Zwitserland, het land waar NESTLÉ chocolade oorspronkelijk vandaan komt, staat op nummer 1 met 11,4 kg chocolade per persoon per jaar. Maar de nummers 2 en 3 komen daar vlak achteraan, in Duitsland en Engeland wordt genoten van ruim 9 kg chocolade per persoon per jaar.
Zwitserland, het land dat bekendstaat om zijn chocola, voert de lijst aan. Daarna volgen Zweden en Denemarken. Nederland vormt samen met landen als Duitsland, België, Frankrijk, Ierland en de VS de middenmoot. China, Japan en Brazilië zijn de hekkensluiters.
Waarom staat België eigenlijk bekend als het land van de chocolade? - Libelle Lekker.
In Europa wonen veruit de meeste consumenten van chocolade en andere cacaoproducten met 45% van de wereldomzet. Het land waar in 2017 de meeste chocolade werd gegeten was Zwitserland met 8,8 kg per persoon per jaar. Daarna volgden Oostenrijk met 9,5 en Duitsland met 8,7 kg.
Melkchocolade is de meest populaire chocola soort.
Naast dat rijst voedzaam en praktisch is, is het natuurlijk ook gewoon enorm lekker. Je kunt met rijst dan ook alle kanten op, denk aan een zoete rijstepap of een hartige roerbakschotel. Dit alles bij elkaar maakt rijst dus het meest gegeten voedsel ter wereld.
Snickers is een van de bekendste chocolade- en snoeprepenmerken in de Verenigde Staten. Ongeveer 93 procent van de internetrespondenten is bekend met Snickers.
Zwitserland heeft de eer om de meeste chocolade per hoofd van de bevolking te consumeren. De Zwitsers staan bekend om hun liefde voor chocolade, een reputatie die goed wordt ondersteund door statistieken die hun hoge consumptieniveaus laten zien.
Zwitserland is het land dat verantwoordelijk is voor de meeste chocolade die per hoofd van de bevolking wordt geconsumeerd. Hoewel er zeker landen op de wereld zijn die meer chocolade consumeren dan Zwitserland, consumeert Zwitserland de meeste chocolade per persoon.
1. België . België staat synoniem voor hoogwaardige chocolade en heeft een lange traditie en geschiedenis in chocoladeproductie. Met gerenommeerde merken als Neuhaus, Leonidas en Godiva wordt Belgische chocolade gekenmerkt door zijn zachte textuur en rijke smaak.
Wereldwijde hotspots voor cacaoproductie
Met 2,2 miljoen ton cacao in 2022 is Ivoorkust de grootste producent ter wereld, goed voor een derde van het wereldwijde totaal. Om vele redenen is de cacaohandel in Ivoorkust en West-Afrika controversieel.
1. MARS. Met stip op nummer één is het alom bekende merk Mars dat meer produceert dan de Marsreep alleen. Snickers, de candybar met nougat vulling met karamel en pindanoten omhult in een laagje chocolade (jullie kennen hem vast wel), wordt door vele bronnen de populairste chocoladereep ter wereld genoemd!
Al rond 600 na Christus hadden zij de eerste cacaoplantages. Zij bereidden een bittere drank met de bonen uit de cacaoplant en noemde die 'xocoatl'. Met chilipeper, vanille en piment brachten de Maya's de drank op smaak.
Cacao, het basis ingrediënt voor chooclade vindt zijn oorsprong vermoedelijk in Mexico en het noorden van Zuid-Amerika. Het waren de Azteken die al 1200 de eerste cacaobonen oogsten en verwerkte tot een soort chocolade drankje met speciala geneeskundige krachten.
De Verenigde Staten zijn veruit de grootste importeur van chocolade. In 2023 bedroeg de Amerikaanse import een waarde van 4,05 miljard Amerikaanse dollars. Het Verenigd Koninkrijk en Duitsland waren de op één na grootste importeurs.
Nederland neemt daarin een leidende rol aan, wij zijn wereldwijd veruit de grootste producent van cacao. In ons land wordt ongeveer 500.000 ton aan cacao verwerkt, dat is ongeveer 13% van de totale wereldproductie. Veel van deze cacaobonen komen uit Indonesië omdat dit vroeger een kolonie was van Nederland.
Zwitserland, het land waar NESTLÉ chocolade oorspronkelijk vandaan komt, staat op nummer 1 met 11,4 kg chocolade per persoon per jaar. Maar de nummers 2 en 3 komen daar vlak achteraan, in Duitsland en Engeland wordt genoten van ruim 9 kg chocolade per persoon per jaar.
Aan de andere kant van het spectrum hebben India en China een aanzienlijk lagere consumptie per hoofd van de bevolking, namelijk respectievelijk 1,0 en 0,2 kilogram, aldus Statista.
Wist jij dat Brussels Airport het grootste verkooppunt van chocolade is ter wereld? Er wordt zo'n 1,5 kg chocolade verkocht per minuut, zo'n 2 ton per dag en meer dan 800 ton per jaar.
Zwitserland staat bovenaan de lijst met de meeste chocolade die per persoon wordt gegeten. Gemiddeld eet elke Zwitser ongeveer 8,8 kg chocolade per jaar.
Duitse chocoladeconsumptie
Mintel meldde in 2023 dat driekwart van de Duitse consumenten minstens één keer per week chocolade eet , waarbij meer dan 10% eenmaal per dag of vaker chocolade eet.
Het gevaarte weegt 4410 kilo. De reep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevat zeventig procent cacao. De reep is 5,6 meter lang, 2,75 meter breed en 25 centimeter dik. De reep werd gemaakt ter ere van de tiende verjaardag van de fabriek.
Friis-Holm Chokolade (Denemarken) was de meest bekroonde met 16 prijzen, waaronder 7 zilveren en 9 bronzen. Andere meervoudig prijswinnaars dit jaar waren: Fu Wan Chocolate (Taiwan) met 11 prijzen, Kasama Chocolate (Canada) 10 prijzen, Fjåk Chocolate (Noorwegen) 10 prijzen. Een van de hoogste scores ging naar Mary Chocolate Co.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
Met zijn lichtbruine kleur, romige textuur en zoete smaak wordt melkchocolade algemeen beschouwd als de populairste soort chocolade.