Zo behoud je smaak en vitamines zo goed mogelijk: Vries zacht fruit als
Fruit invriezen
Veel soorten fruit kunnen ingevroren worden, waardoor ze gemakkelijk worden geïntegreerd in een breed scala aan gerechten. Een handige methode is het gebruik van ijsblokjesbakjes om vers geperst sap of kleine stukjes fruit in te vriezen, gemengd met water.
bevroren fruit kun je ongeveer 3-4 maanden in de diepvries bewaren. vries fruit dat je hebt laten ontdooien, niet weer in maar gebruik het meteen. plak een etiketje met de datum op het zakje/bakje met fruit. gebruik ziplock zakjes of plastic bakjes om het fruit in in te vriezen in plaats van boterhamzakjes.
Vries de plakjes banaan afzonderlijk in door plakjes van ongeveer twee tot drie centimeter dik op een bakplaat in een enkele laag op bakpapier te leggen. Leg ze twee tot drie uur in de diepvries tot ze stevig zijn. Zodra je bananenplakjes zijn ingevroren, verzamel je ze en doe je ze in een bakje of zakje.
Hoe bananenschijfjes in te vriezen. Schil je bananen en snijd ze in ½-inch-dikke schijfjes. Leg de schijfjes op een schaal en zet ze in de vriezer, en vries ze in tot ze stevig zijn. Doe ze dan in een gelabelde hersluitbare diepvrieszak, zorg ervoor dat je alle overtollige lucht verwijdert voordat je ze afsluit.
Bessen kun je 1-3 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt ze ook invriezen: leg de bessen naast elkaar op een plat bord en laat ze bevriezen. Verpak ze daarna in een plastic bakje of diepvrieszakje en stop ze weer in de vriezer. In de diepvries (bij - 18°C) kunnen de bessen een paar maanden bewaard worden.
Wil je de aardbeien nog langer bewaren? Vries ze in! Was de aardbeien, haal de kroon eraf, dep ze droog en leg ze verspreid in een bak of plaat in de vriezer. Laat de aardbeien los van elkaar bevriezen zodat ze niet aan elkaar vast vriezen.
Je kunt frambozen prima invriezen. Leg de frambozen naast elkaar op vel bakpapier en vries ze in. Verpak ze daarna in goed gesloten plastic zakjes of bakjes en stop ze weer in de vriezer. In de diepvries (bij -18°C) kunnen de frambozen 8 tot 12 maanden bewaard worden.
Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar blauwe bessen kun je best niet spoelen tot je ze gaat eten. Ze hebben van nature een beschermlaagje, waardoor ze langer vers blijven.
Ja, je moet altijd een diepvrieszak gebruiken als je bananen invriest , of je nu bananen in plakjes of heel invriest. Je kunt een wegwerpbare plastic diepvrieszak gebruiken of een herbruikbare siliconen zak.
Vries bananen tot 3 maanden in. Ontdooien: Haal de bevroren bananen uit de vriezer en laat ze 2 uur ontdooien op kamertemperatuur, of een nacht in de koelkast . U kunt ze ook ontdooien in uw magnetron op 50% vermogen. De tijd varieert afhankelijk van uw magnetron, maar voor 4-5 bananen duurt dit waarschijnlijk ongeveer 3 minuten.
Als uw bevroren bananenschijfjes, -stukjes of -puree echter bruin worden, is de container of zak niet luchtdicht . Zorg ervoor dat u alle lucht uit de zakken of containers duwt voordat u ze afsluit en invriest. Doe dit elke keer dat u de container opent om eventuele bananenstukjes te verwijderen.
Bananen groeien in warme klimaten, dus ze zijn niet gewend aan de kou. Als ze op een koude temperatuur worden bewaard, worden de enzymen die ze laten rijpen geremd. En als die enzymen inactief worden, werken andere enzymen efficiënter. Sommige veroorzaken celschade, terwijl andere (bruinende enzymen) ervoor zorgen dat de schil zwart wordt.
Snijd de bananen dwars doormidden, zodat er 1/2 tot 3/4-inch dikke plakken ontstaan. Leg de bananenplakken in een enkele laag op een bakplaat bekleed met bakpapier . Vries ze snel in tot de plakken stevig zijn, ongeveer 2 uur.
Flexibele zakken of verpakkingen (plastic diepvrieszakken, diepvriespapier en zwaar aluminiumfolie) zijn het beste voor het invriezen van voedselproducten met weinig of geen vloeistof . Vacuümverpakkingen verwijderen meer zuurstof dan andere invriesmethoden (raadpleeg de instructies van de fabrikant.)
Bevroren bananen kunnen worden gemengd met uw favoriete fruit en smaken om een romige smoothie te maken of gemengd met een vleugje melk om een dik en dromerig bevroren dessert te maken. Wees niet ongerust als uw bevroren bananen bruin worden, het is volkomen normaal!
Gooi gewoon vier bevroren bananen in een blender en draai ze goed door . Als je van softijs houdt, eet het dan meteen op (en een paar eetlepels melk toevoegen aan de blender kan geen kwaad, maar het is niet per se nodig).
Ik heb ontdekt dat ongeveer ¾ – 1 kopje van ½ inch plakjes banaan gelijk is aan bijna 1 grote banaan . Doe na het invriezen van de plakjes een snelle meting om te zien hoeveel kopjes 1 banaan is voor eenvoudiger meten voor recepten.
Bananen zijn gevoelig voor koudebederf. Bewaar ze op een droge, koele, donkere plek, maar niet in de koelkast. Avocado's en tomaten, rijpt of bederft sneller als je het bij bananen bewaart. Bananen kun je langer goed houden door de bovenkant van een tros in te wikkelen met vershoudfolie.
Diepvriesfruit voor tandjes krijgen
Probeer in plaats daarvan eens een bevroren bananenlolly te maken door een ijsstokje in een halve gepelde banaan te steken (en deze vervolgens een paar uur in te vriezen) . U kunt ook een speer of een groot driehoekig stuk watermeloen of ananas invriezen dat groot genoeg is voor uw baby om vast te houden en voorzichtig op te knagen.
Ja! Dit is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je geen rijpe bananen verspilt. Schil ze en vacuüm ze voor extra houdbaarheid, of stop ze in de vriezer! Op die manier heb je het hoofdingrediënt klaarstaan als je bent geïnspireerd om bananenbrood of een smoothie te maken.
Van alle groenten en fruit in de Nederlandse supermarkten bevatten aardbeien de meeste restanten van pesticiden. Dat schrijft de Nederlandse krant Trouw vandaag.
De spijsvertering bevordert en diarree wordt bestreden
Blauwe bessen bevatten vezels die de darmwerking ondersteunen en de stoelgang reguleren. Daarnaast hebben de antioxidanten in blauwe bessen een ontstekingsremmende werking, wat kan helpen bij de behandeling van diarree en andere darmproblemen.
Omdat blauwe bessen boordevol vitamines en mineralen zitten, heeft het eten ervan super veel gezondheidsvoordelen. Toch kun je ze beter niet in combinatie met zuivel eten.