg het slechts 11% van de stemmen, wat het de minst populaire chocoladesoort maakt.
Vrouwen en mannen geven evenveel de voorkeur aan melkchocolade (respectievelijk 50% en 47%) als aan pure (respectievelijk 35% en 33%) en witte chocolade (elk 11%).
Snickers en Reese's Peanut Butter Cups staan bovenaan de lijst.
De reep van chocolademerk To'ak is met een prijs van 230 euro de duurste ter wereld. De makers selecteren zeldzame cacaobonen uit Ecuador met de hand om deze reep, die 85 procent pure cacao bevat, samen te stellen. Daarna volgt een ambachtelijk productieproces dat in totaal 36 stappen omvat.
Zwitserland, het land waar NESTLÉ chocolade oorspronkelijk vandaan komt, staat op nummer 1 met 11,4 kg chocolade per persoon per jaar. Maar de nummers 2 en 3 komen daar vlak achteraan, in Duitsland en Engeland wordt genoten van ruim 9 kg chocolade per persoon per jaar.