Verpak dan je chocolade lucht- en lichtdicht in aluminiumfolie en plaats dit weer in een trommeltje of in een ziplock verpakking. Op deze manier is het veilig om je chocolade in de koelkast te bewaren. Als je deze tips opvolgt dan kun jij deze zomer jouw chocolade in topconditie houden, zelfs tijdens een hittegolf.
Bewaar chocolade op de koelste plek in het huis. Dat kan bijvoorbeeld een donkere gang zijn of in de garage. Achterin de onderste keukenla is het vaak ook al wat koeler. De kelder is een ideale plek om chocolade te bewaren, maar dan alleen als de ruimte droog is en niet muf ruikt.
Bewaar je chocolade niet in de koelkast
Kou en vocht trekken namelijk in de chocola, ook wanneer de chocolade nog in de verpakking zit, en dat tast de structuur en smaak van het product aan. Bewaar chocolade dus niet in de koelkast, maar ook niet op een andere koude of vochtige plek.
Idealiter bewaart u uw chocolade op een koele, donkere plek met een lage luchtvochtigheid en uit de buurt van sterke geuren . Ergens tussen de 16 en 18 graden is perfect voor langdurige opslag, maar alles met een maximum van 24 graden op warme dagen zou oké moeten zijn. Als chocolade te heet wordt, verliest het zijn 'temper' (doen we dat niet allemaal?!).
Over het algemeen geldt dat elke temperatuur tussen de 50 en 70 graden Fahrenheit uw chocolade blij zal houden. De beste plek om chocolade te bewaren is ergens als een voorraadkast of kast, waar het donker, droog en koel is (maar niet te koud!).
Dus in plaats van de koelkast: bewaar het op een koele, droge plek . Wanneer chocolade op een constante temperatuur onder de 70°F (idealiter tussen 65 en 68°F) en bij een vochtigheid van minder dan 55% wordt bewaard, blijft de emulsie van cacaobestanddelen en cacaoboter maandenlang stabiel.
Je chocolade bewaren op een koele, droge plek, uit de buurt van direct zonlicht, is een van de eenvoudigste trucjes om te voorkomen dat het smelt zonder dat je een koelkast nodig hebt. Door chocolade op kamertemperatuur te bewaren – idealiter tussen de 18°C en 20°C – kun je de heerlijke smaak en textuur langer behouden.
"Idealiter moet chocolade worden bewaard bij 68ºF, maar alles tussen 65ºF en 70ºF is goed," zegt ze. Ze vervolgt met te zeggen dat het bij het bewaren van chocolade het beste is om het uit de buurt te houden van warmtebronnen en direct licht , evenals extreme vochtigheid en sterke geuren, zoals een kruidenkast.
De cacaoboter in de chocolade smelt in de chocolade en verliest daardoor de structuur die zorgt voor de glans, het knappen en het smelten .
Voor het beste resultaat bewaart u chocolade in dozen bij een gematigde kamertemperatuur . De ideale temperatuur voor het bewaren van chocolade ligt over het algemeen tussen de 60° en 70° Fahrenheit — veel warmer dan dat, en de textuur en het uiterlijk van de chocolade kunnen eronder lijden.
De witte waas op de chocolade is gelukkig geen schimmel, en is gewoon veilig om te eten. Die witte uitslag heet bloom en komt vanuit de chocolade zelf. Het wordt veroorzaakt door het smelten van de cacaoboter in de chocola. Dit gebeurt, zoals je misschien al verwacht, wanneer chocolade te warm wordt.
Preciezer is het als je wat chocolade op een paletmes of plastic krabbertje doet en in de koelkast legt. Na een minuut of drie zal de chocolade uitharden. Je kunt de chocolade dan van het paletmes afslaan of door het krabbertje te buigen, los laten komen. Je ziet daarbij of de chocolade uithardt en of er een knak is.
Chocola is namelijk een voedingsmiddel dat niet snel bederft. Het is daarom vaak langer houdbaar dan deze datum. Het kan wel zo zijn dat de smaak, kleur, geur of kwaliteit van het product achteruitgaat, maar je kunt het zonder gevaar voor je gezondheid eten.
Dit kan lastig zijn omdat Singapore een warm en vochtig klimaat heeft, dus je moet de chocolade misschien in de koelkast zetten om het te beschermen tegen de constante 34 graden Celsius . Voordat je dat doet, wikkel je de chocolade eerst stevig in om geurtjes en condensatie te voorkomen en sluit je het vervolgens af in een luchtdichte verpakking.
Je hebt natuurlijk voor je chocolade betaald maar we vinden het toch fijn als je een beetje op je chocolade past. Maar er is redding! Gesmolten chocolade die weer stolt kun je eten, maar is meestal niet meer lekker.
Uw doel bij het bewaren van chocolade is om het onder het verwekingspunt te houden om de temperatuur te behouden . Als uw huis is uitgerust met airconditioning of centrale airconditioning, zorg er dan voor dat uw thermostaat niet hoger is dan 75°F en bewaar het op een koele, donkere plek in uw huis.
Koel, maar niet koud
Chocolade voelt zich het lekkerst bij temperaturen tussen de 12 en 20 graden Celsius . Heb je misschien een kamer in je appartement of kelder die zelfs in de zomer koel blijft? Bewaar je chocolade dan daar! Maar zelfs als het warmer wordt, hoef je je geen zorgen te maken.
Let op dat de chocolade niet aanbrandt
Chocolade brand daarom dus snel aan, houd het daarom altijd goed in de gaten bij het smelten. Maar wat gebeurt er eigenlijk wanneer chocolade aanbrandt? Als chocolade te heet wordt, gaat het schiften. De chocolade wordt dan brokkelig en verliest zijn smaak.
Probeer uw chocolade te bewaren bij een constante temperatuur tussen 15°C en 20°C . Blijf uit de buurt van extreme hitte of plotselinge temperatuurschommelingen voor de beste resultaten. Bescherm tegen vocht: Vochtigheid en vocht kunnen schadelijke effecten hebben op chocolade, wat leidt tot een doffe uitstraling en verlies van knapperigheid.
Koel, maar niet koud
Als u wilt weten hoe u kunt voorkomen dat chocolade smelt zonder koelkast, kunt u het beste chocolade bewaren op een koele, donkere en droge plek, zoals een voorraadkast of keukenkastje, waar de temperatuur constant is en de chocolade uit de buurt van licht staat .
Eten of snoep: Eten bederft snel bij hoge temperaturen, en chocolade en snoep smelten sneller dan uw eten kan bederven . Bedorven eten laat een onaangename geur achter in uw hete auto. Naast een slechte geur kan eten morsen en gesmolten chocolade kan een bende veroorzaken.
Als u van plan bent om chocolade in de zomer te verzenden, gebruik dan overnight shipping om ervoor te zorgen dat ze intact aankomen . Kies isolerende en verkoelende verpakkingsmaterialen. Gemetalliseerde bubbelverpakking isoleert uw chocolade en weert de warmte af. Door uw chocoladedoos in ijsblokjes te verstoppen, blijven ze onder hun smeltpunt.
De juiste temperatuur
Pure chocolade smelt je op 45 à 50 °C. Je laat hem afkoelen tot 38°C, doet de koude stukjes erbij en eindigt rond de 31 à 32°C. Op die temperatuur is de chocolade klaar voor verwerking. Voor melkchocolade houd je de smelttemperatuur het best rond de 45°C.
Gebruik geïsoleerde tassen of koelboxen
Als u weet dat uw chocolade ooit in de auto moet, neem dan een geïsoleerde koelbox of tas met ijs/koelelementen mee.