De Lindt EXCELLENCE pure chocoladereep is gemaakt van zachte donkere chocolade met 85% cacao, met een krachtig aroma en een volle cacaosmaak: een genot voor alle zintuigen.
Cacaopercentage in pure chocolade
Wanneer mag je pure chocolade daadwerkelijk 'pure chocolade' noemen? Pure chocolade moet voor minstens 35 procent uit cacao bestaan. Pure chocolade met een cacaopercentage van 35% valt nog in de categorie 'zoet', er bestaat namelijk ook pure chocolade met zelfs 85% of 99% cacao.
In principe kan gezegd worden dat de algemene cacaokwaliteit van Lindt Chocolade niet beter is dan die van andere supermarktpralines. Afhankelijk van het productsegment vind je alleen kwaliteiten die de koper met Lindt associeert in het prijssegment, dat ook voor Lindt duurder is.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
Pure chocolade die voor ten minste 70% uit cacao bestaat, bevat veel essentiële voedingsstoffen . Het bevat veel ijzer, magnesium, koper en mangaan. Het bevat ook calcium, kalium en zink, en sporen van vitamine A, B, E en K.
Als je 10 tot 25 gram pure chocolade per dag eet ben je al gezond bezig. Het is aan te raden om niet meer dan 100 gram pure chocolade per dag te eten en maximaal 200 gram per week.
Waarom is Lindt & Sprüngli chocolate duurder dan andere merken? Lindt & Sprüngli staat voor premium chocolade, waarbij fijne ingrediënten worden gecombineerd met meer dan 175 jaar traditie en vakmanschap om de ultieme chocolade-ervaring te creëren .
In essentie is Lindor een chocoladetruffel . Gemaakt door een holle chocoladeschil te creëren door fijne, getemperde Lindt-chocolade in een mal te plaatsen die vervolgens rond zijn as wordt gedraaid om de binnenkant te coaten. De chocolade koelt af en stolt om een delicate schil te creëren - klaar om de gladde, smeltende vulling vast te houden.
Lindt Difference – Wat maakt Lindt chocolade zo uitzonderlijk? Het geheim van Lindts unieke smaak ligt in de zorgvuldige selectie en blending van premium cacaobonen uit 's werelds meest exclusieve herkomstgebieden, gecombineerd met zeer bekwame productiemethoden .
Over het algemeen wordt aanbevolen om niet meer dan 20-30 gram rauwe cacao per dag te consumeren. Dit komt overeen met ongeveer 1-2 eetlepels cacaopoeder. Rauwe cacao bevat bioactieve stoffen en cafeïne.
AH's beste keuze voor pure chocolade is de Delicata Reep pure chocolade Uganda 80%. Deze reep bevat: cacaomassa (uit Uganda), suiker, cacaoboter en natuurlijk vanillearoma. Het kost €2,19 voor 100 gram.
Er zijn inderdaad onderzoeken die aantonen dat het eten van pure chocolade gunstige gevolgen heeft voor de spijsvertering. Zo zou de ontlasting een vastere consistentie krijgen en zou de passagetijd in de darm vertragen.
Fu Wan #1 Ping Tung 62% - bekroond als beste pure chocolade ter wereld.
Als u om een specifieke chocoladereep vraagt, dan heeft elke reep met 100% cacao het hoogste cacaogehalte. Goede voorbeelden zijn de Bonnat Le 100%, de Domori Puro 100% en elke andere 100% reep van elke maker.
Beste pure chocolade ter wereld… was de bekroning bij de International Chocolate Awards 2018 wereldfinale.
Lindt gebruikt uitsluitend de fijnste cacaobonen, die op een unieke manier worden geroosterd en vermalen. En het was de uitvinding van Lindt – de conche in 1879 – die het mogelijk maakte om voor het eerst chocolade te produceren die kon wat we nu allemaal zo lekker vinden: smelten.
Introductie van LINDOR Double Chocolate
Het perfect ronde omhulsel van melkchocolade omsluit de beroemde zacht smeltende LINDOR-vulling op delicate wijze met een rijke, pure chocoladedruppel voor een dubbel genot.
Het effect hiervan is dat wanneer je voldoende warmte toevoegt om de kristallen af te breken, ze meer warmte absorberen dan normaal gesproken zou gebeuren bij eenvoudige warmteoverdracht. Je ervaart het dan als koud (het is namelijk maar iets lager dan de lichaamstemperatuur).
De cacaoprijs op de groothandelsmarkt is namelijk gestegen tot het hoogste niveau in meer dan tien jaar. Dit komt vooral omdat de productie in West-Afrika, goed voor twee derde van de wereldwijde cacao-oogst, wordt getroffen door tegenslagen.
Hoogwaardige cacao is het hart van onze chocolade . Het is onze belangrijkste grondstof en we streven ernaar om het op een verantwoorde manier te verkrijgen. Daarom hebben we ons eigen duurzaamheidsprogramma voor cacao ontwikkeld, het Lindt & Sprüngli Farming Program.
Koelkasten zijn omgevingen met een zeer hoge luchtvochtigheid, wat niet geschikt is voor chocolade vanwege de hoge vochtigheid, wat kan resulteren in suikerbloei . Wanneer u dit doet, is het het beste om de chocolade in een luchtdichte container te doen of dubbel in plastic te wikkelen en in het onderste gedeelte van de koelkast te plaatsen.
Het klinkt heel gek, maar het eten van pure chocolade kan bloeddrukverlagend werken. Volgens Duits onderzoek moet dit dan wel pure chocolade zijn met een cacaogehalte van minimaal 70%. Als je dagelijks ongeveer 7 gram donkere chocolade eet, krijg je ongeveer 30 milligram polyfenolen binnen.
En wel hierom: chocolade met een hoog percentage cacao kan een gunstig effect hebben op de gezondheid van het hart doordat het de bloeddruk verlaagt, de werking van de bloedvaten verbetert en mogelijk zelfs het lipidenprofiel (het cholesterol- en triglyceridengehalte) verlaagt.
Cacao wordt gezien als superfood. Superfoods zijn rauwe, onbewerkte voedingsmiddelen met een pure, natuurlijke smaak en bevatten vele goede eigenschappen. Rauwe cacao is dan ook erg gezond. Het bevat vele vitamines en mineralen en kan heilzame effecten hebben voor je gezondheid.