Magnum Classic nu beschikbaar in Vegan. Intens en fluweelzacht vegan ijs, omhuld met duurzame krakende Magnum chocolade couverture: de ultieme zuivelvrije Magnum ervaring.
Omdat het plantaardig ijs is, is de nieuwe Magnum vegan geschikt voor veganisten en gecertificeerd door de evu. Wij werken nauw samen met de rainforest alliance om ervoor te zorgen dat al onze cacaobonen verantwoord worden aangekocht.
Het nieuwe veganistische recept van ons Magnum-ijs, nu met soja-eiwit in plaats van erwteneiwit , verbetert de smaak van ons hele veganistische ijsassortiment. We streven ernaar onze productontwikkeling en portfolio voortdurend te verbeteren om genotzoekers ons kenmerkende fluweelzachte ijs en krakende chocolade te bieden.
De ijsjes kregen van de Europese Vegetarische Unie het VEGAN-label toegekend, een kwaliteitskeurmerk voor veganistische producten. De Magnum vegan ijsjes zijn verkrijgbaar in de smaken Classic en Almond en vanaf begin maart exclusief te koop bij Albert Heijn.
Populaire Unilever ijsmerken, als Magnum, Solero, Cornetto en Calippo, blijken daardoor verboden voor moslims.
Pindakaas is vegan. De 100% pindakaas bevat alleen pinda's. Maar ook Calve pindakaas is gewoon 100% veganistisch en bevat naast pinda's ook plantaardige oliën en zout. Bij brood zul je altijd moeten opletten of het vegan is of niet.
McDonald's Duitsland heeft het ijs assortiment met vegan chocoladeijs uitgebreid en biedt daarmee een vegan McFlurry maar ook vegan Sundaes. Qua toppings en ijssmaken is er nog niet al te veel keus, er is een vegan aardbeiensaus en vegan kitkatstukjes.
Hertog Vanille Vegan IJssalon is rijk en luxueus vanille-ijs, vegan en lactosevrij. Tot op de dag van vandaag staat Hertog IJs voor heerlijk romig ijs, bereid met de lekkerste ingrediënten. Met aandacht samengesteld om samen van te genieten.
Gerehydrateerde magere MELK, suiker, water, cacaoboter¹, cacaomassa¹, kokosolie, glucosestroop, glucose-fructosestroop, volle MELKPOEDER, LACTOSE en MELKEIWITTEN, BOTERCONCENTRAAT, emulgatoren (E471, lecithines), stabilisatoren (guargom, johannesbroodpitmeel, taragom, carrageen), uitgeputte gemalen vanillestokjes, ...
De Magnum Vegan Sea Salt Caramel is fluweelzacht vegan gezouten karamel-ijs, omhuld met een laag krakende vegan chocolade. Zo geniet je altijd van een heerlijk momentje voor jezelf, of je nu wel of niet veganistisch eet. De cacaobonen zijn duurzaam verbouwd en Rainforest Alliance gecertificeerd.
Goed nieuws voor alle vegan-lovers & flexitariërs! Ben & Jerry's komt met een nieuwe zuivelvrije smaak, namelijk de Non-Dairy Salted Caramel Brownie, vol met chunks en swirls. Deze is net zo onweerstaanbaar als je van Ben & Jerry's gewend bent, maar dan helemaal zonder zuivel.
Allergenen: Bevat / kan sporen bevatten van: Ei, Soja, Melk/lactose, Noten, Gluten.
Veganisme is een leefstijl waarbij je ernaar streeft om elk gebruik van dieren voor voeding, kleding, evenementen of andere doeleinden te vermijden. Dit betekent dus dat je geen vlees en vis eet (zoals vegetariërs), maar ook geen zuivelproducten, eieren, honing en E-nummers van dierlijke afkomst.
Belangrijk:E471 varkens gelatine. Zit in elke magnum.
De meeste droge pasta is volledig vegan, maar enkele varianten bevatten vaker ei zoals lasagnevellen of tagliatelli. Je leest dus altijd best de ingrediënten na. Je kan ook de macrobiotische toer op gaan met gekookte granen als gierst, gerst en rogge.
Bijna alle soorten pindakaas zijn vegan. Ook die van Calvé en die van het Albert Heijn- en Jumbo huismerk. Hagelslag is niet de gezondste optie, maar het kan wel! Check wel goed de verpakking of er geen melk in zit, want niet alle pure hagelslag merken zijn vegan.
Eet je veganistisch, dan ga je nog een stapje verder: je eet dan ook geen ingrediënten van dierlijke oorsprong, zoals melk, eieren en honing. Daarmee is veganistisch eten, 100% plantaardig.
Het bestaat. Roomijs dat traditiegetrouw gemaakt wordt met eieren, melk en room is voorverpakt ook verkrijgbaar met rijst-, soja- of kokosmelk als basis. Bijvoorbeeld Swedish Glace 'roomijs' (AH) of Bon Ice 'magnums' (Ekoplaza) (foto) en Professor Grunschnabel. Er bestaat tegenwoordig zelfs vegan softijs!
In Amerika worden aan de olie smaakversterkers toegevoegd gemaakt van rundvlees, dus daar zijn de frietjes niet vegetarisch. Maar in Europa worden ze gebakken in honderd procent plantaardige olie, daar zijn ze zelfs vegan.
Al sinds 1976 geniet Nederland van het heerlijke, romige ijs van hertog. Laat je verrassen door Hertog ijssalon vegan vanille ijs. Met passie gecreeerd door onze ervaren ijsmeesters en bereid met rainforest alliance-ingredienten zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen.
Ook bij de productie van bier worden soms dierlijke hulpstoffen gebruikt tijdens het klaren. Deze hulpstoffen hoeven eveneens niet op de ingrediëntenlijst vermeld te worden. Dierlijke stoffen die gebruikt worden als klaringsmiddel zijn gelatine, vislijm, caseïne, albumine, of chitosan.
'In 100 gram pindakaas zitten gemiddeld 30 onderdelen van insecten, in chocolade 60. ' inzitten. ' Ook om voedingswaren te kleuren, worden soms insecten gebruikt.
In principe is chocolade een vegan product. De basis van chocolade is immers alleen maar cacao, cacaoboter, suiker en vaak ook lecithine en vanille. Dit zijn allemaal plantaardige, en dus vegan, producten. Pure chocolade is meestal gemaakt met alleen deze ingrediënten.