Je zou chocolade bonbons ook kunnen invriezen, maar dit raden we niet aan.
Kun je chocolade bonbons invriezen? Ja, je zou chocolade bonbons in de vriezer kunnen bewaren om de houdbaarheid te verlengen. Houd er dan wel rekening mee dat de kwaliteit achteruit kan gaan. Door het vocht kan de chocolade namelijk wit uitslaan.
De beste temperatuur om chocolade en bonbons te bewaren is tussen de 13 en 18 graden Celsius. Het is goed om hier rekening mee te houden.
Stop ze eerst in de koelkast en dan in de diepvries. Als je ze wil opeten, ga je omgekeerd te werk: haal ze uit de diepvries en stop ze in de koelkast. Aangezien je een ontdooid product nooit opnieuw mag invriezen, moet je je pralines vooraf in kleine porties verpakken.
Als u chocolade langer wilt bewaren, kunt u het ook invriezen. Chocolade kan tot wel zes maanden in de vriezer bewaard worden, zolang het goed is ingepakt in een luchtdichte verpakking. Houd er wel rekening mee dat chocolade na het ontdooien mogelijk wat witte vlekken vertoont.
Chocolade bewaren in de koelkast
Chocolade blijft op zijn best als je het droog, donker en koel bewaart. Daarom bewaren veel mensen chocolade in de koelkast.
Ook de verse handgemaakte varianten. Wanneer je bonbons tussen 15 en 18 graden en droog opslaat, kun je er tussen de 30 en 40 dagen van genieten. Hiervoor zijn wel speciale bewaaromstandigheden nodig. Chocolade is gevoelig voor zijn omgeving.
Hoelang kan ik Leonidas pralines bewaren? Om een unieke smaak te waarborgen, moeten de Leonidas pralines worden verbruikt binnen acht dagen na de aankoopdatum. Ook de chocoladetabletten van Leonidas moeten binnen zes maanden worden verbruikt om de kwaliteit en authenticiteit van de echte chocoladesmaak te waarborgen.
Pralines kan je invriezen om ze langer te bewaren, maar je moet de regels van de kunst volgen. Kies een luchtdichte verpakking. Vermijd lege plaats in het doosje. Lucht vertraagt het invriezen en het vocht dat in de lucht zit, veroorzaakt suikerbloem.
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Bewaar je chocolade dus liever niet in de koelkast, en niet in de zon. Heb je een koele plek in huis dan zal die meestal prima voldoen. Maar warmt je hele huis tijdens een hete zomerdag op tot 25-30 graden dan kun je de chocolade toch beter in de koelkast leggen. Zorg dan wel voor een luchtdichte verpakking.
Dit verschijnsel wordt ook wel “bloom”genoemd. De witte waas kan ontstaan zijn door kristallen die aan de oppervlakte ontstaan zijn door het smelten en weer stollen van cacaoboter. Ook de suiker in chocola kan deze witte waas veroorzaken. De smaak zal ook iets minder zijn.
Laat de chocolade op je tong smelten. Kauw alleen om de bonbon in kleinere stukjes te breken die makkelijk smelten. Zo kan de cacaoboter zich gelijkmatig in je mond verspreiden en worden eventuele bittere ondertonen verzacht.
Bonbons worden het best bewaard op een droge en koele plaats, tussen 15 en 18°C. Liefst in een goed afgesloten verpakking zodat ze beschermd zijn tegen geuren en licht.
Geen zorgen, er groeit geen schimmel op de chocola.
Zóveel kersenbonbons moet je eten voordat je dronken wordt. In een kersenbonbon zit alcohol. Niet veel: 0,6 milliliter om precies te zijn. Wil je er teut van worden: je moet ongeveer 42 stuks verorberen om de hoeveelheid alcohol van een halve liter bier binnen te krijgen.
Je kan ze invriezen. De chocolade en slagroom zijn van goede kwaliteit.
De meeste producten kan je ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren. Er zijn hier een aantal uitzonderingen op. Brood kan je bijvoorbeeld maar 1 maand in de vriezer bewaren. Groente en fruit blijven een stuk langer goed in de vriezer: deze kan je wel tot een jaar laten liggen.
Door sommige bonbons in de koelkast te bewaren kan je er dus zeker van zijn dat ze tot wel 3 maanden lang houdbaar blijven.
Hou je van wit en melk of ga je liever voor pure chocolade? Ideaal als geschenk of voor jezelf. Een doos pralines van 500 g bevat ongeveer een 35-tal pralines.
Tijdens een recente merkenstudie waaraan 20.000 Belgen deelnamen, kwam Leonidas als absolute winnaar uit de bus in de categorie chocolade.
Ook de diepvriezer is volgens Delbaere een optie. “Sterker nog: dat is zelfs bevorderlijk voor de kwaliteit van de chocolade. In chocolade zit geen water, waardoor er tijdens het invriesproces geen ijskristallen kunnen worden gevormd. Het invriezen blijkt een positieve impact te hebben op de structuur van chocolade.”
Chocolade
Condens op chocolade laat een witte waas achter. Naast vocht is chocolade ook gevoelig voor temperatuur. Chocolade mag niet te koud of te warm bewaard worden. De ideale temperatuur is 18 graden.
Chocola is namelijk een voedingsmiddel dat niet snel bederft. Het is daarom vaak langer houdbaar dan deze datum. Het kan wel zo zijn dat de smaak, kleur, geur of kwaliteit van het product achteruitgaat, maar je kunt het zonder gevaar voor je gezondheid eten.