Het toilet is de meest vervuilde zone van het huis, door de aanwezigheid van een grotere hoeveelheid bacteriën. Schuursponsjes en keukendoeken. Hier kunnen zich even veel micro-organismen verzamelen als in het toilet en slechts in 20% van de huizen worden ze correct gedesinfecteerd.
Je toetsenbord, het gele doekje op het aanrecht, de deurklink, al dan niet van het toilet; allemaal voorbeelden van eldorado's voor bacteriën. Heb je smetvrees? Lees dan vooral niet verder. Veel mensen vermoeden dat een toiletbril een van de grootste verzamelplaatsen van bacteriën is.
Op verschillende plekken op het lichaam zitten veel bacteriën. Vooral in de darmen, in de keel en mond en op de huid zijn ze sterk geconcentreerd.
De keuken heeft de titel van "meest vieze plek in huis", waar bacteriële besmetting veel vaker voorkomt dan in de badkamer. Bijvoorbeeld: keukendoeken, handdoeken en sponzen staan bekend om hun bacteriële besmetting.
Zo bevinden zich op de huid één tot tien miljard bacteriën, gemiddeld tegen de 50.000 per vierkante centimeter. Het drukst bevolkt zijn de plekken waar het warm, vochtig en donker is: in de oksels, de bilnaad en tussen de tenen.
De keuken
De National Sanitation Foundation (NSF) ontdekte dat plekken waar voedsel wordt bewaard of bereid meer bacteriën en fecale besmetting bevatten dan andere plekken in huis. Meer dan 75 procent van de afwassponsjes en -doeken bevatte Salmonella, E. coli en fecale materie, vergeleken met 9 procent op de hendels van de badkamerkranen.
Navel : Nogmaals, geen enkele hoeveelheid tijd die je onder de douche doorbrengt, kan je helpen om de navel volledig schoon te maken. Er zitten ongeveer 2000 soorten bacteriën in en gezien de verborgen en warme aard (vergeleken met de rest van de lichaamstemperatuur), zijn ze ideaal voor bacteriegroei.
Microben bewonen bijna elk deel van het menselijk lichaam, leven op de huid, in de darmen en in de neus . Soms veroorzaken ze ziekte, maar meestal leven micro-organismen in harmonie met hun menselijke gastheren, en vervullen ze vitale functies die essentieel zijn voor het overleven van de mens.
Van alle lichaamsdelen waar normaal gesproken een microbenpopulatie aanwezig is, herbergt de menselijke darm, met name de dikke darm , het grootste aantal en de grootste diversiteit aan organismen, met name bacteriën.
Op nummer 1 van de lijst staat volgens de organisatie de Acinetobacter baumannii, een ziekenhuisbacterie. Vooral de luchtwegen en de longen worden aangetast door de bacterie. Maar ook salmonella, staphylociccus aureus of Neisseria gonorrhoeae komen op de lijst voor.
Penicilline-antibiotica doden vele soorten bacteriën en hebben een goede opname in het lichaam. Ze remmen een eiwit dat een belangrijk is bij de bacteriegroei waardoor de bacterie doodgaat. Een aantal penicilline-antibiotica heeft een specifieke werking tegen bepaalde soorten ziekteverwekkers.
Een temperatuur tussen 10 °C en 40 °C. Onder het vriespunt delen ze zich niet meer, maar blijven ze wel in leven als in een soort winterslaap. Bij temperaturen hoger dan 75 °C, bijvoorbeeld tijdens het koken, gaan bacteriën dood. Voedingsstoffen als eiwitten en koolhydraten in de buurt.
Desinfectie is het onschadelijk maken van micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen op (levenloze) oppervlakken, of intacte huid. Dit kan met bijvoorbeeld alcohol. Schoonmaken met water en zeep of allesreiniger zorgt er ook voor dat het aantal micro-organismen kleiner wordt.
Om te kunnen leven hebben bacterien zuurstof nodig, een lekker temperatuurtje tussen de 20 en 50 graden, voedsel in de vorm van dode organismen en voldoende water. Als alle voorwaarde gunstig zijn kunnen bacterien zich snel delen en uitgroeien tot zichtbare stipjes (kolonies).
Je kleding kan salmonella, hepatitis en andere virussen herbergen . "Als je in de forensenbus, trein, metro, op de crèche, op school of op je werk zit, kun je allerlei bacteriën en mogelijk virussen en schimmels oppikken en ze vervolgens mee naar huis nemen", zegt Jason Tetro, microbiologieonderzoeker.
Temperaturen tussen 10 °C en 40 °C. Onder het vriespunt delen de bacteriën zich niet meer, maar gaan ze in een winterslaap. Bij temperaturen boven de 75 °C gaan bacteriën dood. Dit is wanneer u eten kookt bijvoorbeeld.
Ze leven in water, aarde en in de lucht . Het menselijk lichaam herbergt ook miljoenen van deze microben. Sommige microben maken ons ziek, andere zijn belangrijk voor onze gezondheid. De meest voorkomende soorten zijn bacteriën, virussen en schimmels.
In en op je lichaam zitten zo'n honderd miljard micro-organismen; honderden verschillende soorten bacteriën, schimmels en virussen. Op de huid, in de mond, in de vagina, en vooral in de darm. Samen vormen ze het microbioom. Een mens bestaat uit evenveel bacteriën als menselijke cellen.
Ieuw: dit zijn de drie vieste lichaamsdelen (die je vaak vergeet te wassen) Haren wassen, armen scrubben, oksels schoonschrobben: het is een halve work-out om je lichaam schoon te maken onder de douche of in bad.
Wat is het schoonste deel van het lichaam van een vrouw? Het bindvlies (de ogen) . De urinewegen zijn normaal gesproken ook steriel.
Was de plooien en de oksels van uw lichaam.
Schrob je huid met een ruwe spons of doek die helpt om alle dode en stervende huidcellen te verwijderen. Zorg ervoor dat je overal twee keer wrijft, een keer tijdens het reinigen met zeep en een tweede keer tijdens het afspoelen tijdens de laatste spoeling.
Keukenbladen, gootstenen en snijplanken behoren tot de vuilste plekken in uw huis. Ze zijn namelijk ook ideale broedplaatsen voor bacteriën.
Denkt u dat het toilet de vuilste plek in huis is? Dan heeft u het mis. " Er zitten meer fecale bacteriën in uw gootsteen dan in een toilet nadat u het hebt doorgespoeld ," aldus microbioloog Charles Gerba, beter bekend als "Dr. Germ."
Het toilet is de meest vervuilde zone van het huis, door de aanwezigheid van een grotere hoeveelheid bacteriën. Schuursponsjes en keukendoeken.