Rijke, donkere chocolade met een robuuste cacaosmaak en luxueuze intensiteit. Bij het smelten van de Lindt EXCELLENCE 85% wordt de gladde textuur en het complexe en krachtige smaakprofiel onthult. Ontdek de luxueuze intensiteit van cacao en de subtiele tonen van gebrande koffie, vanille en hints van zoethout.
Ook al lijkt het misschien zo, de chocolade is niet per se bedorven en je kunt pure chocolade makkelijk en voorzichtig smelten en gebruiken in een chocolade recept of het zelfs gebruiken als saus. Ik maak graag een simpele Ganache met wat room en een beetje boter en maak er makkelijk Truffels van.
In principe smelt alle chocolade, maar witte chocolade staat erom bekend dat het snel korrelig wordt. Je kunt dus het beste melkchocolade of pure chocolade gebruiken als je chocolade wilt smelten. Wil je je chocolade kleuren, dan kun je hiervoor wel het beste witte chocolade gebruiken.
In principe kan gezegd worden dat de algemene cacaokwaliteit van Lindt Chocolade niet beter is dan die van andere supermarktpralines. Afhankelijk van het productsegment vind je alleen kwaliteiten die de koper met Lindt associeert in het prijssegment, dat ook voor Lindt duurder is.
Het merk Lindt wordt daarentegen geproduceerd door een zeer professionele, grootschalige chocoladefabriek. De technische kwaliteit van hun maal-, meng-, concheer- en temperprocessen lijkt dus zeer goed te zijn . Dat betekent dat Lindt-chocolaatjes een zeer hoge technische kwaliteit hebben met een zeer zachte textuur.
De Lindt-uitvinding
1879 was een revolutionair jaar voor chocolade. Het was het jaar dat Rodolphe Lindt het concheren uitvond . Dit nieuwe proces produceerde de meest smaakvolle chocolade met een zijdezachte, fluweelachtige textuur die sindsdien synoniem is geworden met Lindt.
Waarom is Lindt & Sprüngli chocolate duurder dan andere merken? Lindt & Sprüngli staat voor premium chocolade, waarbij fijne ingrediënten worden gecombineerd met meer dan 175 jaar traditie en vakmanschap om de ultieme chocolade-ervaring te creëren .
De glad smeltende vulling
Onze geheime Lindor-vulling heeft een laag smeltpunt, waardoor het heerlijk smelt op de tong. Het is deze kenmerkende gladde smeltende finish die een werkelijk zalige chocolade-ervaring creëert.
Het effect hiervan is dat wanneer je voldoende warmte toevoegt om de kristallen af te breken, ze meer warmte absorberen dan normaal gesproken zou gebeuren bij eenvoudige warmteoverdracht. Je ervaart het dan als koud (het is namelijk maar iets lager dan de lichaamstemperatuur).
Lindt gebruikt uitsluitend de fijnste cacaobonen, die op een unieke manier worden geroosterd en vermalen. En het was de uitvinding van Lindt – de conche in 1879 – die het mogelijk maakte om voor het eerst chocolade te produceren die kon wat we nu allemaal zo lekker vinden: smelten.
Chocolade smelt sneller naarmate het percentage cacaoboter en vet hoger is, dus pure chocolade smelt het snelst. Eenmaal gesmolten, is het glanzend en heeft het een goede viscositeit. Pure chocolade van goede kwaliteit met niet minder dan 70 procent cacaobestanddelen geeft je een donkerdere, rijkere smaak.
Is alle chocolade geschikt om te smelten? Ja in principe wel, dus of je nu melk, puur of wit hebt, het zal allemaal smelten. Pure chocolade en melkchocolade kan je prima van een huismerk kopen. Goedkope witte chocolade daarentegen smelt niet goed en wordt vaak korrelig.
Van decadente chocoladetaarten tot spectaculaire taarten - en niet te vergeten heerlijke brownies en overheerlijke chocolate chip cookies - onze intens smakende COOKING 70% chocolade reep is perfect om een vleugje verfijning toe te voegen aan uw favoriete dessertrecepten of om uw klassieke baksels extra speciaal te maken .
Zet je Lindt Truffels 15-30 seconden in de magnetron zodat de binnenkant smelt . Graag gedaan🙂 #lindt #lindtchocolat #christmas #chocolate.
De cacaoprijs op de groothandelsmarkt is namelijk gestegen tot het hoogste niveau in meer dan tien jaar. Dit komt vooral omdat de productie in West-Afrika, goed voor twee derde van de wereldwijde cacao-oogst, wordt getroffen door tegenslagen.
De nibs worden vervolgens geroosterd met behulp van een gespecialiseerd proces, wat de cacao zijn unieke en verfijnde aroma geeft . Lindt & Sprüngli roostert bewust alleen de nibs in plaats van de hele cacaobonen, om een zeer gelijkmatig brandresultaat te bereiken.
Het geheim van Lindts unieke smaak schuilt in de zorgvuldige selectie en blending van premium cacaobonen uit 's werelds meest exclusieve herkomstgebieden . Maar het zijn niet alleen de hoge kwaliteitsnormen die een sleutelrol spelen, onze duurzame toeleveringsketen is net zo belangrijk.
Van de diverse selectie van Lindt chocoladeproducten zijn Lindt chocoladetruffels een bekende favoriet. Deze heerlijke Lindt truffels, ook bekend als Lindor truffels , worden gemaakt met dezelfde unieke aandacht voor detail en toewijding aan kwaliteit die al 150 jaar aanwezig zijn in het bedrijf.
Zo kun je de chocolade goed in de gaten houden, zodat deze niet verbrandt of klontert. Mijn favoriete witte chocolade om te smelten is Lindt. Deze bevat echte cacaoboter, smaakt het lekkerst en smelt heel goed - zelfs als je in een mum van tijd de magnetron moet gebruiken.
Tegenwoordig is Lindt & Sprüngli de nummer 1 op de wereldwijde markt voor premiumchocolade en staat het bekend om zijn chocoladeklassiekers.
Hun smeltpunten liggen tussen de 75 en 80 graden . Zodra je in de truffel bijt en de vulling in je mond komt op een temperatuur van 98 graden, smelt deze direct.
Koelkasten zijn omgevingen met een zeer hoge luchtvochtigheid, wat niet geschikt is voor chocolade vanwege de hoge vochtigheid, wat kan resulteren in suikerbloei . Wanneer u dit doet, is het het beste om de chocolade in een luchtdichte container te doen of dubbel in plastic te wikkelen en in het onderste gedeelte van de koelkast te plaatsen.
De chocolades van To'ak. Bekend als de meest exclusieve en tegelijk duurste chocoladerepen ter wereld. Geheel gemaakt in Ecuador. Gelukkig hebben ze voor de mensen als wij die geen honderden euro's klaar hebbe liggen voor een chocoladereep inmiddels ook de 'Signature' lijn.
De klassieke smaak van donkere chocolade heeft een rijke, intense en perfect gebalanceerde smaak. Geniet van de rijke en krachtige smaak van geroosterde cacao terwijl Lindt EXCELLENCE 70% delicaat op uw tong smelt en de tonen van rood fruit en vanille zich ontpoppen.