Voeg een royale scheut azijn toe tot je het zuur in het water proeft. De azijn zorgt ervoor dat het eiwit straks beter stolt. Doe er in geen geval zout in, want dat werkt averechts. Breek elk ei in een aparte koffiekop.
Hoewel zout en azijn het eiwit kunnen helpen coaguleren, kunnen ze ook de smaak van het ei beïnvloeden. Een ei pocheren zonder azijn of zout, dus. Breek vervolgens voorzichtig een ei in een kleine kom. Dit helpt om te voorkomen dat eventuele schaalstukjes in het kokende water belanden.
Kies voor verse eieren en voeg wat azijn aan het water toe. Het zure element zorgt ervoor dat het eiwit bij elkaar blijft en voorkomt dat de eierdooiers stuk gaan. Voeg geen zout toe aan het kookwater.
Als je het ei te lang in de pan laat zitten, dan krijgt het eiwit een structuur die lijkt op rubber en wordt het eigeel hard. Dit is juist niet wat je wilt bij een gepocheerd ei.
"Azijn is een van nature zuur materiaal. Als we dus een paar druppels azijn aan het kokende water toevoegen , versnelt dat de denaturatie. Dat gebeurt sneller en het gepocheerde ei behoudt zijn vorm beter ."
Voeg een royale scheut azijn toe tot je het zuur in het water proeft. De azijn zorgt ervoor dat het eiwit straks beter stolt. Doe er in geen geval zout in, want dat werkt averechts. Breek elk ei in een aparte koffiekop.
Als je deze eierschaal in azijn (wat ongeveer 4% azijnzuur is) weekt, start je een chemische reactie die de calciumcarbonaatschaal oplost . Het azijnzuur reageert met het calciumcarbonaat in de eierschaal en laat koolstofdioxidegas vrij dat je als bubbels op de schaal ziet.
Naarmate een ei ouder wordt, beginnen de eiwitten in het eiwit zich te scheiden, waardoor het wateriger wordt . Dit veroorzaakt de dunne, dunne draden die je soms krijgt tijdens het pocheren. Om dit te voorkomen, breek je je ei in een fijne zeef. Dit zal het vloeibare eiwit scheiden, waardoor je alleen de delen overhoudt die je zou moeten gebruiken.
Eieren zijn dan ook heel veelzijdig en supergezond: ze zijn rijk aan antioxidanten, ijzer en eiwitten, maar barsten ook van de vitamines B2, B12 en D. Oh ja, één gekookt of gepocheerd eitje bevat zo'n 75 calorieën, dus het is ook nog eens goed voor je slanke lijn!
Naarmate het ei ouder wordt, wordt het eiwit vloeibaarder. Dus hoe vloeibaarder het eiwit, hoe ouder het ei. Als het ei zinkt en plat op de bodem ligt, is het erg vers . Als het ei schuin op de bodem ligt, is het iets ouder.
De azijn in het water zorgt ervoor dat de eieren makkelijker te pellen zijn . Dit is waarom: het zuur in de azijn lost niet alleen een deel van het calciumcarbonaat in de schaal op, het helpt ook om het eiwit sneller te laten stollen. Door de hardgekookte eieren onder koud stromend water te houden terwijl je ze pelt, kun je de schaal losmaken van het vlies.
Azijn ontkalkt, ontvet en doodt bacteriën en is daarom ideaal voor de dagelijkse schoonmaak in huis. Verder verdrijft het nare luchtjes en is het milieuvriendelijk. Ik gebruik azijn voor het schoonmaken van het aanrecht, het fornuis, de eettafel, de wasbak, het toilet, spiegels, ramen en nog veel meer.
Door azijn aan het water toe te voegen, kunnen de eiwitten in het eiwit sneller stollen, waardoor eventuele scheurtjes in het ei verder worden gedicht.
Vul je pan minstens 4 inch diep met water en breng zachtjes aan de kook. Voeg een flinke snuf zout en een beetje azijn toe. Het zout helpt de eieren te kruiden en de azijn helpt de eiwitten bij elkaar te houden terwijl ze gepocheerd worden. De azijn is optioneel, maar ik gebruik het als ik eieren pocheer .
Doe een beetje azijn of zout of azijn in het water. Breekt het ei toch, dan stolt het eiwit sneller. Bye, witte draden.
Je kunt gepocheerde eieren ook een hele dag van tevoren maken voor een groep . Doe de gekookte eieren uit het hete water direct in een kom met ijswater. Zet deze kom in de koelkast tot het bijna tijd is om te eten. Verwarm de gepocheerde eieren in een pan met zachtjes kokend water tot ze helemaal warm zijn, 30 tot 60 seconden.
Over het algemeen veroorzaken kortere en lagere kookmethoden minder cholesteroloxidatie en helpen ze de meeste voedingsstoffen van het ei te behouden. Om deze reden zijn gepocheerde en gekookte (harde of zachte) eieren misschien wel het gezondst om te eten . Deze kookmethoden voegen ook geen onnodige calorieën toe.
Ei pocheren in een zakje, dat kan niet misgaan!
Je hebt hiervoor geen azijn nodig, dus je zet gewoon een pan water op het vuur en als het water kookt zet je het vuur laag. Neem een stukje huishoudfolie van ongeveer 30×30 cm. Wrijf dit in met een dun laagje olie.
Voor de meeste gezonde volwassenen is het veilig om 1-2 eieren per dag te eten, afhankelijk van hoeveel andere cholesterol er in uw dieet zit . Als u al een hoog cholesterol of andere risicofactoren voor hartziekten hebt, is het misschien het beste om niet meer dan 4-5 eieren per week te eten.
Gebruik azijn
Een ei pocheren in een beetje azijn helpt het ei zijn vorm te behouden tijdens het pocheren. De azijn helpt de eiwitten sneller te koken, waardoor het ei beter bij elkaar blijft. Slechts een eetlepel azijn aan je water toevoegen kan al het verschil maken.
De sleutel is 100% de temperatuur van het water . Het eiwit kookt op een lagere temperatuur dan de dooier, dus voor een zachte dooier, houd het water net heet genoeg om het eiwit te laten stollen, maar niet heter, en je hebt een perfect gepocheerd ei (in ongeveer dezelfde tijd als het…
Veelvoorkomende fouten die mensen maken bij het pocheren van eieren zijn het gebruiken van te heet of te koud water, het roeren van het water of het overbelasten van de pan . Zorg ervoor dat het water zachtjes kookt (niet kookt) wanneer je begint met pocheren en dat je een timer instelt om te voorkomen dat je ze te gaar kookt.
Wanneer azijn aan eieren wordt toegevoegd, combineert het azijnzuur met het calciumcarbonaat in de eierschaal om koolstofdioxidegas en calciumacetaat te produceren. Deze reactie creëert een zure omgeving in de container, waardoor de eiwitten kunnen denatureren en ondoorzichtig en rubberachtig kunnen worden .
Azijn is antibacterieel, ontvettend en heeft reinigende eigenschappen. Bovendien is het een heel mild zuur en dus makkelijk biologisch afbreekbaar. Ontdek waarvoor je azijn allemaal kan gebruiken.
Azijn verstoort de spijsvertering, waardoor het lichaam minder voeding krijgt en onzuiverheden in de bloedbaan terechtkomen. Azijn geeft maag- en darm ongemak: De hoge zuurgraad van azijn kan problemen veroorzaken zoals zure reflux, brandend maagzuur of maagpijn bij gevoelige personen.