Wil je blauwe bessen invriezen? Leg ze dan eerst verspreid op een bord in de vriezer. Als de blauwe bessen bevroren zijn kan je ze in een gesloten zakje of bakje doen. Blauwe bessen zijn in de vriezer een paar maanden houdbaar.
Spoel je bessen en laat ze goed drogen zoals beschreven in puntje 2. Leg ze naast elkaar op een bord of plaat en laat ze enkele uren verstevigen in de diepvriezer. Haal ze eruit, steek ze in een afsluitbaar zakje en steek ze opnieuw in de diepvriezer. Zo vermijd je dat ze als een blok aan elkaar kleven.
Op een schaal laten ontdooien op kamertemperatuur (2.5u) of een nacht in de koelkast. Versneld ontdooien kan in de microgolfoven op ontdooistand. na het ontdooien, Het fruit bewaren in de koelkast en binnen de 24 u consumeren.
In de koelkast kun je blauwe bessen tot wel een week bewaren. Zorg ervoor dat je ze in een luchtdichte verpakking of een afgesloten bakje bewaart om vocht en schimmelvorming te voorkomen. Wil je de blauwe bessen langer bewaren? Dan kun je ze invriezen.
Bètacaroteen heeft een belangrijke functie als pro-vitamine A en speelt een rol als antioxidant. En nog een voordeel van diepvries fruit: bevroren blauwe bessen bevatten meer vitamine C dan verse. Dit is onder andere goed voor je weerstand, tanden, botten en huid.
Je kan blauwe bessen prima iedere dag eten. Zorg er dan alleen wel voor dat je het combineert met andere fruitsoorten. Iedere soort heeft namelijk zijn unieke gezondheidsvoordelen.
Het antwoord is: ja! Sterker zelfs: diepvriesfruit is in sommige gevallen zelfs gezonder dan vers fruit. Het bevat dikwijls meer vitamines, omdat de vruchten meteen worden ingevroren na het plukken. Het invriezen stopt het proces waarbij voedingswaarden worden afgebroken, waardoor de vitamines beter bewaard blijven.
Dit is waarom. Het antwoord is redelijk simpel: blauwe bessen worden bespoten met bestrijdingsmiddelen. Het is altijd belangrijk om groente en fruit af te spoelen, ook als deze biologisch zijn, maar niet-biologische bessen dienen extra goed schoongemaakt te worden.
Wanneer je rode bessen wilt invriezen, leg ze dan op een bord en laat ze bevriezen. Wanneer de rode bessen bevroren zijn kan je ze in een zakje of bakje doen. In de diepvries kunnen ze tot 12 maanden bewaard worden.
Het beste is om de blauwe bessen direct na aankoop ongewassen in de koelkast te bewaren. Spreid het bij voorkeur uit op een bord. Zo is het fruit tenminste 3 dagen houdbaar. Haal eventueel beschadigd fruit zo snel mogelijk weg bij andere vruchten.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De bessen zijn slap of beschimmeld. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Een hand blauwe bessen bevat maar 83 calorieën. Waar ze dan wel vol mee zitten? Een berg antioxidanten en vitamines.
Als je het fruit eet wanneer het nog niet helemaal ontdooit is, heeft het nog een lekkere 'bite'. Verwerk het fruit. Denk hierbij aan smoothies, in gebak of als jam/vruchtensaus. Bevroren fruit is heerlijk in smoothies omdat het je smoothie lekker koud maakt en een soort milkshake achtige consistentie geeft.
1 uur ontdooien, of 3-4 uur in de koelkast.
Rijpe blauwe bessen zijn mooi blauw van kleur en hebben een witachtige waslaag. Pluk ze niet van dag 1 maar laat ze nog 1 à 2 dagen langer hangen. Dan worden ze lekker zoet en kan je ze makkelijk van de struik plukken. De bessen rijpen na het plukken niet verder, ze worden enkel zachter maar niet zoeter van smaak.
Blauwe bessen drank
Verwarmen tot de vruchten zacht zijn. Wrijf ze nu door een zeef. Suiker en Kaneel naar smaak toevoegen. Dit sap kan koel zo gedronken worden of vermengt met tonic, yoghurt, vanillevla of ijs.
Het eerste wat je moet doen is de blauwe bessen wassen en vervolgens drogen. Vervolgens kun je de blauwe bessen in een diepvrieszak of een plastic bakje met een deksel doen. Zorg ervoor dat de zak of container goed afgesloten is, zodat er geen lucht in kan komen. Zet de zak of container vervolgens in de diepvries.
Blauwe bessen zijn niet alleen lekker, maar ook erg gezond. Ze bevatten namelijk veel antioxidanten die het verouderingsproces kunnen vertragen. Deze antioxidanten beschermen de cellen in ons lichaam tegen schade door vrije radicalen, die kunnen leiden tot veroudering en ziektes.
Vries alleen fruit in dat rijp is. Onrijp fruit komt namelijk ook onrijp uit de vriezer. Laat (stukjes) fruit eerst los van elkaar bevriezen, zodat het niet als één grote klont aan elkaar vriest. Leg ze bijvoorbeeld in een grotere vershoudbak in de vriezer, zodat er wat ruimte tussen de stukken blijft.
Zo bevatten blauwe bessen vezels, die helpen bij een gezonde darmwerking en het voorkomen van constipatie. Daarnaast bevatten ze ook veel water, wat kan helpen bij het soepel verlopen van het spijsverteringsproces. De antioxidanten in blauwe bessen kunnen ontstekingen verminderen en de darmgezondheid verbeteren.
Stoffen in blauwe bessen kunnen ook voor je huid gunstig zijn. Antioxidanten bijvoorbeeld. Deze lijken een belangrijke rol te spelen bij de bescherming tegen verouderingseffecten van de zon. Maar ook lees ik regelmatig studies over het gunstige effect van antioxidanten bij acne, psoriasis, eczeem en rosacea.
Maar als het om fruit gaat, is de gezondste… de tomaat. Ja, botanisch gezien worden tomaten als fruit beschouwd. Ze scoren een 20 op de schaal van de CDC, net onder wortelen en vlak boven citroenen. Tomaten zitten boordevol antioxidanten, waarvan je kunt denken dat ze een superheldachtige functie in je lichaam hebben.
Met een krachtige blender kun je crushed ice of een smoothie met bevroren fruit maken, maar niet elke blender kan dat aan. Is jouw blender minder sterk, zorg er dan voor dat je bevroren producten eerst even laat ontdooien.
Hoe lang diepvriesfruit ontdooien? Je moet het fruit vooraf natuurlijk wel even ontdooien. Het duurt ongeveer een uur voor het fruit buiten de koelkast of vriezer ontdooid is en ongeveer 3 uur in de koelkast. Kortom, het is echt een aanrader om altijd een kleine voorraad diepvriesfruit in te slaan.