Kies je topping Maar aan onze frozen yoghurt hebben we niets anders toegevoegd dan yoghurt en bevroren fruit! Je zou dit recept dus zelfs als ontbijt kunnen maken. Vul het recept helemaal zelf in. Kies bijvoorbeeld voor bevroren rood fruit, bananen of bessen, en natuurlijk niet te vergeten: lekkere toppings!
Zuivel zoals melk, yoghurt en room is absoluut niet geschikt om in te vriezen. Als je zuivel invriest en daarna weer ontdooit, gaat het schiften.
En eenmaal ingevroren verliest het veel minder snel zijn vitamines dan vers fruit. Omdat diepvriesfruit vaak gezonder én heel makkelijk is heb ik een ijskoud ontbijt met bevroren fruit bedacht. Deze frozen yoghurt met banaan, blauwe bes en aardbei is binnen enkele minuten klaar en een gezonde start van je dag!
Natuurlijk kun je met bevroren fruit smoothie maken, maar daarnaast kun je er nog veel meer mee. Gebruik het bijvoorbeeld in een taart, om een compote mee te maken of als basis voor een mousse of bavarois. Let er wel op dat diepvries fruit vooral goed werkt als je het gaat verwerken in een recept.
Door je yoghurt kan natuurlijk ook. Appels en peren kun je in stukjes of schijfjes invriezen maar ze verkleuren snel. Was de partjes en leg ze voor je ze invriest 20 minuten in een oplossing van 2 eetlepels citroensap op 1 liter water. Schil bananen, en snijd ze in stukken of plakjes.
In een diepvriesbestendige container
Deze methode is vooral geschikt voor yoghurt met stukjes fruit of een laagje fruit. Het is namelijk het beste om de yoghurt en het fruit door elkaar te roeren voordat u het invriest . Dit helpt de yoghurt en het fruit gelijkmatig in te vriezen en zorgt ervoor dat het fruit gelijkmatig verdeeld is wanneer de yoghurt ontdooid is.
Ja, je kunt smoothies invriezen met zuivelproducten zoals yoghurt of melk. Houd er echter rekening mee dat zuivelproducten enigszins kunnen veranderen in textuur na het invriezen en ontdooien.
Het is zo makkelijk om yoghurt en bevroren fruit te combineren tot een heerlijke zelfgemaakte bevroren yoghurt, die je als tussendoortje of dessert kunt eten.
Bevroren fruit en bessen zijn veilig om rauw, gekookt of zelfs uit de zak te consumeren . Bevroren groenten moeten echter altijd worden gekookt voor consumptie om het risico op voedselgerelateerde ziekten te minimaliseren. Gelukkig voor ons zijn er verschillende manieren om bevroren groenten net zo lekker te maken als verse.
De voedingswaarden van vers en bevroren fruit en groente zijn over het algemeen gelijk aan elkaar. Er blijven evenveel voedingsstoffen achter in diepvriesgroenten als in verse groenten.
Aardbeien: Het is het beste om verse aardbeien te gebruiken MAAR je mag ook bevroren aardbeien gebruiken , ik vind alleen dat ze er niet zo levendig van kleur of mooi uitzien als je ze in de hartjes snijdt. Ze maken de yoghurt ook een beetje papperig en waterig. Ze zullen hoe dan ook heerlijk smaken!
Ingrediënten. Je hebt maar een handvol ingrediënten nodig om dit recept te maken, en als je geen zin hebt in bevroren aardbeienyoghurt, kun je bevroren fruit naar keuze gebruiken. De verhouding van fruit tot yoghurt is belangrijk, en ik heb ontdekt dat 6 kopjes gesneden bevroren fruit op 1 kopje Griekse yoghurt goed werkt .
Yoghurt is zwaar en als je er te veel van eet, kun je last krijgen van constipatie en opgeslagen afvalstoffen. De combinatie met fruit maakt het nog erger, omdat fruit licht verteerbaar is en vaak zuur. Dat zorg in de maag voor problemen, omdat het niet goed verteert kan worden.
