In een dadel zit veel suiker. In gedroogde dadels meer dan verse dadels. Daarom adviseren we om van gedroogd fruit maximaal 20 gram per dag te eten.
De gedroogde dadel bevat 60 gram suiker per 100 gram, terwijl de verse dadel 33 gram suiker per 100 gram bevat. De verse dadel is de meest gezonde optie maar ook de gedroogde dadel bevat nog tal van gezonde voedingsstoffen.
Goed nieuws: dadels zijn fruit. Zoals je weet is fruit heel goed voor ons. Zowel verse als gedroogde dadels zijn gezond om te eten. Daarom staan ze allebei in de Schijf van Vijf.
In de vrucht zitten veel vezels en kalium. De verse variant bevat ook nog eens vitamine C. Wel is het advies om maximaal 3 gedroogde dadels per dag te eten. Gesuikerde dadels en dadelstroop staan dan weer niet in de Schijf van Vijf.
Ondanks al deze geweldige voedingsstoffen en mineralen is het geen goed idee om enorme hoeveelheden dadels te eten. Ze hebben namelijk, naast veel fruitsuikers, ook een laxerende werking. Toch jammer als je de rest van je dag op het toilet doorbrengt! Daarnaast moet je goed oppassen welke dadels je koopt.
Maar waarom een oneven aantal dadels eten? Net als een dadel eten na het vasten, is dit een traditie. De Islamitische overlevering stelt dat de profeet Mohammed het vasten altijd brak met een oneven aantal dadels. Daarnaast dronk hij melk.
(1) Er zitten dus veel voordelen aan een banaan maar als je de vergelijking maakt met de Sukkary dadel is deze kleine baas in verhouding hoger in micronutriënten. Ook wel mineralen en spoorelementen genoemd. Daarbij bomvol aan goede energie, voedingsvezels, vitamine, mineralen en ook anti-oxidanten.
De Medjoul dadel is een palmboombes, dikker en zachter dan andere dadels. Dat maakt deze biologische dadel tot een zalige traktatie. U kunt ze zo eten, verwerken in zowel zoete als hartige gerechten en ze zijn bij uitstek geschikt om te vullen met kaas, monchou of een noot.
Hoewel dadels veel suikers en calorieën bevatten, helpen ze bij het afvallen, mits je er niet te veel van eet. De antioxidanten erin stimuleren de spijsvertering en de stofwisseling, en geven ook een verzadigd gevoel, waardoor je minder trek hebt.
Dadels en rozijnen bieden een combinatie van ijzer en vitamine C. Vijgen daarentegen zitten boordevol ijzer, magnesium, vitamine A en foliumzuur. Het consumeren van een handvol gedroogde vijgen en rozijnen en twee of drie dadels in de ochtend kan u direct energie geven en uw hemoglobinegehalte verbeteren.
Spijsvertering
Het kalium die de dadels bevatten, kan als behandeling werken tegen maagpijn en diarree. Dadels versterken ook de goede bacteriën in de maag.
De consumptie van 100 gram dadels kan meer dan 15% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van deze mineralen leveren. Daarnaast is de hoeveelheid ijzer in dadels ongeveer 0,3 mg tot 10,4 mg per 100 gram. Daarom zal het eten van een paar dadels per dag uw lichaam voorzien van de dagelijkse hoeveelheid ijzer.
Medjoul dadels worden over het algemeen beschouwd als de "beste" dadels ter wereld.
Verse of ontdooide dadels zijn 2 dagen houdbaar in een plastic zakje in de koelkast. Gedroogde dadels zijn lang houdbaar, wel maanden.
Ze zijn een rijke bron van mineralen, vezels en vitaminen; Ze kunnen helpen tegen darmklachten zoals constipatie en diarree; Het zijn echte energiebommetjes door de aanwezige natuurlijke suikers; Ze kunnen je spijvertering bevorderen, doordat ze de goede bacteriën in de maag versterken.
Medjool dadels
Een van de populairste dadels die groot, zacht en een van de meest smaakvolle dadels is van alle verschillende soorten die worden geteeld. Ze smaken uitstekend als ze vers worden gegeten vanwege hun hoge vochtgehalte. Medjool-dadels blijven 12-15 dagen goed bij kamertemperatuur.
Gewichtstoename: Dadels kunnen, wanneer ze in overmaat worden geconsumeerd, leiden tot gewichtstoename vanwege het hoge caloriegehalte . Het is dus essentieel om dadels met mate te consumeren. Bloedsuiker: Omdat dadels natuurlijke suikers bevatten, kan het eten ervan in overmaat de bloedsuikerspiegel verhogen.
Simpel gezegd, de concentratie mineralen en vitaminen in gedroogde dadels is hoger dan in natte dadels. Als gevolg hiervan is de smaak van gedroogde dadels sterk. Bovendien blijven gedroogde dadels langer houdbaar dan natte dadels . Hoewel verse dadels moeilijk te kauwen zijn, worden ze geconsumeerd vanwege hun hoge concentratie vezels.
Sommige mensen vragen zich af wat de voordelen zijn van het eten van dadels op een lege maag. Ze willen weten wat de voordelen of mogelijke nadelen zijn van het eten van dadels voor het ontbijt. Dadels elke ochtend op een lege maag eten kan helpen om je lichaam een energieboost te geven en om af te vallen .
Het lijdt geen twijfel dat Deglet Noor dadels geliefd zijn bij miljoenen mensen over de hele wereld. Vanwege het lagere vochtgehalte is het de favoriete dadelsoort om te gebruiken bij het koken en bakken! In tegenstelling tot Medjool dadels, is de Deglet Noor in staat om zijn consistentie te behouden tijdens het hele bak- en kookproces.
Een 'normale' dadel (een ontpitte dadel in het bakschap) is vaak half zo groot als een Medjool-dadel en minder taai, gebruik 2-3 om een Medjool-dadel te vervangen . Als u een ontpitte droge dadel gebruikt ter vervanging van een Medjool-dadel, week ze dan 5 minuten in heet water voordat u ze gebruikt.
Het binnenkrijgen van voldoende vezels is belangrijk voor je gehele gezondheid. Het eten van dadels is een goede manier om je vezelinname te verhogen, want ze zitten vol vezels. Dit houdt in dat dadels ook heel goed zijn voor je spijsvertering en ze bevorderen een regelmatige stoelgang.
Waarom moet je een oneven aantal dadels eten? Deze combinatie staat voor geluk, voorspoed en vruchtbaarheid. Men eet er altijd 1 of 3 of meer, maar altijd een oneven aantal. Omdat de profeet Mohammed dit ook deed, en de meeste moslims op dezelfde manier proberen te leven als hij.
Vijgen zijn gezonder dan de dadel. Ze bevatten veel meer vezels en ongeveer hetzelfde aantal aan vitaminen en mineralen. Gedroogde vijgen bevatten aardig wat vitamine B6, vitamine C en vitamine B11. Ze zijn ook erg rijk aan kalium.
Gezonde kant
Dadels bevatten natuurlijk vezels en vitaminen, wat kan helpen bij darmklachten als constipatie, bijvoorbeeld. Ze brengen je spijsverteringskanaal in balans. Ook kunnen dadels helpen bij het verlagen van je cholesterol, bevatten ze veel ijzer en ondersteunen ze de functie van je lever.