Om de banaan te bereiden, verwijder je gewoon het steeltje en wast je de schil grondig. Gooi het dan in de blender en voeg het toe aan je favoriete smoothie recept of verwerk het in een bananenbrood. Je kunt de schillen ook bakken, koken of frituren, waardoor de textuur zachter wordt en ze gemakkelijker te eten zijn.
Net zoals de schil van vele andere fruitsoorten, zoals kiwi en meloen zit ook de schil van een banaan vol met goede stoffen. Dit zijn onder andere vitamine B6, B12, kalium en magnesium. Zonde om de schil weg te gooien dus, want kalium zorgt bijvoorbeeld voor wittere tanden en is ook nog eens goed voor uw hart.
Een bananenschil is een natuurlijke meststof. Leg de schillen op de aarde, dicht bij de wortels van planten of leg ze in het water bij waterplanten. Een leuke bijkomstigheid: bananenschil in de tuin trekt vlinders aan. Zij kunnen de zoete fruitgeur niet weerstaan.
De natuur doet nog veel langer over het verwerken van een bananenschil. Dat komt omdat er in een bananenschil relatief veel cellulose zit. Cellulose is lastig afbreekbaar voor de micro-organismes in de natuur, waardoor een bananenschil tot wel 2 jaar kan overleven in de natuur.
Sommige mensen denken dat bananen verstopping in de darm zouden veroorzaken. Dit is onjuist; bananen zijn vezelrijk fruit en, in combinatie met voldoende vocht, gaan ze juist verstopping tegen. Ook bevatten ze belangrijke vitamines, mineralen en sporenelementen en geen vet.
Namens wetshandhaving en milieuactivisten overal ter wereld is het korte antwoord: nee. Hoewel het niet vergezocht is om te denken dat sommige dingen zoals bananenschillen, sinaasappelschillen, klokhuizen, noten, schalen en zaden prima zijn en vanzelf uiteenvallen, is de wet wet en kunt u er alsnog de prijs voor betalen.
Om de banaan te bereiden, verwijder je gewoon het steeltje en wast je de schil grondig. Gooi het dan in de blender en voeg het toe aan je favoriete smoothie recept of verwerk het in een bananenbrood. Je kunt de schillen ook bakken, koken of frituren, waardoor de textuur zachter wordt en ze gemakkelijker te eten zijn.
Bananenschil verlicht jeuk en roodheid
Als je last hebt van muggen- of andere insectenbeten, huiduitslag of jeukende plekjes, hoef je er enkel maar het binnenste van een bananenschil over te wrijven om de jeuk en roodheid te verlichten. Het exotisch parfum neem je er al dan niet met plezier bij.
Bananenschil bevat namelijk ook ijzer, magnesium, kalium, vitamine A, vitamine B, vitamine E en een heleboel anti-oxidanten. Allemaal stoffen die helpen om onze huid er langer mooi en jong uit te laten zien en rimpeltjes tegengaan.
Dat keukenresten kunnen dienen als een natuurlijke meststof voor je planten, wist je misschien al. Maar vooral bananenschillen, die rijk zijn aan kalium en fosfor, zijn hier interessant. Vooral tomaten, augurken, rozen, pelargoniums, fuchsia's en pompoenen genieten van bananenwater.
Bananenschillen zijn rijk aan aminozuren en vitamines A, B, C en E, die allemaal wonderen doen op een droge, jeukende huid. Geef je gebarsten hielen en vermoeide tenen een boost door de binnenkant van de schil op je zolen en andere droge plekken te wrijven. Spoel de restjes troep eraf en herhaal dit een paar dagen lang.
Ja, bananen kunnen helpen de zwelling van de voeten te verminderen door een goede elektrolytenbalans te behouden en vitamine B6 te leveren, wat goed is voor de zenuwen en de huid.
Veel groente- en fruitsoorten kunt u dus eten mét schil, maar er zijn ook een aantal producten die u echt zonder moet eten. Dit omdat de schilletjes giftige stoffen bevatten of gewoonweg absoluut niet te eten zijn. Zo is de schil van een ananas, avocado of passievrucht echt niet geschikt voor consumptie.
Kortom: Te veel bananen eten kan nadelig zijn voor de gezondheid. Het kan leiden tot gewichtstoename, problemen met de bloedsuikercontrole en tekorten aan voedingsstoffen.
Als je een banaan met bruine vlekjes pelt, zul je ontdekken dat de vrucht van binnen nog goed is – alleen een beetje rijper en zoeter dan toen de schil zonnig geel was. Sterker nog, hoe meer bruine vlekken, hoe zoeter de vrucht. Gooi die mooie bruin gevlekte schoonheden dus niet weg. Ze zijn nog steeds prima te eten.
Rooster de schillen: Meng bananenschillen met kaneelsuiker en rooster ze in de oven tot ze zacht en mals zijn . Eet ze met yoghurt of vanille-ijs.
De antioxidanten en vitamine C in bananen kunnen fijne lijntjes en rimpels helpen verminderen. Wrijf gewoon de bananenschil over je gezicht en laat het 30 minuten intrekken voordat je het afspoelt en reinigt. Herhaal dit drie keer per week als onderdeel van je normale huidverzorgingsroutine.
En de binnenkant van de schil bevat luteïne, wat de huid kan hydrateren, verhelderen en kalmeren . Dus het op je gezicht wrijven zorgt waarschijnlijk voor wat voeding.
Deze overblijfselen kunnen worden afgebroken in een periode van enkele weken tot maximaal enkele jaren. Zo wordt het klokhuis van een appel het snelst afgebroken – tussen de twee tot acht weken – terwijl de afbraak van een bananen- of sinaasappelschil zo'n twee jaar kan duren.
Over bananenschillen kun je uitglijden, maar je kunt er ook heerlijk mee koken. Gekookte bananenschil kan in gepureerde vorm een geweldige binding en zachte smaak aan het gerecht geven.
U hebt waarschijnlijk al geleerd dat natuurlijk voedsel in de natuur vergaat. Het Glacier National Park herinnert ons eraan waarom dat geen goed idee is.
De appelkern is net zo gevaarlijk als elk ander soort afval, omdat het een hongerig dier HELPT een maaltijd te vinden – langs de kant van de weg . Voedsel dat uit auto's wordt gegooid, trekt wilde dieren naar de kant van de weg, en wegen zijn geen veilige plek voor dieren.
Ratten zijn daarentegen dol op bananenschillen .