Lurpak is een romige Deense boter van hoge kwaliteit en het blijkt geen merk te zijn maar een keurmerk (net als de Parmaham) die al meer dan 100 jaar bestaat. Om het keurmerk Lurpak te krijgen wordt er iedere twee weken een zogenaamde boterproeverij door het Deens Zuivel Bureau gehouden.
Lurpak ongezouten roomboter wordt gemaakt van 100% verse melk. We halen gewoon de room uit de melk en karnen deze tot boter. Wat overblijft is roomboter met de kenmerkende, romige, delicate en frisse smaak van. Lurpak roomboter is vrij van palmolie, conserveringsmiddelen, kleurstoffen of andere toevoegingen.
Na een avondje bomen met mensen van het Deense Zuivelbureau was ik eruit: Lurpak is een soort appellation d'origine contrôlée voor boter.
Gezondheid
Zoet beleg zoals Lurpak smeerbare boter gezouten 500 g kuipje is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. Lurpak smeerbare boter gezouten 500 g kuipje kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Lurpak® is wereldwijd hét roombotermerk. In Nederland zijn de Deense kwaliteitsboter en de smeerbare variant voor op brood minder bekend. Om dit te veranderen, wilde Arla Foods de kuipjes Lurpak® smeerbaar mét roomboter sterker in de markt zetten als kwalitatief alternatief voor margarine.
Lurpak is een Deens botermerk van Arla Foods.
Product van Denemarken . Lurpak Salted Butter is een volledig natuurlijke, eersteklas boter gemaakt van de meest verse room. Het bevat 82% vet, wat perfect is om te bakken of sauteren. De delicate, romige textuur en subtiele zoutheid zorgen voor een ongeëvenaard niveau van smaak.
Lurpak smeerbaar ongezouten
Amanda's oordeel: Deze spread is een goede keuze als u zout in uw dieet wilt beperken . Het bevat veel totale vetten, maar minder meervoudig onverzadigde vetten vergeleken met andere smeerbare voorbeelden. De onderzoekers van de studie zouden dit waarschijnlijk een duimpje omhoog geven.
Het meest waardevolle en smaakvolle deel van de melk – de room – wordt zorgvuldig "gerijpt" vóór het boterproductieproces. Er worden melkzuurculturen toegevoegd, wat een frisse en licht aromatische noot geeft met de onmiskenbare romigheid die de karakteristieke Lurpak®-smaak creëert . Dat is alles.
ONVERBETERDE AANPAK VAN KWALITEIT
Om Lurpak® Smeerbare Licht Gezouten te maken, beginnen we ons recept met Lurpak®- boter van 100% verse melk en een snufje zout.
LURPAK® KWALITEITSBOTER SINDS 1901
We hebben al sinds 1901 een compromisloze aanpak voor het maken van echte roomboter van hoge kwaliteit. Lurpak® boter wordt alleen gemaakt met ingrediënten van de hoogste kwaliteit en heeft een kenmerkende, romige, delicate en frisse smaak.
Zuivelproducten, zoals room of boter, kan je zonder problemen invriezen.
Ze smaken niet alleen hetzelfde, maar de smaak wordt ook nog eens versterkt als je bedenkt dat het minder dan de helft kost van de belachelijk dure #Lurpak ." Sommige kopers van boter gaven toe dat de Nordpak van Aldi weliswaar niet helemaal hetzelfde smaakt, maar dat ze het toch graag kopen om geld te besparen.
COMPROMISLOZE BENADERING VAN KWALITEIT
Lurpak® roomboter ongezouten is gemaakt van 100% verse melk. We nemen de room van de melk en karnen totdat die in boter verandert. That's it. Echte topkwaliteit en een verrukkelijke smaak komen niet zomaar uit de lucht vallen.
ONVERBETERDE AANPAK VAN KWALITEIT
We halen gewoon de room uit de melk en karnen tot het boter wordt – en voegen onderweg een snufje zout toe . Dat is alles.
De vetten in roomboter. Roomboter wordt voornamelijk gezond of ongezond verklaard vanwege de vetten. Dit omdat roomboter in verhouding veel verzadigde vetten bevat (ongeveer 70%). Verzadigde vetten lijken verband te hebben met het verhogen van je cholesterol en hiermee het risico te vergroten op hart- en vaatziekten.
Aldi smeerbare boter
Dit bevat Aldi's boter gemengd met koolzaadolie om het smeerbaar te maken - 64 procent boter, 26 procent koolzaadolie, water en zout. Dit leek zo op Lurpak, ik had moeite om het verschil te proeven! Het had een geweldige smaak en smeerde net zo goed als de Lurpak.
Lurpak® Boter wordt gemaakt van 100% verse melk, met meer dan 20 liter verse melk in elke kilo . We halen gewoon de room uit de melk en karnen het tot het boter wordt – en voegen onderweg alleen een snufje zout toe. Dat is alles.
Gemaakt van onze rijke Jersey-melk. Elke Jersey-koe op onze boerderij wordt op een niet-GMO-manier in de wei gevoerd , wat zorgt voor melk van de hoogste en consistente kwaliteit met een romigere smaak.
Veel vet - Een portie van 15 g bevat ongeveer 12 g vet, waarvan het grootste deel verzadigd is. Dit draagt aanzienlijk bij aan de dagelijkse inname van verzadigd vet. Weinig eiwitten - Het bevat verwaarloosbare hoeveelheden eiwitten. Toegevoegde ingrediënten - Sommige varianten bevatten ingrediënten zoals zout of plantaardige oliën naast room en boter.
Beste Frans beter, beter dan Deens Lurpak
Ik heb een smaaktest gedaan tussen President en Lurpak. Eerlijk gezegd heeft President een rijkere en romigere smaak voor beide ongezouten versies . Voor de gezouten versies is er echter niet zoveel verschil.
Lurpak® boter gemengd met koolzaadolie. Alleen van geperste koolzaadolie. Vrij van palmolie .
LURPAK® KWALITEITSBOTER SINDS 1901
Het meest waardevolle en smaakvolle deel van de melk – de room – wordt zorgvuldig "gerijpt" vóór het boterproductieproces. Er worden melkzuurculturen toegevoegd, wat een frisse en licht aromatische noot geeft met de onmiskenbare romigheid die de karakteristieke Lurpak®-smaak creëert. Dat is alles.
Lurpak heeft de felbegeerde eerste prijs gewonnen voor beste botermerk op de tweejaarlijkse World Championship Cheese Contest . Door te winnen in de categorie gezouten boter met een beste score van 99,8 uit 100, versloeg Lurpak de concurrentie van meer dan 30 andere toonaangevende boters om de titel te pakken.
Lurpak-boter wordt in Denemarken gemaakt van de zuiverste Deense koemelk.