Verhit restjes door en door Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op.
SOEP UIT BLIK BEWAREN
Zolang de soep niet zuur ruikt, is deze nog veilig om te eten. Dit merk je trouwens ook snel aan de smaak. Houd er wel rekening mee dat de versheid van soep uit blik al minder is dan die van zelfgemaakte soep. waardoor het minder lang houdbaar is.
nieuws Mensen die soep uit blik eten, waarin bisfenol A (BPA) is verwerkt, krijgen die giftige stof in hun lichaam.
Soep met room of melk kan schiften als je ze opnieuw opwarmt. Dikwijls kun je dat wel verhelpen door je mixer er nog een keer in te zetten.
Verhit restjes door en door
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op.
Laat producten snel afkoelen
Laat kliekjes eerst afkoelen voordat je ze in de koelkast of vriezer zet. Zet je ze te snel in de koelkast, dan wordt de temperatuur in de koelkast te hoog en bederven je boodschappen sneller. Zet je ze te snel in de vriezer dan krijg je last van ijsvorming rond het product.
Soep uit blik kan een voedzame, vezelrijke optie zijn als je een snelle maaltijd nodig hebt . Maar sommige zijn gezonder dan andere. Het is belangrijk om op het natriumgehalte in soepen te letten. Het is het beste om er een te kiezen met minder dan 400 mg per portie.
Groente uit blik of pot en diepvriesgroente bevatten evenveel voedingsstoffen als onbewerkte groente. In groente zit onder andere vitamine C, vitamine A, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium. De hoeveelheden voedingsstoffen zijn bij elke soort anders, maar zelfs binnen dezelfde soort kunnen verschillen bestaan.
Waarom wordt er dan voorgesteld om soepen uit blik te verwarmen voor consumptie? Om de smaak te verbeteren en natuurlijk om ons van binnenuit op te warmen. Dat gezegd hebbende, kun je kiezen uit elke soep om te snacken, rechtstreeks uit het blik , en eigenlijk elk ander blikgoed in je voorraadkast.
Alle blikvoeding van Campbell, inclusief soepen en pastasauzen, heeft een houdbaarheid van minimaal twee jaar .
Ingeblikt voedsel
Om voedsel uit een blik veilig te bewaren: doe het in een schone kom of bak in de koelkast nadat het is geopend. Bewaar het niet in het geopende blik. Gebruik lege blikken niet opnieuw om voedsel te koken of te bewaren. In een geopend blik worden het voedsel en het blik blootgesteld aan lucht, wat betekent dat het blik sneller op het voedsel kan overgaan .
Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en roerbak de champignons en ui gaar, voeg op het laatst een fijngesnipperd teentje knoflook toe en roerbak nog even mee. Voeg de bouillontablet en het water toe en laat de soep 20 min. zachtjes koken.
Soep houdt het 2 dagen uit tussen de 4 en 5 °C. Voor kant-en-klare soep uit zak of blik geldt hetzelfde. Blik kan door aanraking met zuurstof de smaak van soep wel wat doen veranderen. Giet soep uit blik daarom liever over in een plastic bakje.
Voeg extra gepureerde groenten, zoals aardappelen, pompoen en bieten, toe aan de bouillon . Verdampte melk en zelfs magere of vetvrije yoghurt zijn ook goede vervangers voor room.
Zo kost een blik soep $5 in de economie van vandaag. Het is niet omdat de soep letterlijk $5 kost. En ook niet omdat de soep $5 waard is. Het is omdat elk onderdeel van het proces van het produceren en verkopen van gefabriceerde voedingsmiddelen menselijke arbeid vereist, die steeds duurder wordt .
Soepen uit blik zijn eenvoudig en makkelijk te bereiden, vooral als u weinig tijd hebt of zich niet lekker voelt. Soepen uit blik bevatten echter veel natrium. Bouillons en bouillons uit blik en verpakking kunnen vergelijkbare hoeveelheden bevatten. Dit betekent dat ze uw bloeddruk kunnen verhogen .
Voeg wervelingen pesto, chili crisp, hete saus, zure room of gezouten yoghurt toe . Garneer je kom met gefrituurde sjalotten, knoflookchips, croutons of een mengelmoes van geroosterde zaden. Doop zachte, verse kruiden, zoals koriander, dille, peterselie of basilicum, in olijfolie en azijn van goede kwaliteit en stapel ze erbovenop.
De reden waarom bliksoep veel natrium bevat
Net als bij het inmaken voorkomt zout bederf door een onvriendelijke omgeving voor bacteriën te creëren . Zout is echter niet de enige manier om voedsel te conserveren. Ingeblikt voedsel ondergaat ook een verhittingsproces dat potentiële ziekteverwekkers doodt.
Als je soep wilt bewaren na bereiding, laat hem dan snel afkoelen (zet de pan bijvoorbeeld in een bak koud water of ijs) en zet deze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Koelkasten moeten 40°F of lager registreren, dus het toevoegen van hete soep of bouillon met een aanzienlijk hogere temperatuur kan ervoor zorgen dat de algehele temperatuur stijgt, wat een broedplaats voor bederf creëert . De USDA raadt ook af om warm of koud voedsel langer dan twee uur buiten de gevarenzone te laten staan.
13 augustus 2024
Kleine hoeveelheden warm voedsel kunnen direct in de koelkast worden geplaatst of snel worden gekoeld in ijs of een koudwaterbad voordat het wordt gekoeld. Een grote pan met voedsel zoals soep of stoofpot moet worden verdeeld in kleine porties en in ondiepe containers worden gedaan voordat het wordt gekoeld.
Soep kan tot drie maanden in de vriezer bewaard worden. Je moet bevroren soep altijd ontdooien in de koelkast of de magnetron. Je kunt het dan opwarmen in een pannetje op het fornuis, of in een kom in de magnetron. Soep mag niet vaker dan één keer worden opgewarmd , dus verwarm alleen zoveel soep als je per keer eet.
Als voedsel hygiënisch is bereid, snel is afgekoeld na het koken (of opwarmen) en koud is bewaard, mag het meer dan eens opwarmen het risico op ziekte niet vergroten . Langdurige opslag en herhaaldelijk opwarmen hebben echter invloed op de smaak, textuur en soms de voedingskwaliteit van voedsel.
Risico op voedselinfectie. Eten ontdooien, opwarmen, op tafel of het aanrecht laten staan, terug laten koelen en weer invriezen: dat zorgt voor flinke temperatuurschommelingen in je eten. Bacteriën reageren op deze schommelingen. Ze groeien bijvoorbeeld hard bij kamertemperatuur.