Zij raden aan om voor de gezondheid dagelijks 2,5 gram hoog-flavanolgehalte cacaopoeder of 10 gram hoog-flavanolgehalte chocolade binnen te krijgen. Volgens ander onderzoek is het voor volwassenen veilig om dagelijks 2 gram cacaoflavanolen te eten.
Cacao wordt gezien als superfood. Superfoods zijn rauwe, onbewerkte voedingsmiddelen met een pure, natuurlijke smaak en bevatten vele goede eigenschappen. Rauwe cacao is dan ook erg gezond. Het bevat vele vitamines en mineralen en kan heilzame effecten hebben voor je gezondheid.
Het is aan te raden om niet meer dan 100 gram pure chocolade per dag te eten en maximaal 200 gram per week.
Rauwe cacao beschermt tegen hart- en vaatziekten
Door het hoge gehalte antioxidanten heeft cacao een beschermend effect op hart- en vaatziekten. Cacao bevat daarnaast ook veel mineralen als magnesium die ook het hart ondersteunen, spieren ontspannen en de hersenfunctie stimuleren.
Gebruik zo'n 1 tot 6 theelepels cacaopoeder per dag gemixt door je smoothie, shake of toetje.
Het Van Houten hydraulisch persenproces
Omdat dit cacaopoeder de chemische verbindingen die van nature in cacao voorkomen, behoudt, blijven veel van de potentiële gezondheidsvoordelen na dit proces ontegenzeggelijk behouden (Minifie 1970).
Cacao bevat een gezonde hoeveelheid cafeïne. Dit helpt om energie te boosten en vermoeidheid te bestrijden. Het bevat niet alleen een goede hoeveelheid cafeïne, maar ook magnesium. Twee eetlepels cacaopoeder bevat ongeveer 14% van de dagelijkse hoeveelheid magnesium van uw lichaam .
In grote hoeveelheden kan theobromine schadelijk zijn voor je DNA. Dus wil je starten met rauwe cacao, dan wordt raadpleging van een arts geadviseerd bij: prikkelbaardarmsyndroom, diabetes, reuma en bij mensen met een angst- of hartritmestoornis.
Cacao bevat van nature ook cafeïne, maar de hoeveelheid is te klein om een belemmerend effect te hebben op de nachtrust. Samenvatting: Cacao is rijk aan magnesium; een mineraal dat betrokken is bij een goede nachtrust en een ontspannen gevoel.
Positieve energie. Theobromine is een alkaloïde die verantwoordelijk is voor het stimulerende effect van cacao. Het stimuleert het hart, verwijdt de bloedvaten en verlaagt de bloeddruk. Vergeleken met cafeïne geeft theobromine een langere en zachtere energie zonder de piek en de dip die veel mensen ervaren.
Rauwe cacaopoeder is wel altijd de beste keuze. Dit is het minst bewerkt. Cacaopoeder bevat onder andere antioxidanten, die de kans op diverse ziekten kan verkleinen. Daarnaast bevat cacaopoeder een stofje dat door je lichaam kan worden omgezet in dopamine, het gelukshormoon.
Droste gebruikt pure (niet verhitte) cacaoboter.
Hoe vaak kan ik cacao drinken? Het is veilig om dagelijks cacao te drinken. Wij adviseren om naar je lichaam te luisteren en een dosis te vinden die voor jou het beste werkt.
De flavonoïden die in cacao worden gevonden, zijn uiterst krachtige antioxidanten en ontstekingsremmende middelen, met bekende mechanismen die de hersenen en de cardiovasculaire gezondheid ten goede komen.
Wanneer jij een stukje gezonde chocolade eet voor elke maaltijd, dan stabiliseert je bloedsuikerspiegel waardoor je minder honger hebt en automatisch minder eet. De hoge hoeveelheid antioxidanten in de chocolade ondersteunt de vetverbranding en verbeteren je spijsvertering en stofwisseling.
Biologische rauwe criollo cacao
De criollo cacaoboon wordt ook wel de koningin van de cacao genoemd vanwege de hoge kwaliteit en delicate smaak. De rauwe cacao producten zijn 100% zuiver en onverhit en biologisch geteeld.
In cacao vind je, net zoals in groenten en fruit, flavonoïden terug. Deze bioactieve componenten hebben antioxiderende en ontstekingsremmende effecten. Ze kunnen de darmgezondheid positief beïnvloeden, geeft wetenschappelijk onderzoek aan3, en zouden belangrijk kunnen zijn voor mensen met chronische darmziekten.
Er zijn verschillende redenen om cacao te kiezen ipv koffie. Het is een mildere stimulant en bevat gezonde bestanddelen. Cacao geeft een meer geaarde en langdurige energie, bevat geluksmoleculen, mineralen, antioxidanten en verbetert de cognitieve prestaties.
Cacao is een krachtige bron van antioxidanten, zoals flavonoïden en polyfenolen. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen schadelijke vrije radicalen, die verband houden met veroudering en ontstekingen.
Cacao is erg krachtig voor het centrale zenuwstelsel en het eten van grote hoeveelheden kan de calciumretentie verstoren. Consumeer niet meer dan 40 gram (of vier tot zes afgestreken theelepels) rauwe cacao per dag .
Gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) : Cacao kan de symptomen van GERD verergeren. Glaucoom: Cacao bevat cafeïne. De cafeïne in cacao verhoogt de druk in het oog en moet met voorzichtigheid worden gebruikt bij mensen met glaucoom. Hoge bloeddruk: Cacao bevat cafeïne.
Over het algemeen is het innemen van meer dan 2oz (57g) van onze Cacao onnodig en ongewenst voor bijna iedereen. In mijn ervaring wordt 5-7% van de mensen die 2oz (57g) van onze Cacao in één keer drinken, en tot 5% van de mensen die zoveel Cacao binnen een uur drinken, misselijk genoeg om over te geven.
Studies hebben ook aangetoond dat cacao helpt om energieverbruik en metabolisme te reguleren en tegelijkertijd het gevoel van volheid te vergroten. Met andere woorden, hoewel chocolade vaak wordt geassocieerd met gewichtstoename, kan cacaopoeder daadwerkelijk helpen om gewicht te verliezen en tegelijkertijd belangrijke voedingsstoffen te leveren.
Over het algemeen wordt aanbevolen om niet meer dan 20-30 gram rauwe cacao per dag te consumeren. Dit komt overeen met ongeveer 1-2 eetlepels cacaopoeder. Rauwe cacao bevat bioactieve stoffen en cafeïne. Daarom is het belangrijk om het met mate te consumeren.
Alkali-verwerkte cacao, beter bekend als dutched cacao, is niet zo gezond als gewone cacaopoeder . Dutched cacao kan slechts de helft van de fytonutriënten van gewone cacao bevatten, maar dat betekent gewoon dat je twee keer zoveel moet gebruiken om een rijke, chocoladeachtige smaak te krijgen.