Wordt de kaas vacuüm verpakt? Ja. Alle kazen worden bij ons vacuüm verpakt.
Restjes Mozzarella kan je het beste in het eigen vocht in een goed afgesloten vershoudbakje bewaren. Je kunt het vocht eventueel aanvullen met wat extra water en zout. Je kunt de Mozzarella namelijk langer bewaren als de kaas goed in het vocht staat.
De voedselveiligheidsregels rond houdbaarheidsdata
Zachte kaas zoals mozzarella draagt een "te gebruiken tot"-vervaldatum, of een uiterste consumptiedatum. Dat wil zeggen dat je mozzarella liever niet meer na deze datum eet. Gemiddeld kan mozzarella tot een drietal weken na productie worden gegeten.
Vries je gemalen kaas in in niet te grote porties, weeg ze en schrijf het gewicht op het recipiënt. Je kunt zowel diepvriesdoosjes als -zakjes gebruiken. De meeste kazen kun je tot 4 maanden in de diepvriezer bewaren.
Tijdslimiet. Als we Bon Appetit mogen geloven, zit je met een stuk kaas dat maximaal vier uur buiten de koelkast is gegarandeerd goed. In dat tijdsbestek hebben bacteriën niet noemenswaardig de kans gehad zich te ontwikkelen.
Wij raden aan om een vacuüm verpakte kaas in de koelkast te bewaren, want zo behoud je als het ware nog meer smaak. Maar ook buiten de koelkast is het mogelijk om vacuüm verpakte kaas te bewaren. Uiteraard niet in de zon, op of bij de verwarming, maar op een donkere en droge plek.
Naast verzadigde vetten zorgen grote hoeveelheden vlees en (gesmolten) kaas ook voor slakken in je darmen. Het vermijden van deze twee is simpel: eet vaker vis in plaats van vlees en vervang kaas door hüttenkäse, mozzarella of feta kaas en je zal direct merken dat je minder last van je darmen hebt.
Zachte kazen, zoals ricotta en mozzarella, zijn niet geschikt om in te vriezen: die zullen schiften en/of klonteren.
Als je klaar bent om de kaas te gebruiken, leg hem dan in de koelkast om langzaam te ontdooien. Dit kan wel tot 24 uur duren, afhankelijk van de grootte van het blok kaas dat is ingevroren. Langzaam laten ontdooien is belangrijk, zodat het vocht weer in de kaas kan worden opgenomen.
Mozzarella wordt beschouwd als een gezondere kaas vanwege het lagere vet- en caloriegehalte vergeleken met andere kazen. Het is ook een goede bron van eiwitten, calcium en andere essentiële voedingsstoffen, waardoor het een voedzame aanvulling is op een evenwichtig dieet.
Over de kaas
BelGioioso's 1 lb. Fresh Mozzarella Log is verkrijgbaar voorgesneden in 16 plakken. Speciaal geformuleerd om te worden verpakt zonder water in Thermoform verpakking en een houdbaarheid van 60 dagen , onze Fresh Mozzarella wordt op bestelling gemaakt voor superieure kwaliteit en smaak.
Zolang het goed bewaard is (gekoeld), zou het veilig moeten zijn om te eten. Maar het zal een andere smaak hebben dan je waarschijnlijk verwacht .
Omdat de vorm en smaak snel veranderen. Om te voorkomen dat mozzarellakaas bederft, moet de overgebleven kaas die niet wordt gebruikt , in de koelkast worden bewaard en in een bak met water worden geplaatst . Wanneer de kleur van het water waarin de mozzarellakaas wordt bewaard troebel wordt, moet u het water onmiddellijk verversen.
Het beste materiaal om kaas in te bewaren is kaaspapier of een kaasdoos, zoals een Tupperware doos. Het is belangrijk dat je in beide gevallen ervoor zorgt dat er geen lucht bij de kaas komt. Het allerbeste is wel kaaspapier. Dan houd je de kaas het smedigst.
Regel één: gebruik vooral geen plasticfolie. Kaas moet kunnen ademen, en dat verhindert folie net. Gebruik liever bakpapier of speciaal kaaspapier (dat je in de gespecialiseerde handel kunt kopen). Vouw het papier zo strak mogelijk rond je restje kaas en maak het uiteinde vast met een stukje doorzichtige tape.
Kaas vacuüm verpakken
Na verloop van tijd zal het vocht in de kaas ervoor zorgen dat de kaas achteruitgaat . Dus als u uw kaas vacuüm wilt verpakken, wikkel hem dan eerst in was- of bakpapier. Het papier zal het overtollige vocht absorberen en ervoor zorgen dat uw kaas ten minste een paar maanden niet achteruitgaat.
Als u het echter moet ontdooien, leg de verpakte mozzarella dan een nacht in de koelkast . Gebruik ontdooide verse mozzarella direct voor het beste resultaat. Vermijd methoden zoals magnetron of ontdooien op kamertemperatuur voor mozzarellakaas, omdat deze kunnen leiden tot ongelijkmatig ontdooien en ongewenste veranderingen in de textuur.
De TGT-datum geeft aan tot wanneer het product veilig te gebruiken is, zonder risico's. Is het voedingsmiddel over die datum? Gooi het dan onmiddellijk weg, ook al is de verpakking nog dicht.
Het is ongeveer 15% van de dagelijkse hoeveelheid voor mensen met een cholesterolarm dieet. Een ounce hele mozzarella bevat 22 mg cholesterol . Ter vergelijking: halfvolle mozzarellakaas bevat slechts 15 mg cholesterol. Daarom hebben halfharde kazen met een laag vetgehalte de laagste cholesterolwaarden.
Door de melk is mozarella ook rijk aan eiwitten: ze houden je energie op peil en zorgen voor gezonde spieren. Daarnaast bevat mozarella veel fosfor, een interessante mineraal als je wilt afvallen. Fosfor zorgt er namelijk voor dat je stofwisseling op peil blijft. Ook zorgt het ervoor dat je nieren gezond blijven.
Mozzarella bevat ook bacteriën die als probiotica werken, waaronder stammen van Lactobacillus casei en Lactobacillus fermentum. Studies bij zowel dieren als mensen suggereren dat deze probiotica de gezondheid en regelmaat van de darmen kunnen verbeteren , de immuniteit kunnen bevorderen en ontstekingen kunnen verminderen.
Bijvoorbeeld, kaas in vacuümverpakte verpakking die niet in de koelkast wordt bewaard, is maximaal een paar dagen houdbaar . Er is eigenlijk maar één specifiek geval waarin kaas zonder koeling kan worden bewaard, namelijk de hele kaas.
Kaas vacuüm verpakken
Zachte kaas kan indrukken, dus kies voor iets hardere kaas. Daarnaast is een goede vacuümsealer nodig om de lucht goed te verwijderen. Plaats de kaas vervolgens in de vacuümsealer. Als u klaar bent, moet de verpakking lucht- en waterdicht zijn om de kaas maximaal te beschermen.
Met een kaasdoos houd jij je kaas lekker lang vers
Met een kaasbak bewaar je jouw lievelingskaas onder optimale omstandigheden, zodat je er zolang mogelijk plezier van hebt. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof en kunnen tegen een stootje.