Met halal-certificaat Al onze snoepjes zijn halal gecertificeerd.
Wist je dat Haribo staat voor HAns RIegel en BOnn, de stad waar het bedrijf begon? Haribo Goldbears HALAL (100g) zijn de beroemde gummy beertjes van Haribo, maar dan volledig halal.
Ons Britse assortiment bevat gelatine afkomstig van varkensvlees. Dit omvat ons MAOAM-assortiment en Chamallows. De enige uitzondering zijn onze halalproducten, waar rundergelatine wordt gebruikt . Deze producten zijn duidelijk gemarkeerd. Het is belangrijk om te vermelden dat de producten in ons vegetarische en veganistische assortiment vrij zijn van dierlijke gelatine.
Onze gelatinehoudende HARIBO-producten die in België en Nederland verkrijgbaar zijn worden voornamelijk vervaardigd met gelatine afkomstig van varkenszwoerd. Daarnaast biedt HARIBO al jarenlang producten aan die zonder dierlijke gelatine worden gemaakt.
Ingrediënten: Glucosestroop; suiker; gelatine; dextrose; uit sapconcentraat verkregen vruchtensap: appel, framboos, aardbei, sinaasappel, citroen, ananas; voedingszuur: citroenzuur; zonnebloemolie; vruchten- en plantenconcentraten: saffloer, spirulina, appel, vlierbes, sinaasappel, zwarte bes, kiwi, citroen, aronia, ...
Haribo Zure Regenboog Twists
Haribo's Sour Rainbow Twists zijn geschikt voor vegetariërs, maar worden momenteel bereid volgens een veganistisch recept zonder gelatine en bijenwas. De zure, met suiker omhulde snoepjes zijn op smaak gebracht met zwarte bes, vlierbes, druif en de scherpe aronia.
ZZ (1000 gram) HARIBO waarschuwt voor kilozakken HARIBO Happy Cola F! ZZ met houdbaarheidsdatum (THT) januari 2026. Er zijn zakken in omloop met snoepjes die bij consumptie kunnen leiden tot gezondheidsklachten, zoals duizeligheid.
Of u nu de voorkeur geeft aan de fruitige, zure smaak of meer van de klassieke zoete smaken, Haribo Fizzy Mix (Halal) 70g is verkrijgbaar in Nederland en heeft de juiste smaak.
Let op! Wordt in de zelfde ruimte geproduceerd als de noten. Kan dus sporen van noten bevatten! Dit product is halal en veganistisch.
02. Waar komt de gelatine in HARIBO-producten vandaan? De in Duitsland verkrijgbare HARIBO-producten met gelatine worden voornamelijk geproduceerd met gelatine van varkenshuiden . HARIBO biedt in geselecteerde landen al jaren ook producten aan die zonder dierlijke gelatine zijn geproduceerd.
Haribo Halal Starmix - 80 gr. Halal Haribo Starmix is een mix van veel verschillende Haribo varianten zoals gummibeertjes, gebakken eieren, colaflesjes, dummies en nog veel meer. Deze variant is halal en daarom zonder varkensgelatine.
Ja, alle Haribo-producten die in Turkije worden gemaakt, zijn halal . In Turkije, waar de meeste mensen volgens de islamitische voedselvoorschriften leven, zorgt Haribo ervoor dat alle producten worden gemaakt met rundergelatine die halal gecertificeerd is.
Snoep halal
Halal snoep bevat bijvoorbeeld plantaardige gelatine, of helemaal geen gelatine. Producten die plantaardige gelatine bevatten, kunnen namelijk gewoon gegeten worden. Als snoepjes glutenvrij, vegetarisch of veganistisch zijn, weet u ook direct dat het gelatinevrij is.
Haribo Kinder Schnuller HALAL (100g) zijn vrolijke fruitgums in de vorm van speelse ringen. Met hun fruitige smaak en halal certificering zijn ze ideaal voor iedereen die van snoep houdt.
Gelatine uit collageen van varken is haram. Het nuttigen van producten waar dit soort gelatine in zit is niet toegestaan.
Ook Haribo heeft een groeiend halalassortiment, terwijl de vegan snoepjes van het merk Katja eveneens halal zijn.
Veel dropjes van Haribo zijn ook gelatine vrij. Van de standaard Drop Medailles tot de Haribo zoute bommen of de Haribo Halve Drop Manen. De producten zijn verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden.
Op 28 mei deed Haribo een recall van de Happy Cola F! ZZ 1000g met houdbaarheidsdatum januari 2026 nadat er mensen onwel waren geworden van het snoep. Het ging om een preventieve recall. Er bleek cannabis in het besmette snoep te zitten.
Suikerhoudende, suikervrije, halal en vegan snoep verpakken wij apart om kruisbesmetting te voorkomen.
Al onze snoepjes zijn halal gecertificeerd. Naar het halal-certificaat.
Haribo dragibus balletjes zijn gelatinevrij en glutenvrij.
Met Haribo vegan snoep geniet je van de klassieke smaken die je kent, maar dan helemaal plantaardig. Dit snoep is speciaal gemaakt zonder gelatine, waardoor het perfect is voor veganisten en vegetariërs.
Ingrediënten: Suiker; glucosestroop; palmvet; bevochtigingsmiddel: sorbitolstroop; gelatine; voedingszuur: citroenzuur; aroma.