Je kunt je bevroren yoghurt natuurlijk ook eten zonder hem helemaal te ontdooien . Yoghurt die vers uit de vriezer komt, kan vast zijn, waardoor het lastig is om er met een lepel in te lepelen. Het kan dus nodig zijn om hem wat te laten ontdooien om hem zachter te maken. Je kunt je yoghurt ook invriezen tot likbare ijsjes en hem direct uit de vriezer eten.
Naast gewone suiker gebruiken veel merken de giftige genetisch gemanipuleerde glucosestroop en andere bewerkte suikers in hun yoghurt. Suikeralcoholen zoals mannitol, xylitol, erythritol, sorbitol en maltitol kunnen een aantal angstaanjagende gastro-intestinale bijwerkingen veroorzaken, zoals een opgeblazen gevoel, gas, buikpijn en diarree.
Bij het ontdooien kan de textuur licht veranderen en er vloeibaarder of korreliger uitzien dan oorspronkelijk het geval was. Een eenvoudige oplossing is om 30 seconden krachtig te roeren voordat u het gebruikt om de textuur gelijkmatiger te maken . Vergeet niet dat alle bevroren producten langzaam en volledig in de koelkast moeten worden ontdooid.
Als je het fruit eet wanneer het nog niet helemaal ontdooit is, heeft het nog een lekkere 'bite'. Verwerk het fruit. Denk hierbij aan smoothies, in gebak of als jam/vruchtensaus. Bevroren fruit is heerlijk in smoothies omdat het je smoothie lekker koud maakt en een soort milkshake achtige consistentie geeft.
Maar hoewel diepvriesproducten handig en over het algemeen veilig zijn, kunnen ze toch bacteriën bevatten die voedselgerelateerde ziekten kunnen veroorzaken, zoals Listeria monocytogenes of salmonella .
Dit betekent dat nee, je hoeft bevroren fruit en groenten niet te wassen voordat je ze gebruikt . "Je moet ze niet wassen tenzij de verpakking je dat rechtstreeks instrueert," zegt Brekke - een sentiment dat wordt herhaald door Meredith Carothers, specialist in voedselveiligheid voor de USDA's Food Safety and Inspection Service in Washington DC
Zet ze 30 seconden in de magnetron op de ontdooistand . Controleer de bessen en herhaal dit totdat de bessen ontdooid zijn (ongeveer 30 seconden voor frambozen en bosbessen, 1 minuut voor bramen en tot 2 minuten voor aardbeien). Haal de bessen onmiddellijk uit de magnetron om te voorkomen dat ze gaan koken.
“Zelfs al is de bevroren yoghurt vetarm, als ze rijk zijn aan suikers, dan zal je lichaam die suiker opslaan als vet”, benadrukt voedingsdeskundige Alice Mackintosh. "Het biedt ook niet veel nutritionele waarde, dus mag het niet gezien worden als een gezond tussendoortje", voegt ze toe.
Door de inname van yoghurt en fruit te combineren, kunt u probiotica, prebiotica, hoogwaardige eiwitten, belangrijke vetzuren en een mix van vitaminen en mineralen binnenkrijgen die mogelijk een synergetisch effect op de gezondheid hebben.
Smoothies met yoghurt erin zijn ook makkelijk in te vriezen . Doe alle ingrediënten voor je smoothie in een diepvriesbestendige zak of bak en bewaar ze in de vriezer tot je ze wilt gebruiken. Smoothies invriezen is een geweldige manier om je favoriete drankje klaar te hebben om te mixen op drukke ochtenden. Vijfsterrenchefs.
Smoothies met diepvriesfruit zijn een geweldige manier om snel en gemakkelijk een voedzame maaltijd of snack te bereiden. Door de voedingswaarde, het gebruiksgemak en de beschikbaarheid van diepvriesfruit, kun je het hele jaar door genieten van een breed scala aan smaken en gezondheidsvoordelen.
Een goede schep yoghurt maakt je smoothie heerlijk dik en geeft 'm een friszure smaak. De eiwitten in zuivel geven je lang een verzadigd gevoel. Een smoothie met yoghurt is extra lekker in combinatie met fruit zoals bessen, banaan en aardbeien.