Fu Wan #1 Ping Tung 62% - bekroond als beste pure chocolade ter wereld.
En Soma, wereldtoppers uit Canada . En ohja, de Guasare van Soma is ook bekroond tot beste chocolade ter wereld… Maar: Eigenlijk heb je er weinig aan te weten wat onze favorieten zijn. Wij kennen al veel, hebben duizenden chocolades geproefd, onze persoonlijke voorkeuren hebben zich ontwikkeld.
Topkwaliteit. Je kunt het niet ontkennen: Belgische chocolade is van topkwaliteit. De cacaobonen die ervoor gebruikt zijn, zijn de allerbeste in hun soort en worden tijdens het verwerkingsproces op de best mogelijke manier behandeld.
Chocolatier van het Jaar 2024 voor Brussel
Yasushi Sasaki staat symbool voor verfijning en precisie. Met een obsessie voor zuivere smaken en het gebruik van verschillende 'origin' chocolades, heeft hij het hart van de jury en vele chocoladeliefhebbers gewonnen.
Friis-Holm Chokolade (Denemarken) was de meest bekroonde met 16 prijzen, waaronder 7 zilveren en 9 bronzen. Andere meervoudig prijswinnaars dit jaar waren: Fu Wan Chocolate (Taiwan) met 11 prijzen, Kasama Chocolate (Canada) 10 prijzen, Fjåk Chocolate (Noorwegen) 10 prijzen. Een van de hoogste scores ging naar Mary Chocolate Co.
De bonen die gebruikt worden voor Belgische chocolade zijn van een superieure kwaliteit, onder andere omdat hun herkomst en oogst zorgvuldig geselecteerd worden. Bovendien worden de cacaobonen erg fijn gemalen waardoor Belgische chocolade een zeer fijne structuur heeft (van 15 tot 18 micron).
De pure chocolade van Amedei, Amedei Porcelana , wordt vaak de duurste chocolade ter wereld genoemd. Het heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder “Best bean to bar”, “Best Dark Chocolate Bar” en de “Golden Bean Award” (Academy of Chocolate Awards).
Chocoladeliefhebbers watertanden vast bij het zien van bovenstaande foto en voor velen onder ons zal het ook daar bij blijven. De reep van chocolademerk To'ak is met haar 260 dollar - omgerekend 229,29 euro - de duurste ter wereld.
Energiebesparing. In een klein dorpje in het hart van België, in Wieze om precies te zijn, staat de grootste chocoladefabriek van de wereld.
Sinds 2002 is Carlo Midiri eigenaar van patisserie en chocolaterie George Vis in Noordwijk. Hij geldt nu als de beste chocolatier van Nederland. Ook won hij al verschillende prijzen, waaronder de Dutch Pastry Award, een vakwedstrijd op het allerhoogste niveau.
Ecuador is de thuisbasis van enkele van de beste cacaobonen ter wereld. Slechts ongeveer 5% van de cacao in de wereld is gelabeld als "Fine Aroma", en Ecuador produceert er bijna 63% van.
Wist jij dat Brussels Airport het grootste verkooppunt van chocolade is ter wereld? Er wordt zo'n 1,5 kg chocolade verkocht per minuut, zo'n 2 ton per dag en meer dan 800 ton per jaar.
Zwitserland, het land waar NESTLÉ chocolade oorspronkelijk vandaan komt, staat op nummer 1 met 11,4 kg chocolade per persoon per jaar. Maar de nummers 2 en 3 komen daar vlak achteraan, in Duitsland en Engeland wordt genoten van ruim 9 kg chocolade per persoon per jaar.
In principe kan gezegd worden dat de algemene cacaokwaliteit van Lindt Chocolade niet beter is dan die van andere supermarktpralines. Afhankelijk van het productsegment vind je alleen kwaliteiten die de koper met Lindt associeert in het prijssegment, dat ook voor Lindt duurder is.
Laat witte chocolade het liefste links liggen
Het is juist de cacaopoeder die de gezonde antioxidanten (polyfenolen) bevat. Witte chocolade bevat dus geen stoffen die gezondheidsvoordelen opleveren, daarnaast bevat het ook nog eens veel suiker.
Dagelijks worden in onze fabrieken vele miljoenen tabletten tedere Milka Alpenmelkchocolade geproduceerd. Om ervoor te zorgen dat elke Milka tablet even goed smaakt, wordt de chocolade volgens een uniform recept en in een nauwkeurig gecontroleerd proces geproduceerd.
Callebaut blijft een 100% Belgisch merk: alle Finest Belgian Chocolate wordt van boon tot chocolade in België gemaakt.
The Barry Callebaut Company begon in 1850 met de familie Callebaut. Deze zeer ondernemende familie richtte in 1911 een chocoladebedrijf op om de bestaande zuivelfabriek en brouwerij uit te breiden. Een eeuw later was het familiebedrijf uitgegroeid tot een internationaal bedrijf.
Callebaut is nog steeds een 100% Belgisch merk: al haar beste Belgische chocolade wordt nog steeds in België geproduceerd, van boon tot reep.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
To'ak Chocolate uit Ecuador staat bovenaan de lijst van duurste chocolade ter wereld. De prijs is $685 (ongeveer ₹57.100) voor een reep van 1,5 ounce. Een voormalige Wall Street-handelaar Jerry Toth richtte To'ak op terwijl hij op jacht was naar de beste cacaobonen uit de regenwouden van Ecuador.
De cacaoprijs op de groothandelsmarkt is namelijk gestegen tot het hoogste niveau in meer dan tien jaar. Dit komt vooral omdat de productie in West-Afrika, goed voor twee derde van de wereldwijde cacao-oogst, wordt getroffen door tegenslagen.
Lindt gebruikt uitsluitend de fijnste cacaobonen, die op een unieke manier worden geroosterd en vermalen. En het was de uitvinding van Lindt – de conche in 1879 – die het mogelijk maakte om voor het eerst chocolade te produceren die kon wat we nu allemaal zo lekker vinden: smelten.
Criollo is een zeer zeldzame en kostbare cacaosoort die jarenlang met uitsterven werd bedreigd. Het is de cacao van de Maya's en de Azteken, waarvan de teelt geleidelijk is stopgezet vanwege de lage opbrengst. Het is een delicate cacao en maakt slechts 0,01% uit van de wereldwijde cacaoproductie.
Als je een chocolaatje wilt met gezondheidsvoordelen, dan is pure chocolade de beste keuze. Zoekt u echter iets romigs en heerlijks, dan is witte chocolade de beste keuze. Welke soort chocolade je ook kiest, zorg ervoor dat je er met mate van geniet!