Soorten kersen Zoete kersen staan bekend om hun ontstekingsremmende kwaliteit. Zure kersen of krieken hebben dan weer een positieve werking op je huid, je slaap en en bloeddruk. Ze bevorderen ook het spierherstel.
Kersen staan in de Schijf van Vijf. Voor volwassenen geldt het advies om minimaal 2 porties fruit per dag te eten. Dat komt neer op 200 gram fruit of meer. Als je steeds andere fruitsoorten kiest, krijg je alle voedingsstoffen uit fruit binnen die je nodig hebt.
Zure kersensap kan hetzelfde voor je doen na een marathon of andere intensieve trainingen. Veel onderzoeken tonen aan dat het eten van zoete of zure kersen kanker kan helpen voorkomen door ontstekingen te verminderen, die kunnen leiden tot en kankercellen kunnen voeden. Kersen bevatten ook plantaardige stoffen die kankertumoren kunnen bestrijden.
De rassen in het midden van het seizoen zijn Vanda, Canda Giant en Summit. Dit zijn rassen die starten vanaf week 2/3 van het kersenseizoen. Deze rassen zijn over het algemeen wat steviger en heerlijk van smaak. Onze latere rassen zijn Sylvia, Hedelfinger, Fertard, Duroni, Penny, Kordia, Karina en Regina.
Hollandse Kersen bevatten naast vitamines veel vezels. Die bevorderen een goede darmwerking. Als je te veel kersen eet kan het dus zijn dat je vaker naar de wc moet dan normaal. Neem dagelijkse een gezonde portie en ervaar hoe het voor u mag zijn.
Met andere woorden, suikeralcoholen, waaronder die in kersen, kunnen diarree veroorzaken als u er gevoelig voor bent . Dit kan vooral het geval zijn bij mensen met PDS, omdat zij gevoelig zijn voor suikeralcoholen en ook voor fructose, de fruitsuiker in kersen.
Zijn kersen gezonder dan andere fruitsoorten? Qua hoeveelheid antioxidanten zeker. Kersen bevatten ruim twee keer zo veel antioxidanten als bijvoorbeeld druiven en aardbeien.
Maar als je wilt weten welke kersen het zoetst van de zoetst zijn, dan zijn dat de zwarte kersen . Bing-kersen zijn de leider van deze roedel, samen met hun broers en zussen Lambert, Chelan, Sweetheart en Tulare. Je herkent ze aan hun donkere kleur en hartvorm.
Laten we beginnen met een klassieker. Eén ding moet je weten: Rainier-kersen hebben een van de hoogste suikerniveaus van alle zoete kersen, variërend van 17-23 Brix. Ze hebben goudgeel vruchtvlees met een rode tint (ze lijken bijna te blozen van hoe zoet ze zijn.)
Zwarte kersen
Zoals de naam al aangeeft, hebben deze kersen een donkerdere schil dan de meeste kersensoorten. Zwarte kersenbomen zijn verwant aan de chokecherry, maar ze zijn aanzienlijk groter en het fruit is veel zoeter. De kersen verkleuren van rood naar donkerpaars en bijna zwart als ze rijp zijn.
Kinderen en adolescenten hebben bijvoorbeeld, als ze opgroeien, voldoende voedingsstoffen en calorieën nodig om zich goed te ontwikkelen en een consumptie van 10 tot 15 kersen per dag wordt aanbevolen. Volwassenen kunnen 15 tot 20 kersen per dag consumeren, of zelfs 25, afhankelijk van de persoon.
Deze resultaten suggereren dat de consumptie van zoete of zure kersen de gezondheid kan bevorderen door oxidatieve stress en ontstekingen te voorkomen of te verminderen.
Zure kersen zijn felrood van kleur, terwijl zoete kersen donkerder rood en soms zelfs paars zijn . Zoete kersen zijn ook groter dan zure kersen. Nu raadt u waarschijnlijk al een ander verschil, de smaak! Zoete kersen zijn duidelijk zoeter, omdat ze meer natuurlijk voorkomende suikers bevatten.
Kersen eten tijdens het afvallen
Ook bevatten kersen veel vitamines en mineralen die erg belangrijk zijn als je vet wilt verbranden. Let op: Hoewel kersen erg gezond zijn, bevatten ze ook fructose (fruitsuiker). Dit kan het afvallen tegenwerken. Daarom is het belangrijk om niet te veel kersen te eten.
Alle vers fruit is gezond.
Daarom staan ze in de donkergroene zone van de voedingsdriehoek. Kies volop uit volgende soorten: Citrusvruchten: sinaasappel, pompelmoes*, mandarijn, citroen, limoen … Pitvruchten: appel, peer …
Hoog suikergehalte: kersen
Een kop hele kersen (dus met pit) bevat zo'n 18 gram suiker.
Voor de gemiddelde Betuwenaar is het algemene kennis: ''De kersen uit de Betuwe zijn het lekkerst''. Maar wanneer u niet uit de Betuwe komt, dan heeft u daar wellicht wat extra informatie voor nodig. Die gaan we daarom ook maar is leveren. De kersen uit de Betuwe groeien op dikke klei.
WADENOIJEN - Er zijn minder kersen dit jaar en daarom is de prijs hoger. Nachtvorst in maart en april heeft ervoor gezorgd dat de oogst op zo'n 80 procent van normaal ligt. Tegelijkertijd is de vraag juist groter, zegt kersenteler Aart Blom.
Rainiers hebben een lagere zuurgraad, wat resulteert in een hogere brix (suikergehalte). Rainier-kersen zijn dus eigenlijk zoeter dan Dark Sweet-kersen . Bovendien is het groeiseizoen voor Rainier-kersen veel korter.
Ik kweek 'Stella' en 'Lapins' en heb toegang tot 'Black Tartarian' en zou ze, wat betreft smaak, rangschikken als Black Tart., Lapins en dan Stella . Ik zou eraan toevoegen dat wanneer Black Tart. goed is, het erg goed is, met een onderscheidende smaak. Op hun best hebben Lapins en Stella een "typische" kersensmaak in mijn omgeving.
Licht hartvormige donkerrode zoete kersen worden voornamelijk aan de westkust gekweekt. De aanduiding "zwart" verwijst naar de mahoniekleur van hun vruchtvlees, slechts enkele variëteiten hebben een bijzonder donkere schil . Er zijn veel variëteiten, waarvan de bekendste Bing is, hierboven afgebeeld.
Morello kersen
Dit type kers is bij iedereen geliefd en is over het algemeen het meest geschikt voor het bakken van kersentaarten.
Als je kersen met aardbeien vergelijkt, zul je ook leren dat ze allebei vergelijkbare nuttige chemicaliën bevatten. Ze bevatten allebei vitamine C en antioxidanten, hoewel kersen ook een grotere verscheidenheid aan antioxidanten bevatten, zoals hydroxycinnaminezuur en perillylalcohol .
Goed voor de stoelgang
Kersen bevatten veel vezels en bevorderen hierdoor de stoelgang en hebben een laxerende werking. Pas wel op dat je niet te veel kersen eet, want dan kan het zijn dat je vaker naar het toilet moet dan normaal.