Friis-Holm de beste chocolade ter wereld uit Denemarken. In Nicaragua leerde Friis-Holm een heel speciale manier om cacaobonen te verwerken. Hij was zo enthousiast over cacao en de fermentatie ervan dat hij nu voor de productie alleen nog cacaobonen gebruikt die volgens zijn ideeën gefermenteerd en gedroogd zijn.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
Zwitserland – Het beste voor premiumchocolade
Voor de echte chocoladeliefhebbers wordt het zelfs beschouwd als het beste chocoladeland. En terecht. Bedrijven zoals Lindt, Toblerone, Sprüngli en Peter's Chocolate (opgericht door de Zwitserse chocolatier Daniel Peter) behoren tot de populairste Zwitserse chocolademerken.
Op ambachtelijke wijze maken ze er in een Rotterdamse fabriekje chocoladerepen van. Een donkere reep -van Peruaanse bonen- heeft nu de prijs gewonnen voor de beste chocola ter wereld. In een bedrijfsverzamelgebouw onder de rook van Rotterdam The Hague Airport wordt de chocolade gemaakt.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
Een reep 100% pure chocolade wordt gemaakt zonder zoetstoffen en vaak zonder andere ingrediënten dan cacaobonen . Sommige bedrijven gebruiken extra cacaoboter of een kleine hoeveelheid plantaardige lecithine om de chocolade in de raffinaderij gladder te maken, maar moeten de chocolade wel minimaal 99,75% cacao per volumepercentage laten bevatten.
In principe kan gezegd worden dat de algemene cacaokwaliteit van Lindt Chocolade niet beter is dan die van andere supermarktpralines. Afhankelijk van het productsegment vind je alleen kwaliteiten die de koper met Lindt associeert in het prijssegment, dat ook voor Lindt duurder is.
Terwijl veel Zwitserse en Belgische chocolademerken cacaobonen van lagere kwaliteit gebruiken die bedoeld zijn voor massaproductie, behouden Franse chocolademerken hun superieure kwaliteit door precies het tegenovergestelde te doen.
World's Finest Chocolate maakt al tientallen jaren hoogwaardige chocoladeproducten in de VS, met het hoofdkantoor en de productie in Chicago, Illinois . We maken al sinds 1939 heerlijke chocoladerepen - talloze gezinnen hebben gezegd dat ze van onze chocolade hebben genoten en het als kind al verkochten!
Ongekende kwaliteit
De cacaobonen die in België worden gebruikt, zijn van de hoogste kwaliteit omdat ze worden gekozen volgens de plaats van herkomst van de oogst en de manier waarop ze worden verwerkt. Tijdens het roosteren worden ze gemalen tot 12 micron, zoals de officiële voorschriften voorschrijven.
Ingrediënten: Belgische chocolade bevat een hogere verhouding cacaomassa ten opzichte van cacaoboter dan Zwitserse chocolade , waardoor het een rijkere, intensere chocoladesmaak heeft. De Zwitsers gebruiken meestal gecondenseerde melk in hun chocolade, terwijl de Belgen volle melk gebruiken.
Zwitserland staat al jaren bovenaan de lijst van grootste chocolade-eters. Met ruim elf kilo per persoon per jaar laten de Zwitsers zien dat chocolade diep in hun cultuur verankerd zit.
Wist je dat Zwitserland wereldwijd bekend staat om zijn chocolade-industrie? Lees verder! Begin 19e eeuw, om precies te zijn in 1819, bouwde François-Louis Cailler een voormalige molen aan de rand van het Meer van Genève om tot de eerste chocoladefabriek.
De vier grootste chocoladeproducerende landen zijn Duitsland, België, Italië en Polen . België is een van de grootste producenten en veel van de chocolade wordt nog steeds met de hand gemaakt.
Daarnaast valt op dat Zwitserland op één staat. Het land staat tegenwoordig bekend als chocolade land, maar dat is echter nog niet zo heel lang zo. Een land dat al veel langer chocolade produceert en heel erg bekend staat om de goede chocolade is België.
De chocolades van To'ak. Bekend als de meest exclusieve en tegelijk duurste chocoladerepen ter wereld. Geheel gemaakt in Ecuador.
World's Finest Chocolate is een chocoladebedrijf gevestigd in Chicago, Illinois . Het bedrijf, opgericht in 1939, is uitgegroeid tot een grote fondsenwervende organisatie in de Verenigde Staten, die doorgaans fondsenwervingsacties organiseert voor schooldistricten. Edmond Opler Sr. Chicago, Illinois, VS
De cacaobonen die ervoor gebruikt zijn, zijn de allerbeste in hun soort en worden tijdens het verwerkingsproces op de best mogelijke manier behandeld. Hierdoor is het cacaopercentage in Belgische chocolade hoger dan in de meeste internationale producten.
Energiebesparing. In een klein dorpje in het hart van België, in Wieze om precies te zijn, staat de grootste chocoladefabriek van de wereld.
Merken als Mars M&M's, Hershey's Kisses en Reese's Peanut Butter Cups staan bekend om hun hoge suikergehalte, waardoor ze duidelijk in de categorie ongezonde chocolade vallen.
Bij Lindt geloven we in het vieren van speciale gelegenheden met iets buitengewoons. Daarom wijden onze Lindt Meester Chocolatiers zich elk jaar weer aan het creëren van heerlijke seizoensgebonden lekkernijen gemaakt van de allerbeste Zwitserse chocolade.
De koeien produceren een dikkere, minder luchtige melk omdat ze zich op grote hoogte bevinden. De melk die ze produceren, staat officieel bekend als Alpenmelk. Deze twee hoofdingrediënten zijn een belangrijke reden waarom Zwitserse chocolade zo beroemd is.
Het begint met de selectie van hoogwaardige ingrediënten , zoals een hoog percentage fijne cacaobonen, maar ook andere ingrediënten zoals hazelnoten, voornamelijk uit de regio Piemonte, of hele vanillestokjes, die we gebruiken voor onze Lindt Excellence 70%.
Hoewel uit sommige onderzoeken blijkt dat er inderdaad een klein positief effect is, kun je toch beter niet te veel eten van chocolade. Chocolade bevat namelijk ook veel verzadigd vet en calorieën. Daarom staat die niet in de Schijf van Vijf.
De tegenvallende oogsten in Ghana en Ivoorkust in 2024 zorgden ervoor dat de prijzen snel stegen. In december ging de prijs van een ton cacao voorbij 10.000 dollar (zo'n 9.450 euro). Vorige maand werd bekend dat de chocolaprijzen in het Verenigd Koninkrijk 18 procent hoger lagen dan een jaar eerder.