Bevroren en al 5-10 minuten koken in een pan met zout water. Daarna met schuimspaan overdoen in hete soep. Uiteraard kun je de wontons ook meteen in de soep koken, maar daar wordt je soep niet lekkerder van. In plaats van in de soep kun je ze ook met een sausje serveren of niet koken maar frituren (pangsit goreng).
Bevroren gyoza hoeven niet te worden ontdooid voordat je ze kookt. Verhit wat olie in een pan met een deksel, leg de bevroren gyoza in de pan en bak de onderkant kort tot ze goudbruin zijn. Voeg vervolgens een klein beetje water toe en dek de pan af om de gyoza te stomen.
Leg een stukje bakpapier in het mandje van de stoompan. Verdeel de helft van de dumplings over het bakpapier met 2 cm tussenruimte. Stoom de dumplings in delen 8 min. of tot het deeg en de vulling gaar zijn.
Je kunt de gyoza ook opwarmen in een koekenpan met deksel met een beetje zonnebloemolie. Het makkelijkste is echter om ze gewoon te bereiden in de oven. Dit omdat de kleur dan gelijkmatig bruin wordt. Serveer de dumplings met een pittige saus zoals sriracha of ga voor iets zoeter zoals een sweet chilisaus.
Magnetron (750 Watt): leg de dumplings op een voor de magnetron geschikt bord, besprenkel de dumplings met water en verwarm voor 45 seconden.
Doe de bevroren dumplings in een magnetronbestendige bak. Voeg genoeg water toe zodat de dumplings voor de helft of 2/3 bedekt zijn. Dek af en zet de magnetron op hoog gedurende 2-3 minuten of totdat de dumplings gaar zijn.
Leg een magnetronbestendig bord op de kom om de kom te bedekken en verwarm de kom op hoog vermogen in de magnetron tot de dumplings gaar zijn, ongeveer drie minuten .
Dumplings opwarmen in de oven is een geweldige optie om ze weer tot leven te brengen. Leg ze in een enkele laag op een bakplaat bekleed met bakpapier of in een ovenschaal. Bestrijk ze lichtjes met een beetje olie om te voorkomen dat ze uitdrogen. Bak ze 10 minuten in een oven van 350 graden Fahrenheit, of tot ze helemaal warm zijn.
OPLOSSING: Het makkelijkste is om de overtollige vloeistof af te gieten . Als het nog te nat is, voeg dan een beetje maizena toe om de vloeistof op te nemen en het in heerlijke sappen te veranderen zodra de dumplings gaar zijn.
Gebruik een stoommand en leg daarop vetvrij papier met gaatjes erin. Leg de siu mai dim sums in de stoommand en stoom ze 8-12 minuten. Als ze bevroren zijn dan kan je ze direct uit de vriezer in de stoommand leggen maar stoom ze dan iets langer: 12-16 minuten.
Het werkt zo: doe wat u wilt bereiden in een bakje en voeg hier een scheut water aan toe. Dek het vervolgens af met keukenfolie of een bord, want er moet wel wat damp kunnen ontsnappen. Plaats dit vervolgens 1 tot 6 minuten -afhankelijk van hetgeen dat u stoomt- in de magnetron en klaar bent u.
Verhit wat olie in een grote pan met antiaanbaklaag en bak de dumplings op middelhoog vuur aan. Bak ze in 2 minuten goudbruin (aan een kant). Voeg dan 100 ml koud water toe en schuif een deksel op de pan. Op deze manier stoom je de dumplings in 8 minuten gaar.
Zo kun je stomen zonder stoomkoker
Leg de groenten in een zeef en hang deze over de rand van de kookpot. Zorg ervoor dat de zeef het water niet raakt. Zet er een deksel op en laat de groenten zo gaar stomen. Dat duurt ongeveer 20 minuten.
Rauwe dumplings kunnen tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard, terwijl gekookte dumplings slechts 4 weken kunnen worden bewaard . Dit komt doordat gekookte dumplings meer vocht verliezen, waardoor ze tijdens het koken splijten en uit elkaar vallen, waardoor alle moeite die in de bereiding is gestoken, teniet wordt gedaan.
Stomen, bakken of frituren
Je kan de deegpakketjes stomen, koken, bakken of frituren. Om de hapjes te stomen gebruik je best een stoompan of stoommandje. In 8 à 10 minuten stoom je de dim sum gaar.
Ze zijn lekker voor de lunch, het avondeten of het ontbijt. Ze zijn lekker stomend heet, net uit de kokende pot, ze zijn lekker koud, staand voor de koelkast . Tussen de vulling en de wikkel, bedekt een dumpling minstens drie voedselgroepen.
Hoe te gebruiken? Voor deze laatste zogenaamde “potstickers” bak je de dumplings eerst eventjes in een hete koekenpan met een beetje olie bruin, giet er daarna een klein laagje water bij, leg de deksel op de pan en stoom de jiaozi gaar. Laat het water verdampen.
De stoom die ontstaat door het afdekken van de pot is wat de dumplings kookt. Kook of roer de dumplings niet. Door heftig koken en roeren vallen de dumplings uit elkaar.
Het bakproces geeft de dumplings een heerlijk knapperige textuur aan de buitenkant, terwijl de binnenkant vochtig en vol van smaak blijft . Deze methode laat ook de natuurlijke smaken van de vulling schitteren, waardoor elke hap een heerlijke ervaring wordt.
Om restjes op te warmen:
Omdat de dumplings alle bouillon blijven opnemen, moet je wat extra kippenbouillon toevoegen om op te warmen. Doe de kip en dumplings in een pan, voeg ongeveer een kopje kippenbouillon toe en verwarm op middelhoog vuur .
Kookplaatmethode
Begin met het plaatsen van de kip en dumplings in een pan met een kleine hoeveelheid bouillon of water - net genoeg om wat stoom te creëren en te voorkomen dat de kip en dumplings uitdrogen. Verwarm vervolgens de pan op middelhoog vuur en roer voorzichtig tot deze goed is verhit.
Magnetron: Leg de dumplings samen met 2 eetlepels water in een magnetronbestendige schaal. Bedek de schaal en verwarm de dumplings in de magnetron op de hoogste stand gedurende 3 minuten. 3. Stomen: Voeg water toe in de stomer en stoom de dumplings met gesloten deksel gedurende 5 à 6 minuten.
Gyoza kan worden gebakken, gestoomd of gekookt. Om te bakken, verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de gyoza tot ze goudbruin zijn. Om te stomen, plaats de gyoza in een stoommandje en stoom gedurende 5 tot 6 minuten. Om te koken, laat de gyoza ongeveer 3 tot 4 minuten in kokend water koken.
Doe alle dumplings in de pan. Bak ze ongeveer 10 minuten. Voeg wat water toe aan de pan en doe een deksel op de pan. Laat het nog ongeveer 10 minuten stomen .
Doe wat bevroren dumplings in een kom, giet er zoveel kippenbouillon (of groentebouillon of een andere bouillon) bij dat de dumplings onderstaan en zet de magnetron twee minuten aan .